Παραμένουν τα μπλόκα

Παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στη συνάντηση της Δευτέρας, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών.

Κλειστή είναι η νέα Εθνική Αθηνών Κορίνθου και η ΑθηνώνΘεσσαλονίκης σε Κάστρο Βοιωτίας, Αλαμάνα, Μικροθήβες, Νίκαια Λάρισας και Τέμπη.

Μπλόκα έχουν στηθεί και σε πολλά κομβικά σημεία επαρχιακών οδών.

Στις 4 το απόγευμα θα κλείσουν τα Μέγαρα στη διασταύρωση της Πάχης. Κλειστό από τη Δευτέρα το λιμάνι της Ζακύνθου από μπλόκο αγροτών. Δεν εκτελείται το δρομολόγιο Ζακύνθου Κυλλήνης.

Το μεσημέρι συνεδριάζουν εκ νέου οι αγρότες των Τεμπών.

Τη Δευτέρα, ο κ. Χατζηγάκης, ανακοίνωσε τα οριστικά ποσά που θα κατανεμηθούν από το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ ανά καλλιέργεια.

Προανήγγειλε επίσης συνέχεια του διαλόγου, με την ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής.

Για αδιαλλαξία του υπουργού έκαναν λόγο οι αγρότες, εκφράζοντας πλήρη απογοήτευση για το ύψος των ενισχύσεων και για το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους.

Έκκληση να επιτραπεί η κυκλοφορία των φορτηγών απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης
Όπως είπε, μέλη της Ομοσπονδίας τους, θα συνεδριάσουν στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη για το αν θα προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον των αγροτών.

Σε μηνύσεις και αγωγές για διαφυγόντα κέρδη και παρακώλυση της συγκοινωνίας καταφεύγει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυμβρίνης.

Προειδοποιεί ότι εάν σε 24 ώρες δεν αποχωρήσουν τα μπλόκα θα προχωρήσει στην απόλυση 30 συμβασιούχων οδηγών.

Με καθυστέρηση πέντε έως επτά ωρών θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για Αθήνα.
Πηγή: Τελευταία ενημέρωση: 09:30