ΦΑΚΕΛΟΙ

Αθήνα: Πόλη για να ζεις;

26.01.2010 | 04:23 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:23 μμ 26.01.2010

Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι στην υποβαθμισμένη ζώνη της Αθήνας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, και πρώην γενικός γραμματέας ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, στην εισήγησή του στη Βουλή, παρουσιάζει με 15 σημεία την κατάσταση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

«Το κέντρο της πόλης πρέπει να ζήσει»01.02.2011
Στο κέντρο της Αθήνας ήταν αφιερωμένη την Τρίτη η εκπομπή του ΣΚΑΪ Στιγμιότυπα. "Το κέντρο της Αθήνας εγκαταλείφθηκε" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΞΑ Γιάννης Πολύζος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιάννη Ρέτσο, μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν κλείσει εννέα ξενοδοχεία
Άδεια τα ξενοδοχεία της Αθήνας01.02.2011
Στις τελευταίες θέσεις από πλευράς πληρότητας ξενοδοχείων και εσόδων, βρίσκεται η Αθήνα ανάμεσα στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, σύμφωνα με την Ένωση ξενοδόχων της πόλης.
«Αισοδοξία ότι το 2011 θα είναι θετική χρονιά για τον τουρισμό»24.01.2011
Παρά την τραγική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, διατηρούμε την αισιοδοξία μας ότι θα μπορούσε το 2011 να είναι θετική χρονιά για τον τουρισμό και την Αθήνα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής Γιάννης Ρέτσος.
Γιώργος Καμίνης και Κώστας Καρτάλης
Τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αθήνας στη συνάντηση Καμίνη – Καρτάλη 21.01.2011
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης προσκάλεσε τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη σε ακρόαση σε Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος το Μάρτιο 2011 ώστε να παρουσιάσει το Σχέδιο του για τη Αθήνα, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή από τον κ. Καμίνη.
"Tέλος εποχής" (και) για το "Acropol"
«Αργοπεθαίνουν» τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας 21.01.2011
«Λουκέτο» βάζουν ακόμη δύο ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία «Acropol» και «Classical Fashion» που βρίσκονται στην Ομόνοια.
Ο Δήμος Αθηναίων «κηρύσσει πόλεμο» στην παράνομη στάθμευση09.01.2011
Αυστηρές ποινές και αφαίρεση πινακίδων σε παραβάτες οδηγούς θα επιβάλλει από τη Δευτέρα η δημοτική αστυνομία στην Αθήνα.
Ο Κώστας Καρτάλης
«Χρειάζεται διακομματική συναίνεση για την Αθήνα» 08.01.2011
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής Κώστας Καρτάλης επισήμανε στο ΣΚΑΪ 100,3 ότι για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας χρειάζεται διακομματική συναίνεση.
Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι παρέλαβε 45 χιλιάδες αιτήσεις άσυλου
Δέσμη μέτρων για το κέντρο της Αθήνας05.01.2011
Δέσμη μέτρων για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας αποφάσισε η διυπουργική. "Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης μας έχει ξεπεράσει", δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο ΣΚΑΪ 100,3 για το Κέντρο της Αθήνας 27.12.2010
Σειρά ειδικών εκπομπών για το κέντρο της Αθήνας με τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε και Βασίλη Κουφόπουλο, πραγματοποίησε ο ΣΚΑΪ 100,3.
Ο πρόεδρος της ΕΞΑΑ Γιάννης Ρέτσος
Απογοητευτικές οι πληρότητες στα ξενοδοχεία 24.12.2010
Πτώση καταγράφηκε στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας το μήνα Νοέμβριο όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΞΑΑ. Μόνο γιορτινός δεν είναι για τους ξενοδόχους ο Δεκέμβριος.
Άνθρωποι της τέχνης ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κέντρο της Αθήνας 21.12.2010
«Να διαλυθούν τα σκοτάδια του παρακράτους στο κέντρο της Αθήνας», ζητούν περισσότεροι από 300 άνθρωποι της Τέχνης, με σχετικό ενυπόγραφο κείμενο, που παρουσίασαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας στην Κυψέλη.
«Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης» τα σκουπίδια 21.12.2010
Κλοίος απορριμμάτων και κάθε άλλο παρά Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές στο λεκανοπέδιο Αττικής. Νέα στάση εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την Τετάρτη...
Η νέα ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση22.11.2010
Στα 52.000 τμ. από 70.000 τμ. περιορίζει τη δόμηση του εμπορικού κέντρου της "Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική", η νέα ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ που έχει αναρτηθεί για διαβούλευση.
Από την υποβάθμιση στην αναβάθμιση
Μια πόλη μέσα στην πόλη10.11.2010
Μία πρότυπη γειτονιά, με άξονα την κατοικία και τις νόμιμες χρήσεις γης δημιουργείται στον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο. Ο Ιάσονας Τσάκωνας και η εταιρεία ΟΛΙΑΡΟΣ επενδύουν εν μέσω κρίσης 100 εκατ. ευρώ.
Τέλος του 2010 η πρόταση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας09.11.2010
Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η πρόταση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, ώστε αυτό να κατατεθεί στη Βουλή για διαβούλευση στις αρχές του 2011 και να θεσμοθετηθεί στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.
Επένδυση 100 εκ. για την ανάπλαση Κεραμεικού - Μεταξουργείου09.11.2010
Το ποσό αυτό έχει συγκεντρωθεί από επενδυτικό χαρτοφυλάκιο θεσμικών επενδυτών, το οποίο έχει έδρα στην Κύπρο, ενώ η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη πενταετία και θα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές φάσεις.
Ο πρόεδρος της ΕΞΑ Γιάννης Ρέτσος
«Στον τουρισμό είμαστε ιδανικοί αυτόχειρες» 06.11.2010
Για τα αλλεπάλληλα λουκέτα στα ελληνικά ξενοδοχεία μίλησετο Σάββατο στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής Γιάννης Ρέτσος. «Είμαστε ιδανικοί αυτόχειρες» σημείωσε.
«Προτιμώ να έχω λακκούβες παρά να αυξήσω τα τέλη»03.11.2010
Να μην προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών δεσμεύτηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. «Προτιμώ να έχω πεζοδρόμια με λακκούβες παρά να αυξήσω τα δημοτικά τέλη», προειδοποίησε ο κ. Κακλαμάνης.
«Ένας υπουργός θα 'καθαρίσει' την Αθήνα» 27.10.2010
Τις επόμενες μέρες ένας υπουργός της κυβέρνησης θα αναλάβει το καθάρισμα του κέντρου της Αθήνας, τον έλεγχο του παρεμπορίου και την αναβάθμιση της πόλης δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Κατεδάφιση με ελεγχόμενη έκρηξη στην Αθήνα 22.10.2010
Ελεγχόμενη έκρηξη του κτηρίου (πρώην ΝΑΤ) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βερανζέρου - Μενάνδρου και Ξούθου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ