ΦΑΚΕΛΟΙ

Ο ΣΚΑΪ επιστρέφει στον Κηφισό

07.06.2010 | 11:26 πμΤελευταία Ενημέρωση 01:53 μμ 13.06.2010

Ο ΣΚΑΪ επιστρέφει στον Κηφισό τρία χρόνια μετά.

Τον Μάιο του 2007 σε μία μεγάλη εκστρατεία, καθαρίσαμε κατά μήκος του ποταμού Κηφισού τουλάχιστον 180 τόνους μπάζα και σκουπίδια. Ακούσαμε αμέτρητες υποσχέσεις και γίναμε μάρτυρες δεκάδων πολιτικών δεσμεύσεων για τη σωτηρία του ποταμού.

Τον Ιούνιο του 2010 επιστρέψαμε στον Κηφισό για να πιέσουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να ρωτήσουμε γιατί οι υποσχέσεις έμειναν μόνο υποσχέσεις.

Από τη Δευτέρα 7 έως την Κυριακή 13 Ιουνίου, ο ΣΚΑΪ διοργάνωσε εβδομάδα εκστρατείας για τον Κηφισό. Μια εβδομάδα διαμαρτυρίας και ενημέρωσης με ρεπορτάζ και δράσεις για την προστασία και σωτηρία του τελευταίου ζωντανού ποταμού της Αττικής.

Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Ιουνίου
Σε συνεργασία με την εταιρεία Κέρχερ πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα επαγγελματικού καθαρισμού από μπάζα και σκουπίδια στην Άλφα ζώνη προστασίας του Κηφισού (χωρίς προσέλευση κοινού).

 

Κυριακή 13 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί

Ανοιχτό πικ νικ ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στην περιοχή Αδάμες στην Κηφισιά. Στο πιο όμορφο κομμάτι του ποταμού διοργανώθηκε ανοιχτό πικ νικ, όπου παράλληλα με τον καθαρισμό της περιοχής, μάθαμε την ιστορία του Κηφισού, συζητήσαμε θέματα σχετικά με την αξιοποίηση και προστασία του Κηφισού και απολαύσαμε νόστιμες λιχουδιές από επαγγελματίες της γεύσης. Τα «Παραδοσιακά Προϊόντα Πρέκα» με γλυκίσματα από τη Σύρο, το εστιατόριο «Πράσινος Λόφος» με γευστικές προτάσεις απ΄όλη την Ελλάδα, η «Χαλβαδοποιϊα Κοσμίδη – Γαβρίλη» με τον περίφημο χαλβά Δραπετσώνας, οι Μύλοι Σόγια με αγνές ελιές καλαμών και φρέσκο ψωμί και η Μυρσίνη Λαμπράκη με σπιτικές χειροποίητες πίτες.

Ακόμα:
- η Ελληνική Εταιρεία Champion χορήγησε 10000 ζευγάρια ελαστικά γάντια με το καινοτόμο και πατενταρισμένο ρεβέρ, που εξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου.
- η εταιρεία Coca Cola AE προσέφερε νερά και αναψυκτικά
- το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Στεφανάκης ΑΕ προσέφερε πούλμαν για τη μεταφορά των εθελοντών.
- πούλμαν για τη μεταφορά εθελοντών προσέφερε επίσης και το τουριστικό γραφείο Μαρούλης Travel 
- Η εταιρεία TVS Παπαϊωάννου προσέφερε την ηχητική εγκατάσταση που θα πλαισιώσει την εκδήλωση
- H εταιρεία ΝΕΙΛΟΣ, πρωτοπόρος στον τομέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, είναι από τους σημαντικότερους αρωγούς στην ανακύκλωση υλικών, με ουσιαστική προσφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, προσέφερε χημικές τουαλέτες
Προβολή του χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος

Πούλμαν των εταιρειών Στεφανάκης ΑΕ και Μαρούλης Travel βρίσκονταν στο Σούπερ Μάρκετ Θανόπουλος, στην πλατεία Ελαιών στην Κάτω Κηφισιά, στις 10.00 το πρωί, για τη μεταφορά των πολιτών στις Αδάμες.

Είναι προς το συμφέρον όλων μας.
Η παρουσία μας, η άποψή μας, η συνεργασία των πολιτών και των όμορων δήμων, η τήρηση των πολιτικών δεσμεύσεων, ώστε να γίνει ο Κηφισός το καμάρι και όχι η ντροπή της Αττικής.


 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ