ΦΑΚΕΛΟΙ

Αναπάντητα ερωτήματα

02.02.2010 | 02:27 μμΤελευταία Ενημέρωση 02:27 μμ 02.02.2010

Στον "αέρα" βρέθηκαν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι στην "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια", μετά το κλείσιμο του ασφαλιστικού ομίλου το Σεπτέμβριο του 2009.

Το "λουκέτο" στην "ΑΣΠΙΣ" προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ασφαλιστική αγορά και ανασφάλεια στους πολίτες.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, αλλά οι απαντήσεις ακόμα εκκρεμούν...

Στο μεταξύ, εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι της "Ασπίς" προχώρησαν στην κατάθεση αγωγών κατά της περιουσίας του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου "ΑΣΠΙΣ" Παύλου Ψωμιάδη και συγγενικών του προσώπων, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ελληνικού δημοσίου.

Το ελληνικό δημόσιο όφειλε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα αποθεματικά των εταιριών του κ. Ψωμιάδη και να αρχίσει να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Παρέμβαση ΔΣΑ για ΑΣΠΙΣ12.03.2010
Στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ επενέβη και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος με ανακοίνωσή του προτείνει την σύσταση επιτροπής από νομικούς εξειδικευμένους που θα ασχοληθεί με το ζήτημα.
Μήνυση κατά του Π. Ψωμιάδη και του ΔΣ από το σύλλογο ζημιωθέντων09.03.2010
Μήνυση κατά του Παύλου Ψωμιάδη και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των τελευταίων τεσσάρων ετών λειτουργίας της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια κατέθεσε ο σύλλογος ζημιωθέντων. Τονίζουν ότι τα αρμόδια κρατικά ελεγκτικά όργανα γνώριζαν από το 2003 την κακή οικονομική κατάσταση της ΑΣΠΙΣ αλλά δεν έκαναν τίποτα.
Αποκαλυπτική κατάθεση συνεργάτη του Ψωμιάδη08.03.2010
Περίπου 600.000 με 1 εκατ. ευρώ έφευγαν κάθε μήνα από τα ταμεία των δύο ασφαλιστικών εταιριών του Παύλου Ψωμιάδη και κατέληγαν σε προσωπικές του εταιρίες, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΑΣΠΙΣ.
Παύλος Ψωμιάδης
Δεσμεύτηκε η προσωπική περιουσία του Π. Ψωμιάδη05.03.2010
Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, τα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του "ισχυρού άνδρα" της ΑΣΠΙΣ, Π. Ψωμιάδη, της κόρης του, της συζύγου του και των εταιρειών συμφερόντων του δεσμεύονται μέχρι του ποσού των 8,5 εκατ. ευρω.
Στον "αέρα" παραμάνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ
Φορείς ζητούν επίλυση των προβλημάτων στην ασφαλιστική αγορά 04.03.2010
Οι Ενώσεις των Ασφαλιστικών Συμβούλων ζητούν την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ασφαλιστική αγορά και την κοινωνία από τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώθηκαν στο χώρο.
Ζητούν την "ΑΣΠΙΔΑ" της δικαιοσύνης03.03.2010
Προσφυγή κατά των εταιρειών του Παύλου Ψωμιάδη, του ιδίου, της συζύγου και της κόρης του κατέθεσαν 63 επενδυτές της ΑΣΠΙΣ Capital. Ασφαλισμένοι του ομίλου κατέθεσαν και αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Προτείνουν την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΑΣΠΙΣ 02.03.2010
Την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ προτείνουν οι ζημιωθέντες της ασφαλιστικής εταιρίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου, Νίκο Κεχαγιάογλου. Διοργανώνουν την Τετάρτη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.
Νέα εμπλοκή στην Commercial Value01.03.2010
Νέα εμπλοκή προέκυψε στο ζήτημα της Commercial Value. Αποκαλύψεις για τον πρόεδρο της ΑΣΠΙΣ από τον Τ. Τέλλογλου. Οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούν χωρίς προβλήματα, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.
Ο Παύλος Ψωμιάδης κατηγορείται για υπεξαίρεση από εξ απορρήτων συνεργάτη του
Κατάθεση "φωτιά" από συνεργάτη του Ψωμιάδη26.02.2010
Κατάθεση στενού συνεργάτη του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της "Ασπίς" Παύλου Ψωμιάδη, την οποία αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, καταδεικνύει υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ.
"Λουκέτο" στην Commercial Value με απόφαση της ΕΠΕΙΑ
Στον "αέρα" οι ασφαλισμένοι της Commercial Value 26.02.2010
Στον "αέρα" χιλιάδες ασφαλισμένοι της Commercial Value με απόφαση της ΕΠΕΙΑ. Διαβάστε τις αιτιάσεις της Εποπτικής Αρχής για την απόφαση αναστολής λειτουργίας της CV. Πάντως, από την εκκαθάριση της εταιρείας προς το παρόν εξαιρέθηκε ο κλάδος ζωής.
Ραγδαίες εξελίξεις στην Commercial Value25.02.2010
Αναστολή λειτουργίας αποφάσισε η αρμόδια εποπτική αρχή. Στον υφυπουργό Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, η τελική απόφαση. Στον "αέρα" εκατοντάδες ασφαλισμένοι.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες
Επίσπευση της υπόθεσης «Ασπίς Πρόνοια» ζητεί ο Ι. Τέντες25.02.2010
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου και τον ειδικό εφέτη - ανακριτή επίσπευση των υποθέσεων των ομολόγων και της «Ασπίς Πρόνοια». Αντίθετη η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων στην επίσπευση.
Καμία απόφαση για την Commercial Value25.02.2010
Το υπό παραίτηση Διοικητικό Συμβούλιο της εποπτικής αρχής των ασφαλιστικών εταιρειών αδυνατεί να λάβει απόφαση για την αναστολή ή μή λειτουργίας της Commercial Value, καθώς δεν καλύπτεται από την πολιτική ηγεσία.
Το δημόσιο δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της Ασπίδος
Ιδρύεται εγγυητικό ταμείο στον κλάδο ζωής23.02.2010
Δεν μπορεί το ελληνικό δημόσιο να αναλάβει τις υποχρεώσεις που άφησε πίσω της η "Ασπίς" δήλωσε ο γγ. του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης. Ανακοίνωσε ίδρυση εγγυητικού ταμείου. Αντιδρά η ΕΑΕΕ στις προθέσεις του ΥΠΟΙΚ.
Στην ΕΕ προσέφυγαν οι ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ 23.02.2010
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφυγαν οι ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ Πρόνοιας όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Στασινόπουλος, μέλος των ζημιωθέντων. Όπως είπε η ΕΕ θα αναλάβει να ασκήσει πιέσεις όπως προβλέπει το κοινοτικό δίκαιο.
Ουδέν νεότερο για το μέλλον της Commercial Value19.02.2010
Ολοκληρώθηκε η περίοδος αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ της Commercial Value, χωρίς να γίνει αύξηση κεφαλαίου.
Παύλος Ψωμιάδης
Παραπέμπεται σε δίκη ο πρόεδρος της "Ασπίς"18.02.2010
Την παραπομπή σε δίκη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ασπίς, Παύλου Ψωμιάδη, με την κατηγορία της πλαστογραφίας, ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης.
Αναμένονται αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής15.02.2010
Αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, από 3,5% έως 8%, επιφέρει η δημιουργία Εγγυητικού Κεφαλαίου, με στόχο την προστασία των ασφαλισμένων από το ενδεχόμενο νέων λουκέτων. Μέσω του κεφαλαίου αυτού, θα αποζημιωθεί και ένα ποσοστό των 250.000 ασφαλισμένων της "ΑΣΠΙΣ".
ΑΣΠΙΣ: Μεγαλώνει η μαύρη τρύπα στα αποθεματικά11.02.2010
Τα 320 εκατομμύρια ευρω πλησιάζει η μαύρη τρύπα στα αποθεματικά της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, ενώ όσο ο διαχειριστικός έλεγχος συνεχίζεται στα ταμεία της εταιρίας, ανακαλύπτονται και νέα χρέη.
Δικαστικές εξελίξεις στην "ΑΣΠΙΣ"10.02.2010
Ο εισαγγελέας έχει ολοκληρώσει την έρευνά του και σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται εντός των επόμενων ημερών να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Παύλου Ψωμιάδη για συμβόλαια ύψους 12-13 εκατομμυρίων ευρώ που δεν εξαγοράστηκαν.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ