Κλείσιμο

Τόπος για εναλλακτικές διακοπές η Δράμα

«Ο νομός Δράμας αποτελεί ιδανικό μέρος «εναλλακτικών» διακοπών, γι` αυτούς που αγαπούν τα χειμερινά αθλήματα, την ορειβασία, την αναρρίχηση, την πεζοπορία και την κατασκήνωση στο δάσος». Τα παραπάνω τόνισε ο νομάρχης Δράμας, Κώστας Ευμοιρίδης, σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia», στην οποία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας συμμετέχει με δικό της εκθετήριο.
Ο κ. Ευμοιρίδης αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό νόμο, στο τελωνείο Εξοχής, καθώς και στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, τα οποία, όπως τόνισε, «έχουν αλλάξει τις προοπτικές του νομού και τον έχουν βάλει σε τροχιά ανάπτυξης». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο περίφημο Δάσος της Ελατιάς, με τα μοναδικά είδη ερυθρελάτης, καθώς και στο μοναδικό υπόγειο ποτάμιο σπήλαιο των πηγών του Αγγίτη. Αναφέρθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, που βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας. Σχετικά με τον θρησκευτικό τουρισμό, επισήμανε ότι στην πόλη της Δράμας, αλλά και σε όλο το νομό, υπάρχουν πάμπολλα μοναστήρια και εκκλησιές. Το σημαντικότερο μοναστήρι στην περιοχή είναι της Εικοσιφοίνισσας, σε υψόμετρο 753 μ., στην πλαγιά του Παγγαίου. «Ο νομός Δράμας διαθέτει πανέμορφες περιοχές και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης Δράμας.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ενώ παραβρέθηκε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr