Πορεία εργαζομένων του Μετρό Θεσ/νίκης

Πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή το θάνατο του 50χρονου εργάτη στο εργοτάξιο του Μετρό στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, πραγματοποίησαν την Παρασκευή εργαζόμενοι του Μετρό.

Η πορεία ξεκίνησε από το σταθμό, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι από όλα τα εργοτάξια και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην πορεία μετείχε ο γιος καθώς και συγγενείς του άτυχου εργαζόμενου.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, συνοδευόμενη από τη βουλευτή του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, τον γραμματέα του ΕΚΘ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, τον πρόεδρο του συνδικάτου Οικοδόμων Βασίλη Ρέβα και του Παραρτήματος Εργαζομένων Μετρό Παναγιώτη Καλαϊτζίδη, επισκέφθηκε τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη και υπέβαλε υπόμνημα με τα αιτήματά της.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η σύσταση μόνιμης επιτροπής μέτρων ασφάλειας, ειδικά για τις εργασίες του Μετρό, στην οποία να μετέχει ένας εκπρόσωπος του κράτους, ένας της κοινοπραξίας και δύο εργαζόμενοι (ένας του συνδικάτου οικοδόμων και ένας του παραρτήματος). Ζήτησαν ακόμη να γίνει έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Πηγή: skai.gr