ΦΑΚΕΛΟΙ

Ο ΣΚΑΪ επιστρέφει στον Κηφισό

07.06.2010 | 11:26 πμΤελευταία Ενημέρωση 01:53 μμ 13.06.2010

Ο ΣΚΑΪ επιστρέφει στον Κηφισό τρία χρόνια μετά.

Τον Μάιο του 2007 σε μία μεγάλη εκστρατεία, καθαρίσαμε κατά μήκος του ποταμού Κηφισού τουλάχιστον 180 τόνους μπάζα και σκουπίδια. Ακούσαμε αμέτρητες υποσχέσεις και γίναμε μάρτυρες δεκάδων πολιτικών δεσμεύσεων για τη σωτηρία του ποταμού.

Τον Ιούνιο του 2010 επιστρέψαμε στον Κηφισό για να πιέσουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να ρωτήσουμε γιατί οι υποσχέσεις έμειναν μόνο υποσχέσεις.

Από τη Δευτέρα 7 έως την Κυριακή 13 Ιουνίου, ο ΣΚΑΪ διοργάνωσε εβδομάδα εκστρατείας για τον Κηφισό. Μια εβδομάδα διαμαρτυρίας και ενημέρωσης με ρεπορτάζ και δράσεις για την προστασία και σωτηρία του τελευταίου ζωντανού ποταμού της Αττικής.

Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Ιουνίου
Σε συνεργασία με την εταιρεία Κέρχερ πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα επαγγελματικού καθαρισμού από μπάζα και σκουπίδια στην Άλφα ζώνη προστασίας του Κηφισού (χωρίς προσέλευση κοινού).

 

Κυριακή 13 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί

Ανοιχτό πικ νικ ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στην περιοχή Αδάμες στην Κηφισιά. Στο πιο όμορφο κομμάτι του ποταμού διοργανώθηκε ανοιχτό πικ νικ, όπου παράλληλα με τον καθαρισμό της περιοχής, μάθαμε την ιστορία του Κηφισού, συζητήσαμε θέματα σχετικά με την αξιοποίηση και προστασία του Κηφισού και απολαύσαμε νόστιμες λιχουδιές από επαγγελματίες της γεύσης. Τα «Παραδοσιακά Προϊόντα Πρέκα» με γλυκίσματα από τη Σύρο, το εστιατόριο «Πράσινος Λόφος» με γευστικές προτάσεις απ΄όλη την Ελλάδα, η «Χαλβαδοποιϊα Κοσμίδη – Γαβρίλη» με τον περίφημο χαλβά Δραπετσώνας, οι Μύλοι Σόγια με αγνές ελιές καλαμών και φρέσκο ψωμί και η Μυρσίνη Λαμπράκη με σπιτικές χειροποίητες πίτες.

Ακόμα:
- η Ελληνική Εταιρεία Champion χορήγησε 10000 ζευγάρια ελαστικά γάντια με το καινοτόμο και πατενταρισμένο ρεβέρ, που εξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου.
- η εταιρεία Coca Cola AE προσέφερε νερά και αναψυκτικά
- το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Στεφανάκης ΑΕ προσέφερε πούλμαν για τη μεταφορά των εθελοντών.
- πούλμαν για τη μεταφορά εθελοντών προσέφερε επίσης και το τουριστικό γραφείο Μαρούλης Travel 
- Η εταιρεία TVS Παπαϊωάννου προσέφερε την ηχητική εγκατάσταση που θα πλαισιώσει την εκδήλωση
- H εταιρεία ΝΕΙΛΟΣ, πρωτοπόρος στον τομέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, είναι από τους σημαντικότερους αρωγούς στην ανακύκλωση υλικών, με ουσιαστική προσφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, προσέφερε χημικές τουαλέτες
Προβολή του χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος

Πούλμαν των εταιρειών Στεφανάκης ΑΕ και Μαρούλης Travel βρίσκονταν στο Σούπερ Μάρκετ Θανόπουλος, στην πλατεία Ελαιών στην Κάτω Κηφισιά, στις 10.00 το πρωί, για τη μεταφορά των πολιτών στις Αδάμες.

Είναι προς το συμφέρον όλων μας.
Η παρουσία μας, η άποψή μας, η συνεργασία των πολιτών και των όμορων δήμων, η τήρηση των πολιτικών δεσμεύσεων, ώστε να γίνει ο Κηφισός το καμάρι και όχι η ντροπή της Αττικής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πράσινο εκεί που ήταν μπάζα στον Κηφισό 10.06.2011
Μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι για να "κόψουμε τον αέρα" σε όσους πετάνε μπάζα στον Κηφισό. Ότι καθαρίζουμε να το φυτεύουμε με πράσινο.
Κηφισός: Δράση για τη δημιουργία πρασίνου την Παρασκευή09.06.2011
Την Παρασκευή, σε συνεργασία με την εταιρεία Κέρχερ, πραγματοποιείται μικρής έκτασης έργο δημιουργίας πρασίνου κάτω από τη γέφυρα Καλυφτάκη. Ομάδα επιστημόνων υδραυλικών έργων υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνει οριοθέτηση του Κηφισού σε όλο το μήκος του.
Η ρύπανση για τον Κηφισό στον Άγιο Στέφανο07.06.2011
Πολλοί κάτοικοι που ζουν στον Άγιο Στέφανο, στην Κηφισιά, στη Μεταμόρφωση και στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν παρατηρήσει ορισμένους να πετούν παράνομα και ανεξέλεγκτα υγρά και στερεά απόβλητα στον Κηφισό.

Καραβασίλη: Χώροι αναψυχής κατά μήκος του Κηφισού30.05.2011
Την προστασία του Κηφισού και την δημιουργία χώρων για αναψυχή κατά μήκος του ποταμού, προανήγγειλε η ειδική γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος του υπουργείου Μαργαρίτα Καραβασίλη.
Μέχρι την ανακοίνωση του σχεδίου του ΥΠΕΚΑ ο ΣΚΑΪ και η εταιρεία Κέρχερ συνεχίζουν τη δράση
ΣΚΑΪ: Καθαρίσαμε και την Παρασκευή τον Κηφισό27.05.2011
Συνεχίστηκε και την Παρασκευή η δράση του ΣΚΑΪ, κάτω από τη Γέφυρα Καλυφτάκη, στην Κάτω Κηφισιά, προκειμένου να απομακρυνθούν μπάζα και σκουπίδια από την Άλφα ζώνη προστασίας του Κηφισού. Μαζεύτηκαν περισσότεροι από 285 τόνοι.
Επιχείρηση καθαρός Κηφισός 26.05.2011
Με δύο φορτηγά της εταιρείας Κέρχερ έναν εκσκαφέα και αρκετή δουλειά ξεκίνησε η δράση για τον καθαρισμό της Α' ζώνης του Κηφισού από μπάζα και σκουπίδια. Στην δράση δεν έλαβαν μέρος συνεργεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Κηφισιάς.

Κηφισός: Μαζέψαμε τουλάχιστον 80 τόνους σκουπίδια26.05.2011
Τουλάχιστον 80 τόνους από μπάζα και σκουπίδια μαζέψαμε την Πέμπτη από την A’ ζώνη προστασίας του Κηφισού στο πλαίσιο της δράσης του ΣΚΑΪ. Η δράση θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.
Ασυνείδητοι πετούν μπάζα ακόμα και στην κοίτη του Κηφισού24.05.2011
Δώδεκα σημεία κατά μήκος του Κηφισού που ασυνείδητοι έχουν πετάξει μπάζα, έχει εντοπίσει ο Φορέας Διαχείρισης. Πολλά από τα μπάζα έχουν πέσει ακόμα και μέσα στην κοίτη του ποταμού.
«Δηλητήριο» στις «φλέβες» του Κηφισού 12.07.2010
Πολύ υψηλές παραμένουν οι συγκεντρώσεις νιτρικών και φωσφορικών αλάτων στον Κηφισό σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας Κέρχερ στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΣΚΑΪ.
Ο ΣΚΑΪ επιστρέφει στον Κηφισό 07.06.2010
Από τη Δευτέρα 7 έως την Κυριακή 13 Ιουνίου, ο ΣΚΑΪ διοργάνωσε εβδομάδα εκστρατείας για τον Κηφισό. Μια εβδομάδα διαμαρτυρίας και ενημέρωσης με ρεπορτάζ και δράσεις για την προστασία και σωτηρία του τελευταίου ζωντανού ποταμού της Αττικής.
Δέσμευση για ολοκληρωμένο σχέδιο στον Κηφισό 13.06.2010
Ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του Κηφισού δεσμεύτηκαν να καταρτίσουν από κοινού οι όμοροι δήμοι, η νομαρχία Ανατολικής Αττικής και ο Φορέας Διαχείρισης του ποταμού, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία δράσης του ΣΚΑΪ για τον καθαρισμό του Κηφισού.
Ο ΣΚΑΪ δεν σταματάει τον καθαρισμό του Κηφισού
Κηφισός: Κίνητρα για μετεγκατάσταση των βιομηχανιών11.06.2010
Ομάδα εργασίας από το ΥΠΕΚΑ θα αναζητήσει χώρους και κίνητρα για την μετεγκατάσταση όλων των βιομηχανικών μονάδων στον Κηφισό δήλωσε η Μ. Καραβασίλη στο ΣΚΑΪ. Συνεχίζεται και την Παρασκευή ο καθαρισμός του ποταμού.
Δράσεις για τον καθαρισμό του Κηφισού 10.06.2010
Περισσότερους από 25 τόνους μπάζα και σκουπίδια από την Α'  Ζώνη Προστασίας του Κηφισού καθάρισε την Πέμπτη, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την εταιρεία Κέρχερ. Η δράση θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.
Άγνωστα για την Πολιτεία τα όρια του Κηφισού09.06.2010
Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Κουτσογιάννης τονίζει ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει οριοθέτηση του Κηφισού και η Πολιτεία δεν γνωρίζει που είναι δημόσια γη και που έχουν γίνει καταπατήσεις.
H ρύπανση φέρνει δυσοσμία στον Κηφισό 09.06.2010
Στα στάσιμα νερά του Κηφισού αλλά και στη ρύπανση που διοχετεύεται στο ποτάμι από τις βιομηχανίες αποδίδουν οι επιστήμονες την έντονη δυσοσμία που παρατηρείται, μετά από βροχή. Αρκετές επιχειρήσεις πετούν ανεξέλεγκτα στον Κηφισό τα μη επεξεργασμένα υγρά τους απόβλητα τα οποία μετά καταλήγουν στις εκβολές στο Νέο Φάληρο.
Ο ποταμός Μπρονξ στη Νέα Υόρκη κάποτε ήταν σαν τον Κηφισό...
Κι όμως, υπάρχει λύση για τον Κηφισό 08.06.2010
Μια ομάδα από ειδικούς πιστεύει ότι ο καθαρός Κηφισός μπορεί να γίνει πραγματικότητα με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπλασης. Παραδείγματα του εξωτερικού δείχνουν το δρόμο.
Αυτοψία του ΣΚΑΪ στον Κηφισό
«Χωματερή» ο Κηφισός 08.06.2010
Μπάζα, σκουπίδια ακόμα και επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα εντόπισαν στις ζώνες προστασίας του Κηφισού εθελοντές από την Οικολογική Εξόρμηση Αττικής.
Παραμένουν οι βιομηχανίες στον Κηφισό 08.06.2010
Από το 2004 θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί όλες οι βιομηχανίες από τη ζώνη προστασίας του Κηφισού αλλά και από τότε μέχρι σήμερα δίνονται συνεχώς παρατάσεις. Αυτό ανέφερε στο ΣΚΑΪ, ο διευθυντής των επιθεωρητών περιβάλλοντος του υπουργείου Παναγιώτης Μέρκος, στο πλαίσιο της εκστρατείας του σταθμού μας για τον Κηφισό.
"Κανένα αυθαίρετο δεν γκρεμίστηκε στον Κηφισό"07.06.2010
Καμία αυθαίρετη κατασκευή δεν μπόρεσαν να γκρεμίσουν από τον Κηφισό, οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης που δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του φορέα διαχείρισης Κηφισού, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Σίσκος, στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας του ΣΚΑΪ για τον Κηφισό..
Νέα εκστρατεία του ΣΚΑΪ για τον Κηφισό 05.06.2010
Μετά από τρία χρόνια, ο ΣΚΑΪ επιστρέφει στον Κηφισό. Από την Δευτέρα 7 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 13 Ιουνίου θα παρουσιαστούν ρεπορτάζ και θέματα με αυθαίρετα στις ζώνες προστασίας, τη ρύπανση από τις βιομηχανίες, αλλά και τι γίνεται με τις βιομηχανίες που βρίσκονται και λειτουργούν στη ζώνη προστασίας.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ