Κλείσιμο

Από τη Δευτέρα οι αποζημιώσεις

Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη.

Ήδη, όπως είπε ο κύριος Χατζηγάκης, υπεγράφη η διυπουργική απόφαση για τη δανειοδότηση του ΕΛΓΑ (οργανισμός γεωργικών ασφαλίσεων) με 425 εκατομμύρια ευρώ.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διεμήνυσε εμμέσως από τη Βουλή ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσής.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών απειλούν να κλείσουν και τις παρακαμπτηρίους αν μέσα σε 24 ώρες δεν τους δοθούν διευκρινίσεις για τα μέτρα .

Κλειστή παραμένει και η εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης σε Νίκαια, Μικροθήβες, Κάστρο Βοιωτίας και γέφυρα Αλαμάνας.

• • src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdialogosolofinal.png
src=/upload_files/Image/Grafika
• • Παράλληλα, στα Χανιά το μπλόκο των αγροτών παραμένει στο Πλατάνι Σούδας.

Στη νεκρή ζώνη των συνόρων Ελλάδας Βουλγαρίας εισήλθαν την Παρασκευή αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα Σερρών.

Εξήντα αγρότες με τα τρακτέρ τους παρατάχθηκαν μπροστά στο βουλγαρικό φυλάκιο και επιδεικνύοντας τις πράσινες κάρτες και τις ταυτότητές τους ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στη γείτονα χώρα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τις βουλγαρικές αρχές.

Επικοινωνιακό τρικ χαρακτηρίζει στο μεταξύ 
Το Σάββατο στις 8 το βράδυ η γγ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί το μπλόκο στο Κάστρο και στη συνέχεια τα μπλόκα στην Αλαμάνα και στις Μικροθήβες.

Την Κυριακή το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα θα παρευρεθεί στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Θεσσαλίας και στις 5 το απόγευμα θα επισκεφθεί το μπλόκο στη Νίκαια.

Boυλγαρικό διάβημα. Η βουλγάρικη πλευρά εκφράζει τη δυσφορία της από το κλείσιμο όλων των χερσαίων συνοριακών σταθμών ελέγχου, που συνδέουν τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Η έλλειψη δυνατότητας οδικής μετακίνησης παρεμποδίζει τις σχέσεις των δύο χωρών και έρχεται σε αντίθεση τόσο με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με τις αρχές της ενιαίας εσωτερικής αγοράς της Κοινότητας.

Αυτό αναφέρεται στο γραπτό διάβημα, το οποίο στάλθηκε σήμερα στην Ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.



Πηγή: skai.gr