Επίσημες ανακοινώσεις

Μέτρα ενίσχυσης των αγροτών ανακοινώνει το μεσημέρι της Πέμπτης (15:30) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Προηγήθηκαν αλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις για το θέμα ανάμεσα στον κ. Χατζηγάκη και τον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, αλλά και ανάμεσα στον κ. Παπαθανασίου και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι αγρότες δήλωσαν ότι δεν ικανοποιήθηκαν απ΄όσα άκουσαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και απείλησαν με συνέχιση των κινητοποιήσεων και «χειρότερες εκπλήξεις από το κλείσιμο του αεροδρομίου», όπως είπαν χαρακτηριστικά οι αγρότες της Κρήτης.

Τα μπλόκα παραμένουν σε κεντρικούς οδικούς κόμβους της χώρας. Κλειστή παραμένει η Εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης στα Τέμπη, στον κόμβο Νίκαιας, στις Μικροθήβες, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας και στη γέφυρα Αλαμάνας.

Παράλληλα, αγρότες της Επανωμής έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο (Επανωμής), ενώ δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να αποκλείσουν συμβολικά τον κόμβο ή να αποκλείσουν τον κόμβο του αεροδρομίου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπόρεσε έγκαιρα να δει το πρόβλημα που ερχόταν, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Αγοραστός, προέτρεψε την κυβέρνηση να στηρίξει τους αγρότες, σημειώνοντας πως οι κινητοποιήσεις αυτές κοστίζουν στην ελληνική οικονομία.
Πηγή: skai.gr