ΦΑΚΕΛΟΙ

Βατοπέδι και ελληνικό δημόσιο

25.09.2010 | 05:43 μμΤελευταία Ενημέρωση 05:43 μμ 25.09.2010

Τα έγγραφα του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών για το Βατοπέδι:

Σελ. 1 ΕΔΩ
Σελ. 2 ΕΔΩ
Σελ. 3 ΕΔΩ
Σελ. 4 ΕΔΩ

Όξυνση του πολιτικού κλίματος έχει προκαλέσει τα τελευταία τρία χρόνια η πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου που αφορά την ανταλλαγή ακινήτων του δημοσίου με τη λίμνη Βιστωνίδα.

Σύμφωνα όμως με στοιχεία που προκύπτουν  από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητο οίκο, δεν αποδεικνύεται ζημιά του ελληνικού δημοσίου στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Τα στοιχεία αυτά που έχει στην κατοχή της η δικαιοσύνη, αλλά και η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ανατρέπουν τις ώς σήμερα εκτιμήσεις και ρίχνουν νέο φως στην υπόθεση.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

O ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ
Υπόθεση Βατοπεδίου – Άρειος Πάγος: Παραπέμπονται σε δίκη 14 εμπλεκόμενα πρόσωπα 28.11.2014
Μετά την έκδοση του βουλεύματος θα καθίσουν στο εδώλιο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης
Ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μονάχος Αρσένιος (Δ)
Εφραίμ, Αρσένιος και άλλα 12 άτομα παραπέμπονται για το Βατοπέδι07.10.2013
Το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει με βούλευμα του τον διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου.
Προτείνει την παραπομπή του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.
Βατοπέδι: Ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή Αγγέλου και οικογένειας Πελέκη01.10.2012
Την απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου, υπεύθυνου του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή καθώς και των μελών της οικογένειας του δικηγόρου Διονυσίου Πελέκη ζητά από το δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Ο ηγούμενος Εφραίμ
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Εφραίμ29.03.2012
Ελεύθερος αφήνεται από τη Δικαιοσύνη ο ηγούμενος Εφραίμ. Θα καταβάλει χρηματική εγγύηση 300 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και από την περιοχή του Αγίου Όρους.
Ο ηγούμενος Εφραίμ
Υπέρ της αποφυλάκισης Εφραίμ ο εισαγγελέας Εφετών20.02.2012
Υπέρ της αποφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ τάσσεται για τέταρτη φορά ο εισαγγελέας Εφετών. Η εισαγγελική εισήγηση υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών.
Ο ηγούμενος Εφραίμ
Υπέρ της συνέχισης της κράτησης του ηγούμενου Εφραίμ η ειδική εφέτης ανακρίτρια 09.02.2012
Υπέρ της συνέχισης της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου Εφραίμ, τάχθηκε η ειδική εφέτης ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του Βατοπεδίου. Υπέρ της αποφυλάκισής του είχε ταχθεί με πρότασή του προ ημερών ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ για την υπόθεση οριστικά θα κρίνει το Συμβούλιο των Εφετών.
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο ηγούμενος Εφραίμ
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο ηγούμενος Εφραίμ30.01.2012
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο ηγούμενος Εφραίμ που κρατείται στον Κορυδαλλό για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
"Nα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του"
Στο πλευρό του Εφραίμ Αρχιεπίσκοπος και Ιερά Σύνοδος12.01.2012
Η Εκκλησία εκφράζει την ευχή και την ελπίδα "όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του" αναφέρει η ΔΙΣ για τον Εφραίμ. Τον ηγούμενο θα επισκεφτεί στον Κορυδαλλό ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο ηγούμενος Εφραίμ
Άρειος Πάγος: Δεκτή η αναίρεση των ποινών και εκ νέου δίκη στην υπόθεση Εφραίμ11.01.2012
Δεκτή έκανε την αναίρεσή των ποινών και διέταξε να γίνει εκ νέου η δίκη και με άλλη σύνθεση το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου αναφορικά με την καταδίκη του Εφραίμ.
Προκαταρκτική σε βάρος αξιωματικών της ΕΛΑΣ για την υπόθεση Εφραίμ
Προκαταρκτική σε βάρος αξιωματικών της ΕΛΑΣ για την υπόθεση Εφραίμ10.01.2012
O προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ευάγγελος Μπακέλος, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Λάμπρο Τσόγκα, να διενεργήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις υπέρ Εφραίμ 30.12.2011
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους προς τον υπουργό Εξωτερικών για τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης εναντίον του ηγουμένου. Πικετοφορία διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα την απελευθέρωση του Εφραίμ πραγματοποίησαν έξω από την ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας περίπου 100 άτομα.
"Πρωτοφανείς και αήθεις καταστάσεις"
Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους: Ανάρμοστοι χειρισμοί της Πολιτείας30.12.2011
Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διαμαρτύρεται στον υπουργό Εξωτερικών για τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης εναντίον του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.
Ο Πέτρος Δούκας
Π. Δούκας: Δικαιωμένη οριστικά και αμετάκλητα η μονή Βατοπεδίου30.12.2011
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός και ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας μίλησαν στην εκπομπή ΣΚΑΪ Θέμα για την πολύκροτη υπόθεση Βατοπεδίου.
Ο ηγούμενος Εφραίμ
Ενδεχόμενο αλλαγής των όρων περιορισμού του Εφραίμ30.12.2011
Στενός συνεργάτης του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου, που τον επισκέφτηκε την Πέμπτη μαζί με τις αδελφές του, δήλωσε ότι ενδέχεται να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Εφραίμ, ώστε να τεθεί υπό περιορισμό στη μονή.
Ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος
Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητά ο πατριάρχης Μόσχας 29.12.2011
Την αποφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, με μήνυμα του που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας.
Ο πρώην διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Λούλης
Κ. Λούλης: Χρέος του Εφραίμ η υπεράσπιση των συμφερόντων της Μονής 29.12.2011
"Αντί για τα μαύρα προβλήματα της χώρας ασχολούμαστε με τα μαύρα ράσα του Εφραίμ" δήλωσε ο πρώην διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Λούλης στον ΣΚΑΪ. "Δεν έχει αποδειχθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπεδίου" δήλωσε ο καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής, Ιωάννης Κονιδάρης
Οι συνήγοροί του αναμένεται να υποβάλλουν αίτημα στην ανακρίτρια προκειμένου ο ηγούμενος Εφραίμ να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Το σκεπτικό της απόφασης για την προφυλάκιση του Εφραίμ 28.12.2011
Στο φως και το σκεπτικό του βουλεύματος με βάση του οποίου αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του ηγ. Εφραίμ. Ένας από τους τρεις λόγους ήταν η επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα. Ο ηγούμενος βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία οι κρατούμενοι έχουν διαπράξει κυρίως οικονομικά εγκλήματα.
O ηγούμενος Εφραίμ
Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Εφραίμ28.12.2011
Στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, της οποίας οι τρόφιμοι κρατούνται κυρίως για οικονομικά εγκλήματα, κρατείται ο ηγούμενος Εφραίμ. Οι αντιδράσεις στη δικαστική περιπέτεια του ηγουμένου.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ηγούμενο Εφραίμ
Μόσχα: Βαθιά ανησυχία για την προφυλάκιση Εφραίμ28.12.2011
"Βαθιά ανησυχία" για την προφυλάκιση Εφραίμ, εκφράζει και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μετά το Πατριαρχείο Μόσχας. «Η απόφαση δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρει.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
Γ. Καρατζαφέρης: Παράλογη η δικαστική απόφαση για τον Εφραίμ28.12.2011
«Εξόφθαλμα παράλογη» χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση για τον Εφραίμ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ