ΦΑΚΕΛΟΙ

Αναπάντητα ερωτήματα

02.02.2010 | 02:27 μμΤελευταία Ενημέρωση 02:27 μμ 02.02.2010

Στον "αέρα" βρέθηκαν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι στην "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια", μετά το κλείσιμο του ασφαλιστικού ομίλου το Σεπτέμβριο του 2009.

Το "λουκέτο" στην "ΑΣΠΙΣ" προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ασφαλιστική αγορά και ανασφάλεια στους πολίτες.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, αλλά οι απαντήσεις ακόμα εκκρεμούν...

Στο μεταξύ, εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι της "Ασπίς" προχώρησαν στην κατάθεση αγωγών κατά της περιουσίας του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου "ΑΣΠΙΣ" Παύλου Ψωμιάδη και συγγενικών του προσώπων, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ελληνικού δημοσίου.

Το ελληνικό δημόσιο όφειλε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα αποθεματικά των εταιριών του κ. Ψωμιάδη και να αρχίσει να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μόλις 130 εκ. ευρώ στα ταμεία της «Ασπίς»14.04.2011
Αδυναμία κάλυψης των ασφαλισμένων της «Ασπίς», αλλά και των εταιριών στις οποίες ο όμιλος Ψωμιάδη οφείλει χρήματα, διαπιστώνει ο επόπτης – εκκαθαριστής.
Oι «Νέοι Φάκελοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ αποκάλυψαν ότι ο Παύλος Ψωμιάδης λειτουργούσε την εταιρία με την ανοχή των αρχών
ΑΣΠΙΣ: «Πόθεν έσχες» των χρημάτων των ασφαλισμένων 08.02.2011
Να δικαιολογήσουν, που βρήκαν τα χρήματα και τα τοποθέτησαν σε ασφαλιστικά προϊόντα της ΑΣΠΙΣ και της CV, ζητεί από 200.000 ασφαλισμένους ο δημόσιος επόπτης. Οι εξαπατηθέντες κάνουν λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού.
Οι αγωγές που θα κατατεθούν εντός των προσεχών ημερών, αποτελούν αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνα στις λογιστικές καταστάσεις της ασφαλιστικής εταιρίας
ΑΣΠΙΣ Πρόνοια: 1500 ασφαλισμένοι εναντίον του Δημοσίου07.02.2011
Αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο 1500 ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ. Τί είπαν στους Νέους Φακέλους ο Π. Ψωμιάδης και στελέχη της εταιρίας.
Οι αγωγές που θα κατατεθούν εντός των προσεχών ημερών αποτελούν αποτέλεσμα πολύμηνη έρευνα στις λογιστικές καταστάσεις της ασφαλιστικής εταιρίας
1500 ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ εναντίον του Δημοσίου 07.02.2011
Οι Νέοι Φάκελοι αποκαλύπτουν: Αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ διεκδικούν 1500 ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ καταθέτοντας αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου. Ο Π. Ψωμιάδης μιλά στον Τ. Τέλλογλου.
Σε έλεγχο για ξέπλυμα από τις αρμόδιες αρχές τα συμβόλαια της «Ασπίς» 06.02.2011
Τις διατάξεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενεργοποιεί ο επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής για τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value.
Υπόθεση Ασπίς: Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού31.01.2011
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ζητεί ο σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value.
Ελεύθερες με εγγύηση η σύζυγος και η κόρη του Π. Ψωμιάδη13.01.2011
Και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι βοήθησαν τον Παύλο Ψωμιάδη στην εξαπάτηση ασφαλισμένων και επενδυτών, με τη συμμετοχή τους σε εταιρίες του ομίλου και την απόκτηση στο όνομά τους ακινήτων, που προέρχονταν από τα χρήματα των ασφαλισμένων.
Απολογίες για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ 13.01.2011
Ενώπιον του 6ου Τακτικού Ανακριτή βρίσκονται, από το πρωί της Πέμπτης, η σύζυγος και η κόρη του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη οι οποίες κατηγορούνται, στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την «Ασπίς Πρόνοια»04.01.2011
Εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από ασφαλισμένους. Ζητούν συντηρητική κατάσχεση έως 25 εκατομμύρια ευρώ της περιουσίας του Π. Ψωμιάδη και μελών της οικογενείας του.
Πρωτότυπη διαμαρτυρία του Συλλόγου Ζημιοθέντων της Ασπίς Πρόνοια 28.12.2010
Διαμαρτυρία - πικετοφορία, με ξυλοπόδαρους, κλόουν και παπάκια μασκότ, διοργανώνει την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010 ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Παραμονή Ψωμιάδη στη φυλακή εισηγείται ο Εισαγγελέας 28.12.2010
Την παραμονή του Παύλου Ψωμιάδη στη φυλακή εισηγείται με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πρωτοδικών ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το βούλευμα που θα κρίνει την παραμονή ή μη του επιχειρηματία στη φυλακή.
Προσφυγή Ψωμιάδη κατά του εντάλματος σύλληψης 20.12.2010
Προσφυγή κατά του εντάλματος σύλληψης κατέθεσε στον ανακριτή ο Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προφυλακίσθηκε κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη.
Εκατομμύρια ευρώ σε προσωπικούς λογαριασμούς του Ψωμιάδη13.12.2010
Σε προσωπικούς λογαριασμούς και σε εταιρείες προσωπικών συμφερόντων του Παύλου Ψωμιάδη διοχετεύθηκαν εκατομμύρια ευρώ από τα κεφάλαια των εταιρειών του ομίλου της ΑΣΠΙΣ.
Ο Παύλος Ψωμιάδης αντιμετώπισε την οργή των ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ
Προφυλακίστηκε ο Παύλος Ψωμιάδης 11.12.2010
Προφυλακίστηκε ο Παύλος Ψωμιάδης μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του για δύο κακουργήματα. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής.
Επεισοδιακή μεταφορά Ψωμιάδη στον ανακριτή10.12.2010
Με την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αποχώρησε χωρίς να ολοκληρώσει την απολογία του στον ανακριτή ο Παύλος Ψωμιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και κατά την αποχώρηση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας.
Ο δικηγόρος των ασφαλισμένων της εταιρείας Μιχάλης Μαρκουλάκης
Την Παρασκευή η απολογία Ψωμιάδη08.12.2010
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ (2): Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, στον ανακριτή ζήτησε και πήρε ο πρώην "ισχυρός άνδρας" της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια Παύλος Ψωμιάδης. Το σχόλιο του Τάσου Τέλλογλου.
Στον ανακριτή ο Παύλος Ψωμιάδης08.12.2010
Στον ανακριτή οδηγείται την Τετάρτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ασπίς Πρόνοια» Παύλος Ψωμιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.
Συνελήφθη μετά από ένταλμα ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης 08.12.2010
Συνελήφθη ο επιχειρηματίας, πρόεδρος του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλος Ψωμιάδης σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα από την 6η τακτική ανακρίτρια στην οποία ανατέθηκε η δικογραφία για την υπόθεση εξαπάτησης
επενδυτών της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.
Μήνυση κατά της διοίκησης της Ασπίς Κάπιταλ 24.11.2010
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καταθέτοντας μήνυση κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ασπίς Κάπιταλ, για διακίνηση ομολόγων της εταιρίας σε επενδυτές χωρίς προηγούμενη έκδοση ενημερωτικού δελτίου.
Η διαδρομή των χρημάτων από την ΑΣΠΙΣ Capital 06.11.2010
Εξελίξεις σημειώνονται στις έρευνες για την υπόθεση ΑΣΠΙΣ και τις δοσοληψίες που είχε ο Παύλος Ψωμιάδης με την προσωπική του εταιρεία ΑΣΠΙΣ Capital από το 2004 - 2009.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ