ΦΑΚΕΛΟΙ

Από χίλια κύματα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

17.09.2010 | 01:21 μμΤελευταία Ενημέρωση 01:21 μμ 17.09.2010

"Κόβουμε ένα γόρδιο δεσμό που ταλαιπωρεί το δημόσιο και το ναυτικό δέκα ολόκληρα χρόνια". Αυτό είχε δηλώσει κατά τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Η διελκυστίνδα όμως συνεχίζεται και σήμερα, με τις διαπραγματεύσεις του ελληνικού δημοσίου με την ηγεσίατων ναυπηγείων Σκαραμαγκά σχετικά με το μέλλον του αλλά και το ποιος θαπληρώσει τις ζημιές από την διαχείριση των τελευταίων 2 ετών να μην καταλήγουν σε συμφωνία.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Το δημόσιο φέρεται να επιμένει στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής για την σύμβαση των υποβρυχίων
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Σκαραμαγκά01.11.2012
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το ελληνικό δημόσιο επιμένει στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής για την σύμβαση των υποβρυχίων 214.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Abu Dhabi Mar Ισ. Σάφα
Νέοι Φάκελοι: Δισεκατομμύρια για ναυπηγεία και υποβρύχια31.10.2012
Τους λόγους που προσφεύγει στην διεθνή διαιτησία εναντίον του ελληνικού δημοσίου και Γερμανών συνεταίρων του εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Abu Dhabi Mar, Ισκανταρ Σάφα στην αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Τέλλογλου και τους Νέους Φακέλους.
Ο Ευάγγελος Βασιλάκος
«Σφίγγα» για τα εξοπλιστικά ο Βασιλάκος 21.12.2010
Κατά την ακρόασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Ευάγγελος Βασιλάκος αρνήθηκε να αποκαλύψει ονόματα για το ποιες συμβάσεις ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.
Ο Ευάγγελος Βασιλάκος
«Εμπλοκή Νίκου Παπανδρέου για τον Σκαραμαγκά»11.12.2010
Υπαινιγμούς για εμπλοκή του Νίκου Παπανδρέου, στη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά άφησε ο τέως γενικός διευθυντής αμυντικών επενδύσεων του υπουργείου Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος.
Νέο ΔΣ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά 03.11.2010
Νέο διοικητικό συμβούλιο όρισε ο νέος μεγαλομέτοχος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ισκαντάρ Σάφα. Αποτελείται από τρεις Λιβανέζους, δυο Γερμανούς, έναν Ολλανδό και τον Ανδρέα Μητσή, πρώην συνεργάτης του Α Τσοχατζόπουλου.
Νέα αναβολή για Σκαραμαγκά22.10.2010
Αναβλήθηκε εκ νέου η ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 75% των μετοχών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τη γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp σε συνδεδεμένη εταιρεία της Abu Dhabi Mar.
Διέξοδο στο αδιέξοδο για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά16.10.2010
Στην εταιρεία Privinvest και όχι στην Abu Dhabi Mar αναμένεται να μεταβιβαστεί το 75% των μετοχών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τη γερμανική εταιρία ThyssenKrupp.
Εμπλοκή στην πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά 13.10.2010
Η Abu Dhabi Mar, στο παρά πέντε της εκτέλεσης της συμφωνίας, που κυρώθηκε δια νόμου από τη Βουλή πριν από λίγες εβδομάδες, εμφανίζεται απρόθυμος να προχωρήσει στην εξαγορά των ναυπηγείων. Η τοποθέτηση του ΥΕΘΑ.
"Άγνοια" για το εργατικό δυναμικό στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά21.09.2010
Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο μεγαλομέτοχος της Abu Dhabi Mar, Ινσκαντάρ Σάφα, δηλωσε άγνοια  για το χρονικό διάστημα που θα μπορεί να διατηρηθεί το εργατικό δυναμικό στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Πυρά Παπαρήγα κατά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία 20.09.2010
Ευθύνες στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση επέρριψε η Αλέκα Παπαρήγα για την κατάσταση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
«Χαριστική η συμφωνία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά» 18.09.2010
Σχολιάζοντας τη Συμφωνία μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για χαριστική συμφωνία.
Πράσινο φως στη μεταβίβαση των Ναυπηγείων 17.09.2010
Εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΕΑ και τη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων οι συμβάσεις για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.
Από χίλια κύματα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά17.09.2010
Ως λύση για τη λειτουργία των ναυπηγείων προκρίθηκε η μεταβίβαση του 75% των μετοχών του Ελληνικών ναυπηγείων από το γερμανικό όμιλο ThyssenKrupp Marine Systems στην αραβικών συμφερόντων εταιρία Abu Dhabi Mar.
Οριστικοποιήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών στην Abu Dhabi Mar16.09.2010
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην οπαία αναμένεται να εγκριθεί το κείμενο της σύμβασης για τη μεταβίβαση του 75% των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την γερμανική ThyssenKrupp στην αραβικών συμφερόντων Abu Dhabi Mar.
Σκαραμαγκάς: Από το Νιάρχο στους Άραβες με εγγυητή το Δημόσιο11.09.2010
Όταν στα μέσα της δεκαετίας του '50 ο Νιάρχος και ο Ωνάσης ανταγωνίζονταν για το ποιος θα πείσει την κυβέρνηση να ιδρύσει ένα σύγχρονο ελληνικό ναυπηγείο, πιθανόν να μην είχαν προβλέψει τη σημερινή φθίνουσα πορεία της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.
Προίκες και παρασκήνιο στον Σκαραμαγκά 11.09.2010
Με αργούς ρυθμούς, διαφωνίες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, παρά την πριμοδότηση των δύο δισ., εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων από τη ThyssenKrupp Marine Systems στην Abu Dhabi Mar.
Μετά το Πάσχα το δώρο στους εργαζόμενους στο Σκαραμαγκά01.04.2010
Η διοίκηση της εταιρείας, που ανέλαβε τα ναυπηγεία, επικαλέστηκε γραφειοκρατικά κωλύματα. Έγγραφη διαβεβαίωση ζητούν οι εργαζόμενοι και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.
Μόνο για το «Παπανικολής» δόθηκαν 10-12 εκατομμύρια ευρώ
Στοιχεία "φωτιά" για μίζες για τα γερμανικά υποβρύχια 27.03.2010
Μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να έδωσε η γερμανική εταιρεία FERROSTAL σε έλληνες αξιωματούχους, για να κερδίσει το συμβόλαιο κατασκευής τεσσάρων υποβρύχιων το 2000. Τις μίζες προς εκταμίευε θυγατρική της FERROSTAL στο Λονδίνο, μέσω Έλληνα που διατηρούσε εταιρεία συμβούλων. Συνολικά η σύμβαση ξεπέρασε το ένα δισ. 800 εκ. ευρώ.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Επιλύεται η διαφορά μεταξύ δημοσίου και Τhyssenkrupp12.03.2010
Με την παραλαβή του υποβρυχίου Παπανικολής και τη ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων του ιδίου τύπου που θα αντικαταστήσουν τον εκσυγχρονισμό δύο παλαιότερων, επιλύεται η χρόνια διένεξη μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Τhyssenkrupp, συνιδιοκτήτριας πλέον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
"Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ένας ναυπηγοεπισκευαστικός κολοσσός (...) εμπιστεύεται και επενδύει στην Ελλάδα"
Ικανοποίηση για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά 01.03.2010
Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη εξέφρασε τη Δευτέρα την ικανοποίησή της για την απόφαση του ομίλου Abu Dhabi Mar να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ