ΦΑΚΕΛΟΙ

Αναπάντητα ερωτήματα

02.02.2010 | 02:27 μμΤελευταία Ενημέρωση 02:27 μμ 02.02.2010

Στον "αέρα" βρέθηκαν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι στην "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια", μετά το κλείσιμο του ασφαλιστικού ομίλου το Σεπτέμβριο του 2009.

Το "λουκέτο" στην "ΑΣΠΙΣ" προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ασφαλιστική αγορά και ανασφάλεια στους πολίτες.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, αλλά οι απαντήσεις ακόμα εκκρεμούν...

Στο μεταξύ, εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι της "Ασπίς" προχώρησαν στην κατάθεση αγωγών κατά της περιουσίας του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου "ΑΣΠΙΣ" Παύλου Ψωμιάδη και συγγενικών του προσώπων, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ελληνικού δημοσίου.

Το ελληνικό δημόσιο όφειλε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα αποθεματικά των εταιριών του κ. Ψωμιάδη και να αρχίσει να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πέντε μήνες μετά, στον αέρα οι ασφαλισμένοι09.02.2010
Πέντε μήνες μετά το λουκέτο στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της εταιρείας παραμένουν στον αέρα. Το φάκελο "ΑΣΠΙΣ" άνοιξε η εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ "ΣΚΑΪ Θέμα", σε μια προσπάθεια να λυθεί ο γρίφος της κάλυψης των πελατών της ασφαλιστικής εταιρίας.
Ο κ. Γιάννης Αλαφούζος
"Υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας οι πολιτικοί"07.02.2010
Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Κυριακή με Δράση» για τα δημοσιονομικά της χώρας, για το δημόσιο και τους πολιτικούς μας, αλλά και την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια, μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος.
Φάκελος ΑΣΠΙΣ08.02.2010
Το φάκελο «ΑΣΠΙΣ» ανοίγει η εκπομπή «ΣΚΑΪ Θέμα», της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, στις 11.00 το βράδυ της Δευτέρας. Παρουσιάζουν οι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε και Τάσος Τέλλογλου.
Πλήθος αγωγών πρώην ασφαλισμένων της "Ασπίς"02.02.2010
Εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι της "Ασπίς" καταθέτουν αγωγές κατά της περιουσίας του Παύλου Ψωμιάδη και συγγενικών του προσώπων, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, δύο μεγάλης αξίας ακίνητα σε Κηφισιά και Μύκονο μεταβιβάστηκαν από τη σύζυγο του κ. Ψωμιάδη στα παιδιά τους.
Αναπάντητα ερωτήματα02.02.2010
Στον "αέρα" βρέθηκαν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι στην "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια", μετά το κλείσιμο του ασφαλιστικού ομίλου το Σεπτέμβριο του 2009.
Ο βασικός μέτοχος της ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης
Μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Ψωμιάδη 01.02.2010
Τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ που έχουν καταθέσει ομαδικές αγωγές, καθώς το τελευταίο διάστημα πολλά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας αλλά και του κ. Ψωμιάδη έχουν μεταβιβαστεί.
Παραμένει θολό το τοπίο με την Ασπίς Πρόνοια 21.01.2010
Από τους 700 εργαζόμενους στην Ασπίς Πρόνοια μόνο οι 150 έχουν βρει δουλειά, είπε στον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Σακκάς μέλος της συντονιστικής επιτροπής των εργαζομένων στην εταιρεία.
Νέος επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής στην "Ασπίς"08.01.2010
Ο Ιωάννης Παντελίδης αναλαμβάνει, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα καθήκοντα του επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρείας "Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ".
Απόφαση Παπακωνσταντίνου για ΑΣΠΙΣ16.12.2009
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου παρέχεται η δυνατότητα στον επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό και να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά του έξοδα, ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση.
Πριν από τις γιορτές οι ανακοινώσεις για την ΑΣΠΙΣ11.12.2009
Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη είχαν την Πέμπτη, μέλη της επιτροπής διαμεσολαβούντων στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια.
Δυσαρεστημένοι από τη στάση της πολιτείας οι ασφαλισμένοι και οι διαμεσολαβούντες της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια
Συγκέντρωση στο ΥΠΟΙΚ για την ΑΣΠΙΣ10.12.2009
Δυσαρεστημένοι από τη στάση της πολιτείας οι ασφαλισμένοι και οι διαμεσολαβούντες της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια. Συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΙΚ. Η ΕΚΠΟΙΖΩ, με νέα επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητά την άμεση παρέμβασή του.
"Η κυβέρνηση κωφεύει στο θέμα της ΑΣΠΙΣ"09.12.2009
Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, η επιτροπή αγώνα διαμεσολαβούντων ΑΣΠΙΣ πρόνοια έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια" 11.11.2009
"Η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή, δεν εχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το θέμα της εγκατάστασης επιτρόπου του δημοσίου στην 'ΑΣΠΙΣ Πρόνοια'" δήλωσε ο Γ. Παπαπακωνσταντίνου. Οι ασφαλισμένοι στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια θα λάβουν τα χρήματα τους από τα αποθεματικά της εταιρίας, δήλωσε ο Παύλος Ψωμιάδης.
Τέλμα στην ΑΣΠΙΣ - Αναστάτωση στην ΙΝG29.10.2009
Χωρίς ιατρική κάλυψη οι 300.000 ασφαλισμένοι των συμβολαίων υγείας. Καθυστέρηση στην επαναλειτουργία της εταιρίας διαπιστώνουν οι διαμεσολαβητές και επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση.  Δεν κλείνει η ING στην Ελλάδα, διαβεβαιώνουν στο ΣΚΑΪ υψηλόβαθμα στελέχη της.
Παραιτήθηκε από διαχειριστής της "ΑΣΠΙΣ" ο Σπ. Γριβογιάννης15.10.2009
είχε αναλάβει να αποζημιώσει πελάτες των οποίων είχαν λήξει τα συμβόλαια ζωής και υγείας και να διαχειρίζεται τα συμβόλαια 150.000.
Ενίσχυση στους εργαζόμενους της Ασπίδος01.10.2009
Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά υπέγραψε την Πέμπτη απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές εταιρίες του Ομίλου «Ασπίς».
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Π. Ψωμιάδη30.09.2009
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΑΣΠΙΣ για τη μη γνήσια εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκ. ευρώ. Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Αρκετά διαγνωστικά κέντρα αρνούνται να καλύψουν ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ
Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ 29.09.2009
Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών τίθεται σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή παροχής πληροφοριών προς τους ασφαλισμένους. Εν αναμονή ποινικής δίωξης κατά Ψωμιάδη.
Αλέξης Τσίπρας
Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ29.09.2009
Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και το Σωματείο Εργαζομένων της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ».
Νέο πλήγμα στον ασφαλιστικό κλάδο28.09.2009
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε "καμπάνα" συνολικού ύψους 33 εκατ. ευρώ στις 4 μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας για εναρμονισμένες πρακτικές.  Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι ασφαλιστικές εταιρείες.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ