ΦΑΚΕΛΟΙ

Αναπάντητα ερωτήματα

02.02.2010 | 02:27 μμΤελευταία Ενημέρωση 02:27 μμ 02.02.2010

Στον "αέρα" βρέθηκαν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι στην "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια", μετά το κλείσιμο του ασφαλιστικού ομίλου το Σεπτέμβριο του 2009.

Το "λουκέτο" στην "ΑΣΠΙΣ" προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ασφαλιστική αγορά και ανασφάλεια στους πολίτες.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, αλλά οι απαντήσεις ακόμα εκκρεμούν...

Στο μεταξύ, εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι της "Ασπίς" προχώρησαν στην κατάθεση αγωγών κατά της περιουσίας του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου "ΑΣΠΙΣ" Παύλου Ψωμιάδη και συγγενικών του προσώπων, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ελληνικού δημοσίου.

Το ελληνικό δημόσιο όφειλε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα αποθεματικά των εταιριών του κ. Ψωμιάδη και να αρχίσει να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
Συνάντηση Α. Παπαρήγα με ζημιωθέντες της «Ασπίς» 27.05.2010
Συνάντηση της γγ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με τον Σύλλογο ζημιωθέντων από την «Ασπίς». «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σήμερα να μένουν αυτοί οι άνθρωποι απροστάτευτοι» δήλωσε. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης.
Εκκαθαριστής της "ΑΣΠΙΣ" ο Τηλέμαχος Χαιρέτης24.05.2010
Εκκαθαριστής των εταιρειών "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Γενικών Ασφαλίσεων" και "Ασφαλίσεων Ζημιών", ορίσθηκε απο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ο Τηλέμαχος Χαιρέτης.
ΑΣΠΙΣ: Νέα κινητοποίηση πρώην εργαζομένων στις 27 Μαΐου 20.05.2010
Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) προγραμματίζουν για τις 27 Μαΐου (15:30) οι πρώην εργαζόμενοι της «ΑΣΠΙΣ», διεκδικώντας τα χρήματα που δικαιούνται οκτώ μήνες μετά το λουκέτο της εταιρίας.
Στη Βουλή το ν/σ για τους ασφαλισμένους της "Ασπίς"16.05.2010
Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλη το νομοσχεδιο του ΥΠΟΙΚ για τους ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια» και της «Commercial Value». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με το Σύλλογο ζημιωθέντων της «Ασπίς Πρόνοια», τη Δευτέρα το πρωί.
Ο Παύλος Ψωμιάδης
Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Π. Ψωμιάδη14.05.2010
Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της "Ασπίς Πρόνοια", Π. Ψωμιάδη, της συζύγου του, της κόρης του και των εταιρειών του, μέχρι του ποσού των 15,5 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Δικαιοσύνη.
Κατετέθη προσφυγή κατά του Παύλου Ψωμιάδη 13.05.2010
Προσφυγή κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ασπίς Πρόνοια Παύλου Ψωμιάδη της συζύγου, της κόρης του και σε βάρος των εταιρειών του κατέθεσαν 157 επενδυτές της ΑΣΠΙΣ Capital.
Έρχεται νομοσχέδιο για τα χαρτοφυλάκια των Commercial Value και ΑΣΠΙΣ 11.05.2010
Νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα παρέχει κίνητρα για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου των δύο εταιριών. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθούν τα χαρτοφυλάκια των εταιρειών για να μεταβιβαστούν αργότερα οι άλλες εταιρίες.
Καταζητείται συνεργάτης του Π. Ψωμιάδη 07.05.2010
Τον Ανδρέα Λοΐζο, συνεργάτη του Παύλου Ψωμιάδη, στέλνει στο ακροατήριο το σχετικό βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ. Του αποδίδεται ότι μεσολάβησε έναντι 600.000 ευρώ για την έκδοση της πλαστής εγγυητικής επιστολής στον Παύλο Ψωμιάδη.
Αλλάζει όνομα η ASPIS Bank07.05.2010
Σε Τ – Bank μετονομάζεται η ASPIS Bank, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων της. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με απόφασή της έκανε δεκτή την αίτηση της ASPIS Bank και της επέτρεψε να διαβιβάσει προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών της σε αναγνωρισμένη ασφαλιστική εταιρεία.
Παύλος Ψωμιάδης (φωτό αρχείου)
Σε δίκη ο Παύλος Ψωμιάδης 06.05.2010
Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια Παύλος Ψωμιάδης με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
O Παύλος Ψωμιάδης
Σε δίκη για πλαστογραφία ο Παύλος Ψωμιάδης 04.05.2010
 Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Ζημιωθέντες ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ
Ένταση στα γραφεία της ΑΣΠΙΣ04.05.2010
Ζημιωθέντες ασφαλισμένοι και επενδυτές ζήτησαν από το διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, Δανιήλ Ψωμιάδη, να ενημερώσει το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Παύλο Ψωμιάδη να έρθει στα γραφεία της εταιρίας.
Διαμαρτυρία των ζημιωθέντων στην ΑΣΠΙΣ26.04.2010
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα έκανα το μεσημέρι της Δευτέρας, οι ζημιωθέντες στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια. Έλαβαν τη δέσμευση από τον Ηλία Πλασκοβίτη πως όταν θα ξεκινήσει ο διάλογος για την ασφαλιστική αγορά, σε αυτόν θα συμμετέχει και το Σωματείο τους.
Πρόστιμα σε εταιρείες του Παύλου Ψωμιάδη 21.04.2010
Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.060.000 ευρώ σε εταιρείες του Παύλου Ψωμιάδη καθώς και στα μέλη των ΔΣ επέβαλε η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι ποινές αφορούν τις εταιρείες ΑΣΠΙΣ Capital Συμμετοχών και ΑΣΠΙΣ Όμιλος Εταιρειών για την μη παροχή στοιχείων στην Επιτροπή. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.
Παύλος Ψωμιάδης
Εισαγγελέας καλεί Ψωμιάδη20.04.2010
Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα πήρε ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλος Ψωμιάδης, μέσω του δικηγόρου του ο οποίος επισκέφτηκε τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση. Νέα "τρύπα" 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Δέσμευση της περιουσίας Ψωμιάδη ζητούν οι ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ16.04.2010
Την περιουσία του Παύλου Ψωμιάδη και συγγενικών του προσώπων, επιδιώκουν να δεσμεύσουν με αγωγές εκατοντάδες ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ.
Στην αναμονή οι ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ14.04.2010
Μέχρι το τέλος του χρόνου τουλάχιστον θα πρέπει να περιμένουν οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ για τις αποζημιώσεις τους. Οι ασφαλισμένοι είναι εξοργισμένοι για τη μέχρι τώρα απραξία της πολιτείας και ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές και κατά του δημοσίου.
Εντός επτά μηνών οι αποζημιώσεις ασφαλισμένων σε ΑΣΠΙΣ - Commercial Value12.04.2010
Διάστημα περίπου επτά μηνών - σχεδόν δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου - απαιτείται για να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους, ενώ για τους ασφαλισμένους της Commercial Value ίσως απαιτηθεί λιγότερος χρόνος για την κάλυψη των πελατών της.
Ευθύνες στην πολιτεία αποδίδουν οι ζημιωθέντες ασφαλισμένοι17.03.2010
Ευθύνες στην πολιτεία, τις εποπτικές αρχές της ασφαλιστικής αγοράς και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος  απέδωσε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και Commercial Value, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και πορείας προς την Βουλή.
Το κράτος γνώριζε για την ΑΣΠΙΣ από το 200312.03.2010
Η εποπτική αρχή που πραγματοποιούσε έλεγχο κάθε δύο μήνες, παρείχε πιστοποιητικά φερεγγυότητας στις εταιρείες Ψωμιάδη από το 2003 και για τέσσερα χρόνια, παρόλο που 8,7 εκατομμύρια από ομόλογο που εξέδωσε ο Π. Ψωμιάδης πήγαν σε προσωπικές του εταιρείες και αντικαταστάθηκαν με μετοχές χωρίς εγγυήσεις, τις οποίες ο νόμος δεν αναγνωρίζει ως αποθεματικό κεφάλαιο.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ