Κλείσιμο

Αμετακίνητοι οι αγρότες

Σκληραίνει τη στάση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος ακύρωσε τις προγραμματισμένες για την Τρίτη συναντήσεις του με μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ και αγρότες της Πελοποννήσου.

Κύκλοι του υπουργείου επισήμαναν ότι ο διάλογος σταματάει μέχρι να αποσυρθούν τα μπλόκα των αγροτών.

Στο μεταξύ, παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών, οι συντονιστικές επιτροπές των οποίων συνεδριάζουν την Τρίτη για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Κλειστή είναι η νέα Εθνική Αθηνών Κορίνθου και η Αθηνών Θεσσαλονίκης σε Κάστρο Βοιωτίας, Αλαμάνα, Μικροθήβες, Νίκαια Λάρισας και Τέμπη.

Μπλόκα έχουν στηθεί και σε πολλά κομβικά σημεία επαρχιακών οδών.

Στις 4 το απόγευμα θα κλείσουν τα Μέγαρα στη διασταύρωση της Πάχης.

Κλειστό από τη Δευτέρα και το λιμάνι της Ζακύνθου από μπλόκο αγροτών. Δεν εκτελείται το δρομολόγιο Ζακύνθου Κυλλήνης.

Έκκληση να επιτραπεί η κυκλοφορία των φορτηγών απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης
Όπως είπε, μέλη της Ομοσπονδίας τους, θα συνεδριάσουν στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη για το αν θα προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον των αγροτών.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdialogosolofinal.png

Σε μηνύσεις και αγωγές για διαφυγόντα κέρδη και παρακώλυση της συγκοινωνίας καταφεύγει και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυμβρίνης.

Προειδοποιεί ότι εάν σε 24 ώρες δεν αποχωρήσουν τα μπλόκα θα προχωρήσει σε απόλυση 30 συμβασιούχων οδηγών.

Με καθυστέρηση πέντε έως επτά ωρών θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για Αθήνα.

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι τυχόν συνέχιση των αποκλεισμών θα έχει πολλαπλές και καταστροφικές συνέπειες για επιχειρήσεις και εξαγωγείς, αλλά και για τους ίδιους τους παραγωγούς των αγροτικών προϊόντων.

Δεν είμαστευπέρ του κλεισίματος των δρόμων αλλά στα μπλόκα υπάρχει δημοκρατία σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνστανίνου, προσθέτωντας ότι το ΠΑΣΟΚ συμπαρίσταται αλλά δεν κηδεμονεύει τους αγρότες.

Η γγ. του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα από την πλευρά της Η κ. Παπαρήγα είπε ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι με παροχές ακόμη και κάτω από το τραπέζι σε ορισμένες κατηγορίες αγροτών, επιχειρεί να σπάσει τα μπλόκα.

Πηγή: skai.gr