ΦΑΚΕΛΟΙ

Βατοπέδι και ελληνικό δημόσιο

25.09.2010 | 05:43 μμΤελευταία Ενημέρωση 05:43 μμ 25.09.2010

Τα έγγραφα του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών για το Βατοπέδι:

Σελ. 1 ΕΔΩ
Σελ. 2 ΕΔΩ
Σελ. 3 ΕΔΩ
Σελ. 4 ΕΔΩ

Όξυνση του πολιτικού κλίματος έχει προκαλέσει τα τελευταία τρία χρόνια η πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου που αφορά την ανταλλαγή ακινήτων του δημοσίου με τη λίμνη Βιστωνίδα.

Σύμφωνα όμως με στοιχεία που προκύπτουν  από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητο οίκο, δεν αποδεικνύεται ζημιά του ελληνικού δημοσίου στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Τα στοιχεία αυτά που έχει στην κατοχή της η δικαιοσύνη, αλλά και η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ανατρέπουν τις ώς σήμερα εκτιμήσεις και ρίχνουν νέο φως στην υπόθεση.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Βατοπέδι και ελληνικό δημόσιο25.09.2010
Σύμφωνα όμως με στοιχεία που προκύπτουν από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητο οίκο, δεν αποδεικνύεται ζημιά του ελληνικού δημοσίου στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο25.09.2010
Δεν αποδεικνύεται από τα κατατεθειμένα έγγραφα ζημιά του ελληνικού δημοσίου στην υπόθεση του Βατοπεδίου σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Αναλυτικά τα έγγραφα του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.
Χωρίς ζημίες το Βατοπέδι 24.09.2010
Δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αυτό προκύπτει από έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
ΝΔ: Αίτημα για αναστολή λειτουργίας της προανακριτικής 23.09.2010
Την αναστολή της λειτουργίας της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ζητούν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Με επιστολή θα απαντήσει ο Κ. Καραμανλής23.09.2010
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θα απαντήσει με επιστολή του στην κλήση του ως μάρτυρας, από την προανακριτική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Η εξεταστική καλεί Καραμανλή για Βατοπέδι22.09.2010
Να κληθεί ως μάρτυρας ο Κώστας Καραμανλής στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της. Ο ΛΑΟΣ ζητά την κλήτευση Κώστα Σημίτη.
"Λάθος η αποχώρηση της ΝΔ από την εξεταστική για το Βατοπέδι"22.09.2010
Η αποχώρηση της ΝΔ από την Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπαίδι, ήταν λάθος, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη. Μίλησε για την κλήση Καραμανλή, όπως επίσης και για την διαγραφή Σκυλακάκη από την ΚΟ της ΝΔ.
Θα κληθεί ως μάρτυρας ο Κ. Καραμανλής 21.09.2010
Να κληθεί ως μάρτυρας ο Κώστας Καραμανλής στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της. Θα του ζητηθεί με επιστολή να διευκολύνει το έργο της επιτροπής και να συνδράμει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ένταση για το ενδεχόμενο κλήσης του Κ. Καραμανλή17.09.2010
Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Βουλή, με αφορμή το θέμα της κλήσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην επιτροπή για το Βατοπέδι.
Βατοπέδι: Κλήσεις σε απολογία σε πρώην στελέχη της ΚΕΔ16.09.2010
Τον κύκλο των απολογιών πρώην στελεχών της ΚΕΔ, ανοίγει από την ερχόμενη εβδομάδα η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών Δημοσίου και μονής Βατοπεδίου, Ειρήνη Καλού.
Ενδεχόμενο κατάθεσης Καραμανλή για το Βατοπέδι 16.09.2010
Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί, μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, αν θα κληθεί να καταθέσει ο Κώστας Καραμανλής ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Ενόχληση Ρηγίλλης από τις δηλώσεις Πελέκη 16.09.2010
Ενοχλημένη φέρεται η ΝΔ από την κατάθεση της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, η οποία καταθέτοντας στη Βουλή επέρριψε ευθύνες για την υπόθεση Βατοπεδίου, στον Κώστα Καραμανλή.
Η κ. Πελέκη έβαλλε κατά του κ. Καραμανλή
«Πελέκεις» σε Καραμανλή - Αγγέλου από Πελέκη 15.09.2010
Ευθείες βολές κατά του πρώην πρωθυπουργού για τις ευθύνες των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου εκτόξευσε καταθέτοντας στην προκαταρτική επιτροπής της Βουλής η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη.
Εφραίμ: Η πίστη μου δεν έχει κλονιστεί14.08.2010
Η εμπλοκή του ονόματος μου με τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου δεν με έχει κλονίσει και η πίστη μου είναι μεγάλη, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο ηγούμενος Εφραίμ. Επισήμανε επίσης πως θαύματα γίνονται ακόμα και σήμερα λέγοντας πως στο Μετόχι στη Βιστωνίδα Λίμνη πολλοί έχουν βρει την υγεία τους.

Προηγούμενη

      Επόμενη
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ