Κλείσιμο

Αποχωρούν σταδιακά τα τρακτέρ

Άνοιγμα των εθνικών οδών ακόμα και εντός της ημέρας προανήγγειλαν οι αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου δηλώνοντας ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηγάκης επανέλαβε ότι δεν παραβιάστηκε κανένενας κανονισμός της ΕΕ και επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι υπέστη μία πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική ήττα.

Ο κ. Χατζηγάκης έκανε λόγο για επιχειρήματα που προσφέρθηκαν αφελώς στις Βρυξέλλες ενάντια στην πολτική της κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Χατζηγάκης κάλεσε τις δικαστικές αρχές να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος των αγροτών που συμμετείχαν στα μπλόκα, όπως είχε γίνει στο παρελθόν.

Προηγήθηκε παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης ο οποίος ζήτησε από την Αστυνομία να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος όσων αγορών παρακωλύουν τις συγκοινωνίες.

Στο μεταξύ, εκτάκτως συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ με σκοπό την αποζημίωση των αγροτών για το σιτέρι και το καλαμπόκι.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Κατσαρός, δήλωσε ότι οι αποζημιώσεις θα φτάσουν γρήγορα στους αγρότες, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι γεωπόνοι του Οργανισμού αρνούνται να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις ζημιών.

Επιπλέον ο κ. Κατσαρός είπε ότι εάν επιλεγόταν η λύση της υποβολής προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η διαδικασία θα καθυστερούσε περισσότερο από ένα χρόνο.

ΠΑΣΟΚ: Παραλήρημα

Το σημερινό παραλήρημα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ντροπή για τον ίδιο και για το κόμμα του, καθώς αντί να μιλήσει στους αγρότες, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βάλλει κατά του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Χατζηγάκη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο κ. Χατζηγάκης ψεύδεται συνειδητά για να κρύψει τους δικούς του λάθος χειρισμούς και τον κάλεσε να ψάξει στο ίδιο του το κόμμα τους υποκινητές. Ας κοιτάξει στον καθρέφτη, για να θυμηθεί την εποχή που ανέβαινε στα τρακτέρ. Ας θυμηθεί τον σημερινό πρωθυπουργό, όταν στα μπλόκα δήλωνε όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Παπουτσής ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση μπροστά στα προβλήματα των αγροτών που η ίδια δημιούργησε και αντιπαρέβαλε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για πάγωμα των αγροτικών δανείων για δύο χρόνια, αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ από το 7% στο 11%, άμεση καταβολή στους αγρότες 1 δισ. ευρώ από το πακέτο των 28 δισ. που προορίζεται για τις Τράπεζες και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, σε ποσοστό 4% επί του συνολικού ύψους των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης