ΦΑΚΕΛΟΙ

Αναπάντητα ερωτήματα

02.02.2010 | 02:27 μμΤελευταία Ενημέρωση 02:27 μμ 02.02.2010

Στον "αέρα" βρέθηκαν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι στην "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια", μετά το κλείσιμο του ασφαλιστικού ομίλου το Σεπτέμβριο του 2009.

Το "λουκέτο" στην "ΑΣΠΙΣ" προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ασφαλιστική αγορά και ανασφάλεια στους πολίτες.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, αλλά οι απαντήσεις ακόμα εκκρεμούν...

Στο μεταξύ, εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι της "Ασπίς" προχώρησαν στην κατάθεση αγωγών κατά της περιουσίας του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου "ΑΣΠΙΣ" Παύλου Ψωμιάδη και συγγενικών του προσώπων, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ελληνικού δημοσίου.

Το ελληνικό δημόσιο όφειλε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα αποθεματικά των εταιριών του κ. Ψωμιάδη και να αρχίσει να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σε τρία χρόνια οι αποζημιώσεις από τροχαία ατυχήματα 04.11.2010
Τρία χρόνια, από έναν που ήταν έως σήμερα, θα κάνουν να αποζημιωθούν οδηγοί που ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και καλύπτονταν από ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους.
Η διαδρομή των χρημάτων από Ασπίς – CV02.11.2010
Για τη διαδρομή των χρημάτων από τα ταμεία της Ασπίς και της Commercial Value σε λογαριασμούς της Ελβετίας ενημέρωσε τους ζημιωθέντες των δυο εταιριών ο εκκαθαριστής του χαρτοφυλακίου ζωής.
Μαζικές αγωγές εξετάζουν οι ζημιωθέντες της «Ασπίς»01.11.2010
Μαζική συλλογή αγωγών κατά της Ασπίς Πρόνοια προανήγγειλε ο σύλλογος ζημιωθέντων, κατά την γενική συνέλευσή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Νυχτερινή πορεία στη Βουλή προγραμματίζουν την 1η Νοεμβρίου οι ζημιωθέντες της Ασπίς 29.10.2010
"Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για το ζήτημα των εκατοντάδων χιλιάδων εγκλωβισμένων ασφαλισμένων των ασφαλιστικών εταιριών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, είναι ουσιαστικά κενό γράμμα αν δεν βρεθεί ανάδοχος ασφαλιστική εταιρία", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια.
ΑΣΠΙΣ: Προς νέα κλήτευση ο Π. Ψωμιάδης 28.10.2010
Στην εισαγγελία Αθηνών το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την αφαίρεση χρημάτων από την προσωπική εταιρία του Π. Ψωμιάδη, που μόνο για το έτος 2009 ανέρχονταν σε 41,5 εκατομμύρια ευρώ.
Στα χέρια της Δικαιοσύνης ο φάκελος «Ασπίς» 08.10.2010
Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται ο φάκελος με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ΣΔΟΕ για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια και του βασικού μετόχου της Παύλου Ψωμιάδη.
Διορίστηκε προσωρινός εκκαθαριστής στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια05.10.2010
Προσωρινός εκκαθαριστής ασφαλιστικής εκκαθαρίσεως των εταιρειών «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ AΕΓΑ» και «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ» διορίστηκε ο κ. Χρήστος Μπάρκας, Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής, σύμφωνα με γνωστοποίηση του επόπτη εκκαθάρισης των δυο εταιριών, κ. Κωνσταντίνου Βλαχογιάννη προς την ΕΠΕΙΑ.
Δεν παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του Παύλου Ψωμιάδη
Aνατροπή στην υπόθεση της Aspis Capital01.10.2010
Απερρίφθη με απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών ΑΘηνών (υπ' αριθμό 7641) Μαρία Ανδρεοπούλου, αίτηση να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Παύλου Ψωμιάδη και συγγενών του πρώτου βαθμού.
Έως το τέλος του 2010 οι αιτήσεις για την «Ασπίς Πρόνοια AΕΓΑ»30.09.2010
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2010 θα μπορούν σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης οι δικαιούχοι ασφαλίσματος της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «Ασπίς Πρόνοια AΕΓΑ» να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους στον Επόπτη Ασφαλιστικής Εκκαθάρισης.
Στη δημοσιότητα ο κατάλογος των συμβολαίων16.09.2010
Δημοσιοποιήθηκε από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ο κατάλογος των ασφαλισμένων των κλάδων Ζωής και συμπληρωματικών καλύψεων των υπό εκκαθάριση εταιριών ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και Commercial Value. Αναλυτικές πληροφορίες.
Στη δημοσιότητα οι λίστες 06.09.2010
Δημοσιοποιούνται έως το τέλος της εβδομάδας τα ονόματα των 300.000 ασφαλισμένων που έχουν στην κατοχή τους συμβόλαια με την Ασπίς Πρόνοια και την Κομέρσιαλ Βάλιου. Δεν θα περιληφθούν τα συμβόλαια που είχαν διακοπεί για κάποιο λόγο μέχρι την ημέρα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας των δύο εταιριών, αυτά που έπαψαν να πληρώνονται και όσα είχαν λήξει.
Δημοσιοποιείται η λίστα ασφαλισμένων 04.09.2010
Την προσεχή Δευτέρα δημοσιοποιούνται τα ονόματα των 300.000 ασφαλισμένων που έχουν στην κατοχή τους συμβόλαια με την Ασπίς Πρόνοια και την Κομέρσιαλ Βάλιου.
Αρχίζει η ανάρτηση των ονομάτων των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια09.08.2010
Αρχίζει τις επόμενες ημέρες η διαδικασία ανάρτησης των ονομάτων των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο των απαιτήσεων που έχουν οι κάτοχοι ασφαλιστικών συμβολαίων.
ΑΣΠΙΣ: Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα συμβόλαια 06.08.2010
Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες η διαδικασία ανάρτησης των ονομάτων των ασφαλισμένων. Η διαδικασία αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια πλασματικά συμβόλαια, χρήματα που ουδέποτε εισέρευσαν στην εταιρία και οφειλές του δικτύου των πρακτόρων που ανέρχονται πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ.
ΑΣΠΙΣ: Κρατική κάλυψη έως και 70% των ασφαλισμένων22.07.2010
Με ειδική προσθήκη που κατέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, το κράτος – μέσω του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής – αναλαμβάνει να καλύψει υπό αυστηρές προϋποθέσεις σε ποσοστό έως και 70% τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, εάν δε βρεθεί ανάδοχη εταιρία.
Δυσαρεστημένοι με το ν/σ για την ΑΣΠΙΣ οι ζημιωθέντες 20.07.2010
"Με το ν/σ για την ιδιωτική ασφάλιση του ΥΠΟΙΚ δεν διασφαλίζονται οι ασφαλισμένοι στην ΑΣΠΙΣ καθώς δεν προβλέπεται αναδοχή" υποστηρίζει ο Σύλλογος ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ.
Κάλυψη των ασφαλισμένων Ασπίς - Commercial Value 01.07.2010
Κάλυψη των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value κατά τουλάχιστον 70%, υπό την προϋπόθεση να αναλάβει άλλη εταιρεία το χαρτοφυλάκιό της, εξασφαλίζει το νομοσχέδιο για την εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης.
"Δε θα τελειώσουν οι κινητοποιήσεις για ΑΣΠΙΣ και CV"24.06.2010
"Οι προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης δε μας καλύπτουν, είμαστε στον αέρα", δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γγ του συλλόγου ζημιωθέντων ΑΣΠΙΣ και Commercial Value, Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος.
«Στάχτη στα μάτια το κυβερνητικό ν/σ για την Ασπίς»24.06.2010
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών διοργανώνει ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της «Ασπίς Πρόνοια».
Λύση για «Aσπίς» και «Commercial Value»;16.06.2010
Οριστική λύση στο ζήτημα που αφορά στους ασφαλισμένους της "Ασπίς Πρόνοια" και " Commercial Value" επιχειρεί να δώσει νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε την Τρίτη από το υπουργικό συμβούλιο.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ