Νέος γύρος επαφών

Νέο γύρο επαφών με εκπροσώπους των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και του Προμαχώνα θα έχει την Κυριακή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τη Δευτέρα το απόγευμα ο κ. Χατζηγάκης θα συναντηθεί με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, στο οποίο δε μετέχουν οι αγρότες από τα μπλόκα της Νίκαιας, των Τεμπών, των Μικροθηβών και του Προμαχώνα.

Όπως διευκνίνισε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου, Β. Κιλάφας, οι αγρότες είχαν δεχθεί να συναντηθούν την Κυριακή με τον υπουργό, ωστόσο καθώς συνεδρίαζαν μέχρι τα ξημερώματα, ζήτησαν η συνάντηση να μετατεθεί για τη Δευτέρα.

Με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, συναντήθηκε την Κυριακή  αντιπροσωπεία αγροτών της Χαλκιδικής. Οι αγρότες, ενημέρωσαν τον υπουργό για τα ζητήματα που τους απασχολούν και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

• • Στο μεταξύ, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Αλαμάνας αποφάσισαν και την Κυριακή να αφήσουν ανοιχτή την παλιά εθνική οδό, ως ένδειξη καλής θέλησης ενώ τα τρακτέρ παραμένουν δίπλα στο δρόμο.

Συνοπτικά, η εθνική οδός ΑθηνώνΛαμίας παραμένει κλειστή στο 110ο χλμ, στο ύψος του Κάστρου και στο 210ο χλμ κοντά στην Αλαμάνα.

Κλειστή παραμένει από την περασμένη Τρίτη και η παλιά εθνική οδός ΛαμίαςΑθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία.

Η κυκλοφορία σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία και μόνο μέσα από παρακαμπτήριους δρόμους.

Κλειστός παραμένει ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, όπου οι αγρότες των Σερρών όπως ανέφεραν επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα, καθώς επίσης και τη διέλευση έκτακτων περιστατικών.

Τη Δευτέρα οι αγρότες της Πελοποννήσου έχουν προειδοποιήσει ότι θα κλείσουν τον Ισθμό της Κορίνθου και τις εθνικές Αθήνας Πάτρας και Κορίνθου Τρίπολης Καλαμάτας.
Πηγή: Τελευταία ενημέρωση:16:18