ΦΑΚΕΛΟΙ

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ. Η Ελλάδα μπορεί

15.05.2010 | 07:46 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:00 μμ 01.02.2011

Δηλώστε συμμετοχή στο oloimazi@skai.gr και στο νούμερο 210 4800095!

Η οικονομική κρίση έχει διαπεράσει όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας. Καθημερινά γίνεται φανερό ότι μας αφορά όλους, και ότι όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε.

«ΌΛΟΙ ΜΑΖI. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ»
Η εκστρατεία του ΣΚΑΪ, και των συνεργαζόμενων ανά την Ελλάδα ραδιοφωνικών σταθμών, έχει ως στόχο να αντιμετωπίσουμε μαζί, αλληλέγγυοι, τη σημερινή κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να ανοίξουμε διάλογο, φέρνοντας κοντά τις κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες δέχονται άμεσα τις επιπτώσεις της. Δεν πρέπει να σπάσει ο ιστός της κοινωνικής συνοχής.

Καθένας από εμάς μπορεί να διατυπώσει προβληματισμούς, προτάσεις και πρακτικές, που θα μας βοηθήσουν στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι και όσοι παρέχουν υπηρεσίες, έμποροι, αυτοκινητιστές, ξενοδόχοι, κατασκευαστές, ιδιοκτήτες-ενοικιαστές, ιδιωτικά σχολεία-σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, παραγωγοί - μεσάζοντες-καταναλωτές, όλοι μαζί αναζητούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε την κρίση.

Ο ΣΚΑΪ θα εξασφαλίσει προσφορές και δώρα σε όσους χρειάζονται πραγματικά στήριξη. Τώρα είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη και ότι όταν θέλουμε να πετύχουμε, ενωμένοι το μπορούμε.

Φορείς και ιδιώτες οι οποίοι συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή –προσφέροντας από ταξίδια και πακέτα διακοπών μέχρι υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης- προβάλλονται από τον ΣΚΑΪ 100,3, ενώ τα στοιχεία τους αναρτώνται στο oloimazi.skai.gr

Η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους και να υποβάλλουν τις προσφορές τους είναι το oloimazi@skai.gr. Κατεβάστε εδώ το λογότυπο της εκστρατείας!

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο εξής νούμερο 210 4800095, να αφήνουν τα ηχογραφημένα μηνύματά τους και τα στοιχεία τους και στη συνέχεια ο ΣΚΑΪ θα επικοινωνήσει μαζί τους. 
Η φιλοσοφία

Άρχισε ως μία σκέψη... «Τέθηκε σε λειτουργία» 9 μήνες πριν και τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά. Στόχος μας από την αρχή να κινητοποιήσουμε και να ενθαρρύνουμε ιδιώτες, φορείς, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ώστε να προσφέρουν εθελοντικά είδη και υπηρεσίες, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η διαδρομή

Από τους πρώτους μήνες, ομάδες που κάλυπταν ένα ευρύτατο φάσμα της κοινωνίας μας, δήλωσαν το παρόν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ. Γιατροί παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, καθηγητές και φροντιστήρια προσφέρουν υποτροφίες σε μαθητές οικονομικά αδύνατων οικογενειών, ελεύθεροι επαγγελματίες διαθέτουν είδη σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες και όλα αυτά μόνο με τη δημοσιοποίηση των δεδομένων από ένα μέσο ενημέρωσης.

Η σκέψη αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και «ακούμπησε» ακόμη περισσότερες κοινωνικές ομάδες. «Έκκληση βοήθειας»...Μία ενότητα που δεν φανταζόμασταν – ή δεν θέλαμε να φανταστούμε - ότι θα μεγαλώσει τόσο πολύ. Οικογένειες που την δύσκολη περίοδο που διανύουμε ζητούν αυτά που οι υπόλοιποι θεωρούν αυτονόητα... Βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ο ΣΚΑΪ και για την κατηγορία αυτή αποτελεί την βάση δεδομένων. Δεκάδες οικογένειες έως τώρα έλαβαν βοήθεια από συμπολίτες μας. Πρόκειται για διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές περιπτώσεις ανθρώπων που ζητούν την στήριξη όλων μας.

Η συνέχεια

Διανύοντας τον 9ο μήνα της εκστρατείας του ΣΚΑΪ, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Η πολυπλοκότητα της πρωτοβουλίας αυτής και με την τροπή που έχει πάρει μας βρίσκει μπροστά σε ένα δίλημμα. Ή κλείνουμε τον κύκλο ή κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Το βήμα όμως αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα στηρίξουν εθελοντικά αυτή την προσπάθεια και θα συνδράμουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής ανθρώπινης αλυσίδας που θα ανακουφίσει συνανθρώπους μας. Και είναι αρκετοί.

Την δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα την περάσουμε Όλοι Μαζί...


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πασχαλινά πακέτα από τον ΣΚΑΪ και το Χαμόγελο του Παιδιού 20.04.2011
Πασχαλινά καλάθια με τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι, σε οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, μοίρασε την Μεγάλη Πέμπτη ο ΣΚΑΪ  στο πλαίσιο της εκστρατείας "Όλοι Μαζί, Η Ελλάδα Μπορεί", σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού".
Δράση αλληλοϋποστήριξης του ΣΚΑΪ στη Ναύπακτο24.02.2011
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση αλληλοϋποστήριξης, στη Ναύπακτο από τον ΣΚΑΪ και τον συνεργαζόμενο σταθμό Lepanto 101,4, στο πλαίσιο της εκστρατείας "Όλοι Μαζί. Η Ελλάδα Μπορεί".
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ. Η Ελλάδα μπορεί 15.05.2010
Ο ΣΚΑΪ ξεκινάει εκστρατεία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η κρίση έχει διαπεράσει όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας. Καθημερινά γίνεται φανερό ότι μας αφορά όλους, και ότι όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε.
Μείωση τιμών και προσφορές18.05.2010
Ο ΣΚΑΪ σας παρουσιάζει τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην εκστρατεία "ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ. Η Ελλάδα μπορεί", απορροφούν τη νέα αύξηση του ΦΠΑ,  μειώνουν τις τιμές ή προχωρούν σε προσφορές.
Εθελοντική προσφορά υπηρεσιών και ειδών18.05.2010
Εδώ μπορείτε να ζητήσετε εθελοντική προσφορά σε είδη και υπηρεσίες, από τους συνανθρώπους σας.
Προσφέρεις εργασία;18.05.2010
Αν είστε επιχειρηματίας, έμπορος ή ελεύθερος επαγγελματίας και προσφέρετε εργασία, μπορείτε να το γνωστοποιήσετε εδώ.
Ψάχνεις για δουλειά;18.05.2010
Αν ζητάτε εργασία μπορείτε να το δηλώσετε εδώ.
Έκκληση για βοήθεια18.05.2010
Εδώ θα βρείτε συνανθρώπους μας που ζητούν βοήθεια.
Προηγούμενη   
  •  1 
   Επόμενη
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ