Στους δρόμους οι αγρότες

Διαδοχικές συναντήσεις είχε, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης με αγρότες από την Ημαθία και το μπλόκο των Μαλγάρων.

Μετά τις συναντήσεις που είχε, ο υπουργός μεταξύ άλλων
Τα βλέμματα στρέφονται όμως κυρίως στην απογευματινή κρίσιμη συνάντηση του κ. Χατζηγάκη με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών.

Στο μεταξύ, το πανελλήνιο συντονιστικό αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσώπους των πελοποννήσιων παραγωγών στη συνάντηση με τον υπουργό και οι αγρότες της Πελοποννήσου ζητούν ξεχωριστή συνάντηση με τον κ.Χατζηγάκη.

Ο υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανά στρέμμα και ανά προϊόν ενίσχυση των καλλιεργειών.

Όπως δήλωσε την Κυριακή, μετά από την οριστικοποίηση του πακέτου των 500 εκατομμυρίων ευρώ, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει ούτε 1 ευρώ παραπάνω και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Υπήρξαν αμέλειες και παραλείψεις και οι ευθύνες είναι ευδιάκριτες. Τα όσα βλέπουμε σήμερα είναι φαινόμενα του παρελθόντος, και την τελευταία πενταετία άρχισαν να επιλύονται, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Όσον αφορά το μέτωπο των κινητοποιήσεων, κλειστές παραμένουν η Αθηνών Κορίνθου από αγρότες της Πελοποννήσου στο ύψος των διοδίων Κορίνθου.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από τον κόμβο Επιδαύρου προς Αθήνα και από τον κόμβο Αγίων Θεοδώρων προς Πάτρα.

Οι αγρότες θα επιτρέπουν τη διέλευση όσων έχουν ανάγκη και σε φορτηγά που θα μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα, ωστόσο δεν θα αφήσουν να περάσει αυτοκίνητο με • • • src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
• • src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafika%20telika/BIGdiavasteakomamikrofinal.png
• • • εισαγόμενα προϊόντα.

Κλειστή η Αθηνών Θεσσαλονίκης στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αλαμάνα, στις Μικροθήβες, στη Νίκαια Λάρισας και στα Τέμπη. Μπλόκο και στο παρακαμπτήριο δρόμο Λάρισας ΕλασώναςΚατερίνης στη Τσαριτσάνη.

Κλειστή η Εγνατία οδός στο ύψος της Καβάλας στο κόμβο Κερδυλίων, οι δρόμοι Λάρισας Κοζάνης στο ύψος της γέφυρας των Σερβίων, Θεσσαλονίκης Βέροιας στην Κουλούρα, οι γέφυρες του Εύηνου και του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία.

Κλειστά τα τελωνεία Εξοχής και Κήπων και ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, ενώ ανοίγουν κατά διαστήματα οι συνοριακές διαβάσεις των Ευζώνων και της Δοϊράνης.

Kλειστή η Εγνατία και λίγο έξω απο τα Γιάννενα απο αγρότες και κτηνοτρόφους. Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει έως αργά το απόγευμα.

Παραμένει το μπλόκο στην εθνική Πρέβεζας Ιωαννίνων στο δήμο Λούρου.

Κτηνοτρόφοι από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν στο μπλόκο των αγροτών, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Στα Χανιά Κρήτης παραμένει το μπλόκο στο Πλατάνι Σούδας, ενώ οι αγρότες πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη των οικονομικών υπηρεσιών Χανίων.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη καθώς παραγωγοί έχουν καταλάβει το λιμάνι της Ζακύνθου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευμάτων


Πηγή: skai.gr