Κλείσιμο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους κλείνοντας και παρακαμπτηρίους εκτός από τις εθνικές οδούς αποφάσισαν οι αγρότες που μετέχουν στα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών. [
Σε ανάλογη απόφαση προσανατολίζονταν την Πέμπτη το βράδυ συνάδελφοί τους από τη Λαμία και τη Βοιωτία.

Κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα εξήγγειλαν οι αγρότες της Πελοποννήσου, με αποκλεισμό του Ισθμού της Κορίνθου.

Την απόφαση να παραμείνουν και την Πέμπτη στην εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου, την οποία έχουν αποκλείσει στη θέση Πλατάνι, πήραν αργά το απόγευμα οι αγρότες των Χανίων.

• • • src=/upload_files/Image/Grafika
Οι αγρότες ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργο Γωνιωτάκη για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν συνδικαλιστές του αγροτικού χώρου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και για τις ανακοινώσεις που έκανε ο ίδιος το απόγευμα και αποφάσισαν να συνεχίσουν την κινητοποίηση τους.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή το πρωί θα προχωρήσουν σε κατάληψη και των δυο οικονομικών υπηρεσιών του νομού, παραμένοντας παράλληλα στο Πλατάνι.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν να αποκλείσουν μία ακόμη οδική σύνδεση του Βορρά με το Νότο, στήνοντας μπλόκο με τρακτέρ στο Μοσχοχώρι, την Παρασκευή στις 9 το πρωί.

Εξάλλου, κλειστό είναι προς το παρόν από αγροτικά μηχανήματα και το ρεύμα της Εγνατίας οδού προς Ξάνθη, στο ύψος των κόμβων της Κομοτηνής, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό. 

Ανικανοποίητους βρίσκει και τους αγρότες των Σερρών το πακέτο στήριξης και ενίσχυσης που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα καθώς και στην εθνική οδό Σερρών Καβάλας, στο ύψος των Κερδυλλιών.

Συμβολικό αποκλεισμό πραγματοποιούν οι αγρότες και στην εθνική οδό Σερρών Θεσσαλονίκης, στο Στρυμονικό, κλείνοντας τη διέλευση των αυτοκινήτων για δύο ώρες περίπου νωρίς το μεσημέρι.

Νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης ανακοίνωσε
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται αποζημιώσεις ύψους 425 εκατομμυρίων σε παραγωγούς βάμβακος, σιτηρών, ελαιολάδου και οπωροφόρων δένδρων.

Σημειώνεται ότι συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχουν την Παρασκευή στη 13:30 αγρότες της Θεσσαλίας.


Πηγή: skai.gr