Ερμού: ο ακριβότερος δρόμος

Η Ερμού είναι ο 11ος πιο ακριβός δρόμος παγκοσμίως με 3.600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη \"Main Streets Across the World\" του συμβούλου ακίνητης περιουσίας Cushman & Wakefield.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ερμού υποχώρησε μία θέση από την περσινή κατάταξη, γεγονός που δεν οφείλεται σε μείωση των ενοικίων τα οποία είναι σταθερά σε σχέση με το 2007, αλλά σε αύξηση των ενοικίων της Gangnam Station στη Σεούλ που με μόλις 6 ευρώ παραπάνω σε ετήσια βάση πέρασε στην 10η θέση.

Η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης είναι για άλλη μία φορά ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος του κόσμου. Οι έμποροι πληρώνουν ενοίκιο 12.612 ευρώ ανά τ. μ. εμπορικού χώρου ετησίως, μία αύξηση της τάξης του 23% σε σχέση με το 2007.

Οι ακριβότεροι δρόμοι στο Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Δουβλίνο συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της σχετικής κατάταξης ενώ το Λονδίνο και το Τόκιο έπεσαν στην έκτη και έβδομη θέση αντιστοίχως.

Το Δουβλίνο είχε την καλύτερη εξέλιξη μεταξύ των δέκα πρώτων πόλεων με την Grafton Street να ανεβαίνει δύο θέσεις στην κατάταξη και να εισέρχεται για πρώτη φορά στους πέντε πρώτους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου.

Οι έμποροι που μπαίνουν τώρα στο συγκεκριμένο δρόμο αναμένεται να πληρώσουν 5.621 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως, μία αύξηση της τάξης του 5,3% σε σχέση με το 2007.
Πηγή: skai.gr