Κλείσιμο

Με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Με τα τρακτέρ τους και άλλα αγροτικά οχήματα έρχονται τελικά στην Αθήνα τη Δευτέρα οι αγρότες της Κρήτης, παρά την παρέμβαση του εισαγγελέα να αποτραπεί η είσοδος των αγροτικών οχημάτων στο πλοίο.

Τα πλοία  Φαιστός Παλλάς και Κρήτη 1 αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου με καθυστέρηση μιάμισης ώρας περίπου, λίγο μετά της 10 το βράδυ, καθώς είχαν προηγηθεί σειρά διαβουλεύσεων και επαφών του εισαγγελέα Ηρακλείου με το Λιμεναρχείο, με αγρότες αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες για το αν ήταν νόμιμη η μεταφορά τρακτέρ και πετρελαιοκίνητων αγροτικών αυτοκινήτων με τα πλοία της γραμμής.

Οι αγρότες αναμένεται να φτάσουν στον Πειραιά, από το Ηράκλειο και τα Χανιά, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να επιδώσουν ψήφισμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε απευθύνει έκκληση στους αγρότες να μη μεταβούν στην Αθήνα με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, καθώς θα δημιουργηθεί όπως είπε κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Στο μεταξύ, την απόφαση να αποχωρήσουν από το μπλόκο στο Πλατάνι, όπου παρέμεναν από τις 20 Ιανουαρίου, πήραν την Κυριακή οι αγρότες των Χανίων.

Ωστόσο παρά την απόφαση να αποχωρήσουν από την εθνική οδό, αγρότες από τα Χανιά θα αποκλείσουν τη Δευτέρα τις δύο δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες της πόλης .

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας και δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Όσον αφορά το μπλόκο του Προμαχώνα, οι αγρότες θα αποφασίσουν την Τετάρτη για την περαιτέρω στάση τους.

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος τη Δευτέρα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, επανέλαβε ότι δε θα δοθούν περισσότερα χρήματα στους αγρότες πέραν του πακέτου των 500ων εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα ο υπουργός, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, χαρακτήρισε επιπόλαιο τον ισχυρισμό ότι οι αποζημιώσεις δόθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια.

Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ υπέστη πολλαπλή ήττα στα μπλόκα και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί τα τρακτέρ όπως είπε τον εμπιστεύτηκαν.
Πηγή: skai.gr