ΦΑΚΕΛΟΙ

Αναπάντητα ερωτήματα

02.02.2010 | 02:27 μμΤελευταία Ενημέρωση 02:27 μμ 02.02.2010

Στον "αέρα" βρέθηκαν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι στην "ΑΣΠΙΣ Πρόνοια", μετά το κλείσιμο του ασφαλιστικού ομίλου το Σεπτέμβριο του 2009.

Το "λουκέτο" στην "ΑΣΠΙΣ" προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ασφαλιστική αγορά και ανασφάλεια στους πολίτες.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, αλλά οι απαντήσεις ακόμα εκκρεμούν...

Στο μεταξύ, εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι της "Ασπίς" προχώρησαν στην κατάθεση αγωγών κατά της περιουσίας του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου "ΑΣΠΙΣ" Παύλου Ψωμιάδη και συγγενικών του προσώπων, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ελληνικού δημοσίου.

Το ελληνικό δημόσιο όφειλε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα αποθεματικά των εταιριών του κ. Ψωμιάδη και να αρχίσει να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Προφυλακιστέος και πάλι ο Παύλος Ψωμιάδης22.11.2013
Η υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκε εκ νέου αφορά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε εταιρίες συμφερόντων του, ύψους 5,8 εκατ ευρω, τα οποία τελικώς κατέληξαν σε προσωπικούς του λογαριασμούς.
Κούρεμα έως 70% φοβούνται οι ασφαλισμένοι σε ΑΣΠΙΣ και Commercial Value04.10.2013
Τελευταία ημέρα για να ανακοινώσουν τις απαιτήσεις τους κατά της εταιρείας.
Παύλος Ψωμιάδης
Σε δίκη ο Παύλος Ψωμιάδης 22.01.2013
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει ο άλλοτε επικεφαλής του ομίλου «Ασπίς», Παύλος Ψωμιάδης.
Ομαδικές αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου από πρώην ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ
Ομαδικές αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου από πρώην ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ31.05.2012
Όπως δήλωσαν μέλη του Συλλόγου τους, είναι ο μόνος δρόμος να εξασφαλίσουν χρήματα στρεφόμενοι κατά του ελληνικού δημοσίου και όχι κατά του πρώην μεγαλομετόχου του Ομίλου, Παύλου Ψωμιάδη, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει ευθύνη από την πολιτεία για την εξαπάτησή τους.
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Συνάντηση Λαφαζάνη με ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ30.05.2012
Τόνισε ότι έως σήμερα η πολιτεία, είτε λόγω ασαφειών και αδυναμιών του νομικού πλαισίου είτε λόγω έλλειψης ουσιαστικού ενδιαφέροντος, είτε και κυρίως λόγω εξυπηρέτησης συμφερόντων, δεν βοήθησε προκειμένου να βρεθεί λύση.
Ο Π. Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς αναστολή
ΑΣΠΙΣ: Η πρώτη καταδικαστική απόφαση τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου 30.04.2012
Κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο στον πρώην επικεφαλής του Ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλο Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική επιστολή των 500 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε στις αρχές του 2009. Για την ίδια υπόθεση σε επτά χρόνια καταδικάστηκε ο στενός συνεργάτης του και επιχειρηματίας Ανδρέας Λοΐζος.
Καταδικάστηκε για την πλαστή εγγυητική επιταγή των 500 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε το 2009
ΑΣΠΙΣ: Ένοχος για κακούργημα ο Π. Ψωμιάδης - 8 χρόνια κάθειρξη (upd)30.04.2012
Ένοχο για κακούργημα έκρινε το δικαστήριο τον πρώην μεγαλομέτοχο του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλο Ψωμιάδη, για την πλαστή εγγυητική επιταγή των 500 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε το 2009.
O Παύλος Ψωμιάδης
Δικαιοσύνη για ΑΣΠΙΣ: Ένοχος ο Παύλος Ψωμιάδης10.04.2012
Οι κατηγορίες σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη αφορούν την προσκόμιση το Σεπτέμβριο του 2009 εγγυητικής επιστολής 500 εκατομμυρίων ευρώ που αποδείχθηκε πλαστή.
Ο Παύλος Ψωμιάδης
Π. Ψωμιάδης: Απολογία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων10.04.2012
Οι κατηγορίες σε βάρος του Π. Ψωμιάδη αφορούν την προσκόμιση το Σεπτέμβριο του 2009 εγγυητικής επιστολής 500 εκατομμυρίων ευρώ που αποδείχθηκε πλαστή.
Παύλος Ψωμιάδης
Διεκόπη η δίκη της «ΑΣΠΙΣ» 28.03.2012
Μετά το Πάσχα θα συνεχιστεί η δίκη στο εφετείο της Αθήνας για την υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης 45 εκατομμυρίων ευρώ του τέως προέδρου της ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του. Η δίκη διεκόπη προκειμένου να προετοιμαστούν οι συνήγοροι υπεράσπισης.
ΥΠΟΙΚ: Δεσμεύει το 50% της περιουσίας του ταμείου της Ασπίς07.03.2012
Το 50% της περιουσίας του ασφαλιστικού ταμείου της Ασπίς δεσμεύει με απόφασή του υπέρ του δημοσίου το υπουργείο Οικονομικών. Η απόφαση αυτή μπλοκάρει τη διαδικασία εκκαθάρισης.
Πίστωση χρόνου επεδίωκε ο πρόεδρος της ΑΣΠΙΣ05.12.2011
Σύμφωνα με τον επόπτη της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Παύλος Ψωμιάδης προσκόμισε την πλαστή εγγυητική επιστολή των 550 εκ. ευρώ, με στόχο «να κερδίσει χρόνο για να λύσει τα προβλήματα της ασφαλιστικής και να συνεχιστεί η λειτουργία της και όχι για να κοροϊδέψει την εποπτική αρχή».
Ξεκίνησε η δίκη του Παύλου Ψωμιάδη για πλαστή επιταγή01.12.2011
Στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ξεκίνησε την Τετάρτη η δίκη του επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλου Ψωμιάδη που κατηγορείται για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.
Οι 161 επενδυτές έχουν πετύχει την προσημείωση όλων των ακινήτων της οικογένειας Ψωμιάδη και των εταιριών τους στην Ελλάδα
Αποφάσεις του Πρωτοδικείου υπέρ των επενδυτών του ομίλου ΑΣΠΙΣ 28.09.2011
Την προσημείωση ακινήτων των εταιριών Πρόνοια Εμπορική ΑΕ και Κυβέλη ΑΕ, και άλλων που ανήκουν στην οικογένεια Ψωμιαδη για ποσό 17 εκατομμυρίων ευρω διέταξε το Πρωτοδικείο. Με τις δυο νέες αποφάσεις του, οι 161 επενδυτές έχουν πετύχει την προσημείωση όλων των ακινήτων της οικογένειας Ψωμιάδη και των εταιριών τους στην Ελλάδα.
ΑΣΠΙΣ: Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η δίκη του Π. Ψωμιάδη01.07.2011
Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων αναμένεται να αρχίσει το μεσημέρι της Παρασκευής η δίκη του πρώην επικεφαλής του ομίλου της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια Παύλου Ψωμιάδη που κατηγορείται για την εξαπάτηση χιλιάδων ασφαλισμένων και εκατοντάδων επενδυτών.
Άνω των 100 εκατ. το έλλειμμα στην Commercial Value01.07.2011
Έλλειμμα άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ επιβεβαιώνει η έκθεση του επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής Γιάννη Παντελίδη στα αποθέματα της Commercial Value, συγγενούς εταιρίας του ομίλου της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε το Φεβρουάριο του 2010.
Ο Παύλος Ψωμιάδης
Υπόθεση ΑΣΠΙΣ: Στο τριμελές Εφετείο ο Παύλος Ψωμιάδης 24.06.2011
Διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή η δίκη του πρώην επικεφαλή του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλου Ψωμιάδη που κατηγορείται για απάτη σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων και εκατοντάδων επενδυτών . Ο κ.Ψωμιάδης οδηγήθηκε το πρωί στο τριμελές Εφετείων Κακουργημάτων της Αθήνας.
O τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης
ΑΣΠΙΣ: Προσημείωση των ακινήτων της οικογένειας Ψωμιάδη08.06.2011
Προσημειώνονται τα ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη και των εταιρειών τους σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου μετά την προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 147 ομολογιούχοι της ΑΣΠΙΣ CAPITAL. Προανακριτική για την υπόθεση ζητούν οι ασφαλισμένοι.
Παύλος Ψωμιάδης
Στο εδώλιο για απάτη κατ’ εξακολούθηση ο Παύλος Ψωμιάδης19.05.2011
Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Παύλου Ψωμιάδη, της γυναίκας του Μαρίας και της κόρης του Όλγας για απάτη κατά συρροή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορά στην έκδοση ομολόγων της προσωπικής του εταιρίας «Ασπίς Κάπιταλ», ζητά η Εισαγγελία Αθηνών από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Η εισαγγελία αναζητά στοιχεία για τα περιουσιακά του ομίλου ΑΣΠΙΣ 15.05.2011
Σημαντικά ίχνη μεγάλων ποσών αλλά και αξιογράφων που συνδέονται με περιουσιακά στοιχεία του ασφαλιστικού ομίλου "ΑΣΠΙΣ" αναζητά η εισαγγελία Αθηνών, η οποία ζητά την συνδρομή των ελβετικών δικαστικών αρχών αλλά και της Deutsche Bank.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ