Σε αστυνομικό κλοίο οι αγρότες

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στο λιμάνι του Πειραιά, όπου νωρίς το πρωί κατέπλευσαν τα πλοία από την Κρήτη με εκατοντάδες αγρότες από το Ηράκλειο και τα Χανιά, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Περίπου 150 παραγωγοί αποβιβάστηκαν από το πλοίο Λατώ, άλλοι 720 από το Φαιστός Παλλάς και άλλοι 130 από το πλοίο Κρήτη 1.

Στο Φαιστός Παλλάς βρίσκονται 56 τρακτέρ και 137 αγροτικά οχήματα και στο Κρήτη 1 14 αγροτικά μηχανήματα και 9 τρακτέρ.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε η αποβίβαση επιβατών, ΙΧ αυτοκινήτων και φορτηγών και λίγο μετά τις 6:30 οι αγρότες άρχισαν να αποβιβάζουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα.

Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να πορευτούν με τα τρακτέρ μέχρι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο η Αστυνομία τους έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα επιτρέψει στους αγρότες να κάνουν πορεία στους δρόμους με τα μηχανήματά τους, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Λίγο μετά τις 8:30 προκλήθηκε ένταση, όταν οι αγρότες επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας, η οποία με τη σειρά της έκανε χρήση χημικών.

Οι αγρότες δεν είναι δεύτερης σειράς πολίτες και το μόνο που επιδιώκουν είναι να γίνει αισθητή η παρουσία τους. Γι΄αυτό βρίσκονται εδώ με έναν τρόπο φιλικό και συμβολικό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης και την κάλεσε να μη δημιουργήσει σκηνικό έντασης.

Το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες της Νίκαιας αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Όπως δήλωσαν, θα αποχωρήσουν από τα μπλόκο το πρωί της Δευτέρας.

Αντιθέτως, οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα θα αποφασίσουν την Τετάρτη για την περαιτέρω στάση τους.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, επανέλαβε ότι δε θα δοθούν περισσότερα χρήματα στους αγρότες πέραν του πακέτου των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: Τελευταία ενημέρωση 08:37