Αποφασίζουν για τα μπλόκα

Άνοιγμα των εθνικών οδών προανήγγειλε το Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών, μετά τη συνάντηση της Πέμπτης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη.

Εντός της ημέρας θα καθορίσουν τη στάση τους οι κατά τόπους επιτροπές στα μπλόκα.

Οι αγρότες αποχώρησαν από τα μπλόκα σε Κάστρο Βοιωτίας και Αλαμάνα. 

Εν τω μεταξύ, την ελπίδα ότι η Κομισιόν θα έχει ενημερωθεί πλήρως σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών πριν από τη συνάντηση της Τετάρτης με τον κύριο Χατζηγάκη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτρόπου για τη Γεωργία Μάριαν Φίσερ Μπόελ.

src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
• • src=/upload_files/Image/Grafika
Διευκρίνισε ότι ως αργά την Πέμπτη το βράδυ, η Κομισιον δεν έχει λάβει κανένα επίσημο φάκελο από την ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε με το συντονιστικό των αγροτών, υποστήριξε ότι δεν παραβιάστηκε κανένας κανονισμός της ΕΕ. Επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι υπέστη μία πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική ήττα, προσφέροντας επιχειρήματα στις Βρυξέλλες εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο κύριος Χατζηγάκης κάλεσε τις δικαστικές αρχές να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος των αγροτών που συμμετείχαν στα μπλόκα, όπως είχε γίνει στο παρελθόν.

Επίσης, για την ενίσχυση των 500 εκατομμυρίων, ο Σωτήρης Χατζηγάκης είπε πως, δεν έγινε παζάρι και προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το σημερινό παραλήρημα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ντροπή για τον ίδιο και για το κόμμα του, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr