Σφίγγει ο κλοιός

Διαδοχικές συναντήσεις με τους αγρότες των Τεμπών και  το Πανελληνιο Συντονιστικό Όργανο των υπόλοιπων μπλόκων, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για το κυβερνητικό πακέτο ενίσχυσης των αγροτών, πρόκειται να έχει την Κυριακή  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Οι αγρότες, πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι  να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους – κυρίως αυτά που έχουν σχέση με την εθνική στρατηγική.

Στο μπλόκο της Αλαμάνας προστέθηκαν το Σάββατο άλλα 70 περίπου τρακτέρ από τα γύρω χωριά της Λαμίας και του Δομοκού, ενώ γεωργικά μηχανήματα θα συνεχίσουν να προστίθενται και την Κυριακή.

• • Οι αγρότες αποφάσισαν να μην κλείσουν το Σάββατο την παλιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Μοσχοχωρίου, ως ένδειξη καλής θέλησης μιας και υπήρχε μεγάλος όγκος κυκλοφορίας, κύρια από φορτηγά αυτοκίνητα.

Αλλά και οι αγρότες που βρίσκονται στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία απέφυγαν την Παρασκευή να κλείσουν τις γραμμές του τρένου μετά από προειδοποίηση του ΟΣΕ για πιθανό ατύχημα. Και εκεί όμως συγκεντρώθηκαν και νέα αγροτικά μηχανήματα για να ενισχύσουν τα μπλόκα.

Δύο νέα μπλόκα στήθηκαν στην εθνική οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων και στα σύνορα Αχαΐας Ηλείας. Συγκεκριμένα αποκλεισμένη παραμένει η γέφυρα του Αχελώου από αγρότες του Αγρινίου. Τη Δευτέρα αναμένεται και το κλείσιμο του Ισθμού της Κορίνθου.

Σε πλήρη εξέλιξη και οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Β. Ελλάδα. Αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης απέκλεισαν για μία ώρα το μεσημέρι του Σαββάτου τον κόμβο Πράσινα Φανάρια που οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Στη Χαλκηδόνα οι αγρότες συνεχίζουν τον επ’ αόριστο αποκλεισμό του κόμβου, ενώ κλειστή είναι και η οδός Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης.

Στον Προμαχώνα, οι αγρότες ξαναέκλεισαν το τελωνείο το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού νωρίτερα επέτρεψαν για δύο ώρες περίπου τη διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων.

Κλειστά είναι και τα τελωνεία της Εξοχής στη Δράμα, των Κήπων και του Ορμενίου στον Έβρο, των Ευζώνων και της Δοϊράνης.

Στο νομό Σερρών, στον κόμβο του Στρυμονικού, οι αγρότες έκαψαν καπνά και δημητριακά ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός στα Κερδύλια Σερρών.

Τέλος, στα Χανιά Κρήτης, παραμένει το μπλόκο στο Πλατάνι Σούδας.

Πηγή: skai.gr