ΦΑΚΕΛΟΙ

Διλήμματα και σκληρές πολιτικές αλήθειες

06.09.2010 | 11:55 πμΤελευταία Ενημέρωση 12:08 μμ 06.09.2010

Ο δρόμος προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανηφορικός, τόσο για τους υποψήφιους όσο και το πολιτικό σύστημα.

Όχι μόνο γιατί οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται σε μία οδυνηρή πολιτικά και οικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας και άρα η ψήφος στην κάλπη αποτελεί αναπόφευκτα δημοψήφισμα απέναντι στο Μνημόνιο (τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τις αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής οι ψηφοφόροι, αν «διαβάσει» κανείς τα αποτελέσματα των έως τώρα δημοσκοπήσεων).

Κυρίως, όμως, επειδή η εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου έφερε στην επιφάνεια σκληρές πολιτικές αλήθειες για όλα τα κόμματα: Διλήμματα, διαχωριστικές γραμμές, αρνήσεις, απειλές, διαγραφές...

Στο κυβερνών κόμμα κάποιοι τολμούν να μιλήσουν ακόμα και για κατάρρευση της πρωθυπουργικής εικόνας του Γ. Παπανδρέου μετά την άρνηση υφυπουργών και υπουργών του να δεχθούν το χρίσμα, παρότι είδαν κατάματα την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση.

Στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να στείλει μήνυμα γαλάζιας συσπείρωσης, παρά το γκρίζο σύννεφο που προκάλεσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και το μαύρο σύννεφο που προκάλεσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος και απομακρύνθηκε ως το «μαύρο» πρόβατο.

Πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν και οι τρικλοποδιές του ΛΑΟΣ, καθώς φαίνεται να επηρεάζει – δημοσκοπικά τουλάχιστον – τον αριθμό που θα μπορούσε να κερδίσει η ΝΔ.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, στο μόνο που συμφωνούν μέχρι στιγμής είναι ότι... διαφωνούν, αφού οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Αλαβάνου επιμένουν την υποστήριξη της υποψηφιότητας στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επανέφερε την πρόταση για την υποψηφιότητα του εργατολόγου Α. Μητρόπουλου, ενώ ο Μανώλης Γλέζος που πήρε μέρος στην συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Παπανδρέου: "συμμερίζομαι την αγωνία όλων"05.09.2010
Συμμερίζομαι την αγωνία όλων για να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα και ιδιαίτερα να προασπίσουμε τους αδύναμους, χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζόμενους και εκείνους που πλήττονται από την κρίση χωρίς να ευθύνονται τόνισε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου.
Διλήμματα και σκληρές πολιτικές αλήθειες06.09.2010
Ο δρόμος προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανηφορικός. Όχι μόνο γιατί  πραγματοποιούνται σε μία οδυνηρή πολιτικά και οικονομικά συγκυρία για τη χώρα...
Διλήμματα και σκληρές πολιτικές αλήθειες06.09.2010
Ο δρόμος προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανηφορικός. Όχι μόνο γιατί  πραγματοποιούνται σε μία οδυνηρή πολιτικά και οικονομικά συγκυρία για τη χώρα...
Ο Γιώργος Καμίνης θα είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Αθήνας
Συμπληρώθηκε το παζλ των υποψηφιοτήτων05.09.2010
Ο Γιώργος Καμίνης θα είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Αθήνας, ο Γιάννης Μίχας, στον Πειραιά και ο Γιάννης Μπουτάρης για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Σγουρός υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής. Αναλυτικά οι υποψηφιότητες για τις περιφέρειες.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ