Κλείσιμο

Τραυματισμός 16χρονου από καραμπίνα

Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται ένας 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά όταν εκπυρσοκρότησε καραμπίνα με την οποία έκανε σκοποβολή, μαζί με δυο φίλους του στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου.
Ο 16χρονος που τραυματίστηκε, πήρε το όπλο από το εξοχικό σπίτι που διατηρεί η οικογένειά του στην περιοχή. Στη συνέχεια, τηλεφώνησε σε δύο φίλους του, λέγοντάς τους ότι έχει στην κατοχή του το όπλο και τους πρότεινε να πάνε για σκοποβολή.
Αφού έβαλαν στόχο πλαστικά μπουκάλια με νερό, ο νεαρός έδωσε στον έναν από τους δύο φίλους του το όπλο.
Ένας αδέξιος όμως χειρισμός, έκανε το όπλο να εκπυρσοκροτήσει, με συνέπεια να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στην κοιλιά ο νεαρός.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί ο 16χρονος στο Νοσοκομείο, το οποίο τον παρέλαβε από την περιοχή Κουνουπιδιανά, αφού διερχόμενος οδηγός αντιλήφθηκε το περιστατικό και τον πήρε με το αμάξι του μέχρι εκείνο το σημείο.
Το παιδί υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο λεπτό και στο παχύ έντερο.
Η κατάστασή του κρίνεται σταθερή, έχει επικοινωνία με το περιβάλλον αν και διασωληνωμένο, έχοντας πιθανότατα διαφύγει τον κίνδυνο, αν και το επόμενο 24ωρο χαρακτηρίζεται κρίσιμο από τους γιατρούς.
Αρχικά συνελήφθησαν τόσο ο 17χρονος, όσο και ο πατέρας του τραυματία, νόμιμος κάτοχος της καραμπίνας, αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με προφορική εντολή Εισαγγελέα.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr