ΦΑΚΕΛΟΙ

Αναπάντητα ερωτήματα

02.02.2010 | 02:27 μμΤελευταία Ενημέρωση 02:27 μμ 02.02.2010

Στον "αέρα" βρέθηκαν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι στην "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια", μετά το κλείσιμο του ασφαλιστικού ομίλου το Σεπτέμβριο του 2009.

Το "λουκέτο" στην "ΑΣΠΙΣ" προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ασφαλιστική αγορά και ανασφάλεια στους πολίτες.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, αλλά οι απαντήσεις ακόμα εκκρεμούν...

Στο μεταξύ, εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι της "Ασπίς" προχώρησαν στην κατάθεση αγωγών κατά της περιουσίας του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου "ΑΣΠΙΣ" Παύλου Ψωμιάδη και συγγενικών του προσώπων, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ελληνικού δημοσίου.

Το ελληνικό δημόσιο όφειλε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα αποθεματικά των εταιριών του κ. Ψωμιάδη και να αρχίσει να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ο Παύλος Ψωμιάδης
Ρευστή κατάσταση στην υπόθεση ΑΣΠΙΣ 28.09.2009
Πάνω από ένα εκατ. ασφαλισμένοι περιμένουν τους δημόσιους επόπτες, οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν τη Δικαιοσύνη προκειμένου να δώσει το "πράσινο" φως για την αποσφράγιση των γραφείων. Παράταση χρόνου ζητά σύμφωνα με πληροφορίες ο Ψωμιάδης.
Άρχισε η απορρόφηση εργαζομένων στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ25.09.2009
Η Ευρωπαϊκή Πίστη ανακοίνωσε ότι απορροφά τετρακόσιους και πλέον εργαζόμενους από το χώρο των πωλήσεων, καθώς και προσωπικό υποστήριξης. Κανένα πρόβλημα με τα ασφαλιστήρια Υγείας, διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομίας.
Στο ακέραιο ισχύουν οι καλύψεις υγείας της ΑΣΠΙΣ
Κανένα πρόβλημα με τα ασφαλιστήρια Υγείας της ΑΣΠΙΣ 25.09.2009
Οι καλύψεις για νοσοκομειακή περίθαλψη και εργαστηριακές εξετάσεις των κατόχων συμβολαίων υγείας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ισχύουν στο ακέρειο, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.
Έρευνα στην Κύπρο για υπερκοστολογημένες αγορές23.09.2009
Σε μέγα σκάνδαλο με αναπάντητα ερωτήματα εξελίσσεται η υπόθεση της ΑΣΠΙΣ. Ο εισαγγελέας ερευνά τυχόν υπερκοστολογημένες αγορές ακινήτων στην Κύπρο, ενώ η ασφαλιστική αγορά φαίνεται ότι γνώριζε τις παρανομίες Ψωμιάδη.
Εργαζόμενοι της "Άσπίς Πρόνοια" συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο
Διαβεβαιώσεις για συμβόλαια - ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ22.09.2009
"Κανείς δε θα χάσει τα λεφτά του", τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ενώ πολιτική βούληση του υπουργού – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται -, "είναι να πιεστούν οι νέες εταιρίες μαζί με τους φακέλους να απορροφήσουν και τους εργαζόμενους". Έρευνα εισαγγελέα για την πλαστή εγγυητική ύψους 550 εκατ. ευρώ.
"Στοπ" στην λειτουργία του ομίλου ΑΣΠΙΣ από την ΕΠΕΙΑ
"Οδυνηρό αλλά απαραίτητο το λουκέτο"22.09.2009
Μετά το έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποίησε, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών έκανε λόγο για "οδυνηρό, αλλά απαραίτητο λουκέτο" στις θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου ΑΣΠΙΣ, και στην ασφαλιστική Σκούρτης.
Όσοι έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους στις εταιρίες αυτές πρέπει εντός 30 ημερών να αναζητήσουν νέα ασφαλιστική
"Λουκέτο" σε πέντε ασφαλιστικές εταιρίες22.09.2009
Στον αέρα 850 χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 250 χιλιάδες πελάτες με συμβόλαια ζωής μετά το «λουκέτο» που έβαλαν πέντε ασφαλιστικές εταιρίες. Πρόκειται για τις AΣΠΙΣ - Ασφάλειες Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, General Union, General Trust και την εταιρία «Σκούρτης».
Στον αέρα χιλιάδες συμβόλαια αυτοκινήτων
Νέο σοκ στον τομέα των ασφαλειών21.09.2009
«Λουκέτο» σε πέντε ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες εκτιμάται ότι απασχολούν περίπου 690 εργαζόμενους. Πρόκειται για τις AΣΠΙΣ - Ασφάλειες Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, General Union, General Trust και την εταιρία «Σκούρτης». Στον «αέρα»  χιλιάδες συμβόλαια αυτοκινήτων. Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ