ΦΑΚΕΛΟΙ

Δώσε νόημα στα σκουπίδια!

23.09.2010 | 06:19 μμΤελευταία Ενημέρωση 01:52 μμ 24.10.2010

Διαβάστε: Τι πετάμε και τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους
Που μπορούμε να βρούμε κάδους κομποστοποίησης


Ξεπέρασαν ακόμα και τις προσδοκίες των ειδικών, οι δράσεις του ΣΚΑΪ για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων τον Οκτώβριο.

Περισσότεροι από 200 τόνοι ηλεκτρικών αποβλήτων. συγκεντρώθηκαν σε 18 πόλεις στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου πραγματοποιήθηκε η δράση στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας – για δεύτερη χρονιά - ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Διαβάστε: Τι σημαίνουν οι 200 τόνοι για το περιβαλλοντικό όφελος.

Στην ανακύκλωση του Οκτωβρίου συμμετείχαν οι εξής πόλεις: Κηφισιά, Χαλκίδα, ΧίοςΚαβάλαΧανιά, ΚόρινθοςΒύρωνας, Ζάκυνθος, ΚαλαμάταΤρίποληΑιγάλεω, ΑλεξανδρούποληΓλυφάδαΠειραιάς, Καλύβια, Λιβαδειά, Ναύπακτο και Νάουσα.

Εκεί βρέθηκαν κοντέινερ της Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών τα οποία πήραν τις ανακυκλώσιμες συσκευές.

Η ανακύκλωση του ΣΚΑΪ πραγματοποιείται μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς του ανά την Ελλάδα, με τη χορηγία της Eurobank.

 Παράλληλα, εταιρίες που ανακύκλωσαν παλιές ηλεκτρικές συσκευές έλαβαν πιστοποιητικό καταστροφής από το Σύστημα Ανακύκλωσης Συσκευών.

Δώστε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο!

Μαθαίνουμε για την ανακύκλωση

Μάθετε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε -και όσα δεν ξέρετε ότι θα θέλατε να μάθετε- για την Ανακύκλωση, γρήγορα και κατανοητά. Γιατί η Ανακύκλωση δεν είναι μόδα, είναι τρόπος ζωής…

Υποβολή ερωτήσεων για ΣΚΑΪ Ανακύκλωση 2010


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Δώσε νόημα στα σκουπίδια!23.09.2010
Περισσότεροι από 200 τόνοι ηλεκτρικών αποβλήτων. συγκεντρώθηκαν σε 18 πόλεις στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου πραγματοποιήθηκε η δράση στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας – για δεύτερη χρονιά - ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση απορριμμάτων.
Ανακύκλωση και οφέλη για το περιβάλλον 24.10.2010
Ξεπέρασαν ακόμα και τις προσδοκίες των ειδικών, οι δράσεις του ΣΚΑΪ για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων τον Οκτώβριο. Σε 18 πόλεις στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα που έγινε η δράση, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 200 τόνοι ηλεκτρικών αποβλήτων.
Μεγάλη η ανταπόκριση και στην τέταρτη δράση23.10.2010
Με επιτυχία στέφθηκε και η τέταρτη δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών του ΣΚΑΪ, σε Πειραιά, Καλύβια, Ηράκλειο Κρήτης, Ναύπακτο, Λιβαδειά και Νάουσα.
Ανακυκλώνουμε σε έξι πόλεις16.10.2010
Σήμερα ανακυκλώνουμε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σε Πειραιά, Καλύβια, Λιβαδειά, Ναύπακτο και Νάουσα.
Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν 16.10.2010
Περισσότεροι από 50 τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε Γλυφάδα, Καλαμάτα, Τρίπολη και Ζάκυνθο συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στην τρίτη δράση ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ με τη χορηγία της Eurobank.
Τρίτη δράση ανακύκλωσης10.10.2010
Ο ΣΚΑΪ και οι συνεργαζόμενοι σταθμοί καλούν τους πολίτες σε ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών το Σάββατο από τις 08.00-13.00. Σημεία δράσης:  Γλυφάδα, Ζάκυνθος, Καλαμάτα, Τρίπολη. Με τη χορηγία της Eurobank.
 «Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο»
Ανακυκλώσαμε και συνεχίζουμε09.10.2010
Περισσότεροι από 35 τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στη δεύτερη δράση ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ με τη χορηγία της Eurobank, σε Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολη, Χανιά και Κόρινθο. Επόμενη δράση σε Βύρωνα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα και Τρίπολη.
Δεύτερη δράση ανακύκλωσης04.10.2010
Έως τις 14.00 θα συνεχιστεί η δεύτερη δράση ανακύκλωσης του ΣΚΑΪ σε Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολη, Χανιά και Κόρινθο, με τη χορηγία της EUROBANK. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 35 τόνοι συσκευές.
Ανακύκλωση 2010: Οι ειδικοί σας απαντούν06.10.2010
Υποβάλετε τις ερωτήσεις σας για την ανακύκλωση και δείτε τις απαντήσεις στο SKAI.gr.
Νέα ανακύκλωση στις 9 Οκτωβρίου04.10.2010
Ανακύκλωση συσκευών σε Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολη, Κόρινθο και Χανιά διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 9 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την ΜΗ Κερδοσκοπική εταιρεία για την ανακύκλωση συσκευών.
Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν 02.10.2010
Περισσότεροι από 45 τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών συγκεντρώθηκαν σε Κηφισιά, Χαλκίδα, Χίο και Καβάλα, όπου ο ΣΚΑΪ διοργάνωσε ανακύκλωση σε συνεργασία με τη ΜΗ κερδοσκοπική εταιρεία για την Ανακύκλωση Συσκευών.
Δεύτερος χρόνος ΣΚΑΪ Ανακύκλωση!22.09.2010
Με σύνθημα: «Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο», ο ΣΚΑΪ και οι συνεργαζόμενοι ανά την Ελλάδα ραδιοφωνικοί σταθμοί, με τη χορηγία της Eurobank, ξεκινούν για δεύτερο χρόνο εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση απορριμμάτων. Η πρώτη δράση το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.
Ανακύκλωση: 120 τόνοι από τις δράσεις ΣΚΑΪ - Eurobank01.10.2010
Στις δράσεις για την ανακύκλωση του ΣΚΑΪ και της Eurobank συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 120 τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων. Αυτή την ποσότητα χρειάζεται μια μεγάλη πόλη για να μαζέψει σε ένα χρόνο.
Φορείς και οργανώσεις που συμμετέχουν στην ανακύκλωση30.09.2010
Τη συμμετοχή τους στις δράσεις της ανακύκλωσης ανακοίνωσαν 21 φορείς και οργανώσεις από τις 4 πόλεις που θα γίνει η δράση το ερχόμενο Σάββατο.
Ανακύκλωση και στα λάδια τηγανίσματος 29.09.2010
\http://www.selas.com.gr/Ένα νέο είδος για ανακύκλωση κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων από σπίτια και καταστήματα. Από τη συγκεκριμένη επεξεργασία προκύπτει ένα νέο προϊόν και έχει σχέση με τα βιολογικά καύσιμα.
Μειώνουμε τα σκουπίδια μας παράγοντας χρήσιμο λίπασμα 27.09.2010
Η οικιακή κομποστοποίηση αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο μείωσης 70-80% των οργανικών της κουζίνας (υπολείμματα τροφών, χαρτί κουζίνας, οικιακά κλαδέματα κ.α.) και του κήπου (κλαδέματα, γκαζόν κτλ.).
Οι ηλεκτρικές συσκευές που ανακυκλώνονται24.09.2010
Οι ηλεκτρικές συσκευές που ανακυκλώνονται:
Ανακύκλωση μπαταριών – χρήσιμες πληροφορίες04.11.2009
Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γύρω από την ανακύκλωση μπαταριών.
Πώς γίνεται η ανακύκλωση υλικών συσκευασίας15.10.2009
Στην ανακύκλωση υλικών συσκευασία εμπλέκεται η Ε.Ε.Α.Α. (Eλληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μάθετε τη διαδικασία από την αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι τη συμπίεση – δεματοποίησή τους.
Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για την Ανακύκλωση 15.10.2009
Απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτηματικά που ενδεχομένως να έχετε για την Ανακύκλωση.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ