Άκαρπη η συνάντηση

Άκαρπη απέβη τελικά η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκη με εκπροσώποτυς των αγροτών από τα μπλοκα των Τεμπών και των Μικροθηβών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους αγρότες της Θεσσαλίας, είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα καθοριστούν τα ποσά που θα δοθούν ως ενίσχυση στα κρίσιμα προϊόντα.

Ακόμη, ανέφερε ότι από τα 28 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες, το μέρος που τους αναλογεί, θα πάει και στην αγροτική οικονομία. Δηλαδή, θα δοθούν δάνεια σε αγροτικές βιομηχανίες.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι ο αγώνας συνεχίζεται και η συνάντηση ήταν αδιέξοδη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπός τους, Γιώργος Καραϊσκος ο υπουργός διαπίστωσε ότι είναι δίκαια τα αιτήματά μας, αλλά στην ουσία δεν μας έδωσε τίποτα και για αυτό θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και ίσως και με τον πρωθυπουργό.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών από τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, αν και είχαν προσκληθεί στη συνάντηση, αρνήθηκαν να μετάσχουν, ζητώντας να γίνουν σαφείς οι θέσεις του • • src=/upload_files/Image/Grafika
υπουργείου πριν από την έναρξη οποιαδήποτε διαλόγου.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών από Σέρρες και Καβάλα αρνήθηκαν να μετάσχουν στη συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν προσκληθεί.

Οι αγρότες από την Κρήτη δεν ήρθαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ θα συναντηθούν τελικά την Πέμπτη με τον κ. Χατζηδάκη.

Μετά τη συνάντηση στο υπουργείο αναμενόταν να γίνει μια πρώτη συνάντηση των αγροτών για να ενημερωθούν για τα όσα θα συζητηθούν.

Επίσης, αποφασίσθηκε την Πέμπτη, σε νέα συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών, να συγκροτηθεί πανελλαδικό όργανο, το οποίο θα αναλάβει να αξιολογήσει όλα τα ενδιάμεσα στοιχεία που θα προκύψουν και ουσιαστικά θα είναι αυτό το οποίο θα συντονίζει τις επόμενες κινήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα.

Οι αγρότες σχεδιάζουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου ή και με τον Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συνεδριάζει και η διυπουργική επιτροπή, με αντικείμενο την πρόσθετη ενίσχυση που μπορεί να δοθεί σε ασθενέστερες ομάδες. Στη συνεδρίαση θα λάβει μέρος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, για τα αιτήματα των αγροτών.

Κλειστά από αγρότες παρέμεναν την Τετάρτη το βράδυ τα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής και η ΑθηνώνΘεσσαλονίκης σε πέντε σημεία.
Πηγή: skai.gr