ΦΑΚΕΛΟΙ

Αθήνα: Πόλη για να ζεις;

26.01.2010 | 04:23 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:23 μμ 26.01.2010

Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι στην υποβαθμισμένη ζώνη της Αθήνας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, και πρώην γενικός γραμματέας ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, στην εισήγησή του στη Βουλή, παρουσιάζει με 15 σημεία την κατάσταση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχέδιο δράσης για την Αθήνα 20.05.2011
Σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας παρουσίασε η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου. Ο Δήμος Αθηναίων θα ενισχύσει τις νέες δράσεις με περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης Μανώλης Όθωνας
Όθωνας: Ο πολίτης έχει μπουχτίσει από λόγια 19.05.2011
«Η διαδικασία χορήγησης ασύλου σημείο κλειδί για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Από διαδικασία ετών θα γίνει διαδικασία μηνών» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας με αφορμή τα μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο κέντρο.
Τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας στο ιστορικό κέντρο ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Παπουτσής: Μέτρα κατά της εγκληματικότητας στην Αθήνα18.05.2011
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι καθημερινά και όλο το 24ωρο θα υπάρχουν πεζές και εποχούμενες περιπολίες στο ιστορικό κέντρο. «Αποθήκες ανθρώπων» 1600 εγκαταλελειμμένα κτήρια στην Αθήνα.
Στα κτίρια συγχρωτίζονται περισσότεροι από 250 αλλοδαποί κάτω από άθλιες συνθήκες
Υγειονομικές «βόμβες» στο κέντρο της Αθήνας17.05.2011
Σωρεία υγειονομικών προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία διαπίστωσαν κλιμάκια εποπτών της Περιφέρειας Αττικής σε αιφνιδιαστικούς έλεγχους που πραγματοποίησαν το μεσημέρι, παρουσία της αστυνομίας. Στα κτίρια συγχρωτίζονται περισσότεροι από 250 αλλοδαποί κάτω από άθλιες συνθήκες.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης
Κ.Καρτάλης: Να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες για το ιστορικό κέντρο της Αθηνάς17.05.2011
Με αφορμή την ανακοίνωση των μέτρων για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης δήλωσε πως θέλει να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ των φορέων για την ανασυγκρότηση του Ιστορικού Κέντρου. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να ληφθούν γενναία μέτρα για τη στήριξη της εμπορικής και τουριστικής επιχειρηματικότητας στο Κέντρο.

«Η Αθήνα θα βουλιάξει, αν βυθιστεί στη βία...», είπε ο πρωθυπουργός
Δέσμη μέτρων για το κέντρο της Αθήνας16.05.2011
Εντείνεται η αστυνόμευση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο υπουργικό. Παράλληλα θα χτυπηθεί η μαύρη εργασία, θα επιδοτηθούν νέοι προκείμενου να κατοικήσουν στο κέντρο, θα γίνουν εκτεταμένες αναπλάσεις και ποδηλατοδρόμοι. Συντονιστής ανέλαβε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αναλυτικά τα μέτρα.
Δέσμη μέτρων που θα αποσκοπούν στην εκτόνωση του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα
Συζήτηση για το κέντρο της Αθήνας15.05.2011
Δέσμη μέτρων που θα αποσκοπούν στην εκτόνωση του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα. Στο μεταξύ, με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας ασχολήθηκε η εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Κυριακή με δράση».
Κώστας Γείτονας
Κ. Γείτονας: Η αστυνομία χρειάζεται ηθική και υλική συμπαράσταση15.05.2011
Η αστυνομία αυτή την περίοδο χρειάζεται υλική και ηθική συμπαράσταση, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Κ. Γείτονας. Σημείωσε ότι δεν είναι δυνατό να θέλουμε να έχουμε τουρισμό με αυτό το κέντρο της πόλης. Η κυβέρνηση χρειάζεται να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κατάσταση ανέφερε ο Θ. Σκορδάς από τη ΝΔ. 
Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών
ΚΚΕ: Έκκληση για κοινή δράση στο κέντρο της Αθήνας 13.05.2011
Έκκληση σε Έλληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να οργανώσουν κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και τους μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας στο κέντρο της Αθήνας απευθύνει KKE.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπούτσης
Σύσκεψη Παπουτσή με τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας13.05.2011
Σύσκεψη με τους αρχηγούς όλων των σωμάτων ασφαλείας έχει στις 12μμ στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη σκιά των αιματηρών γεγονότων των τελευταίων ημερών. «Το παιχνίδι στο κέντρο της Αθήνας χάνεται» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
Καμίνης: Σε λίγο η Αθήνα θα θυμίζει Βηρυτό του ’70 12.05.2011
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ότι ώς τα τέλη Ιουνίου οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε επιλεγμένες γειτονιές της πρωτεύουσας.
Κίνητρα για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου 02.05.2011
Σύσκεψη για το ιστορικό κέντρο υπό τον πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων θα δωθούν κίνητρα σε νέα ζευγάρια να εγκατασταθούν στην περιοχή και φορολογικές διευκολύνσεις σε ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων ακινήτων.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιάννης Τσακίρης
Τσακίρης: Δεν υπάρχουν τουριστικές προοπτικές για την Αθήνα 11.04.2011
Τουριστικά η Ελλάδα παρουσιάζει ανάταση πλην της Αθήνας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης.
Μέτρα για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας 15.03.2011
Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων προτείνει αξιοποίηση των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και θέσπιση κινήτρων, όπως η επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια που επιθυμούν να κατοικήσουν στην περιοχή.
«Στιγμιότυπα» στον Κεραμεικό08.03.2011
Τα προβλήματα και η προοπτικές της περιοχής του Κεραμικού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής του ΣΚΑΪ 100,3 Στιγμιότυπα, με τον Βασίλη Κουφόπουλο, που εξέπεμψε από τον πολυχώρο Bios.
Μεταφορά εγκληματικότητας στους γειτονικούς νομούς της Αθήνας 22.02.2011
Εκτός των τειχών της Αθήνας έχουν μεταφερθεί παραβατικές και εγκληματικές δραστηριότητες το τελευταίο εξάμηνο, διαπιστώνει η Ελληνική Αστυνομία.
Ζητούνται ελεύθεροι χώροι από το Δήμο Αθηναίων 21.02.2011
Εξήντα νέα σχολεία χρειάζεται ο Δήμος Αθηναίων για να καλύψει τις ανάγκες τις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 100 νηπιαγωγεία.
Μέτρα για την επανάκτηση του ιστορικού κέντρου 11.02.2011
Έως τις 15 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα μέτρα της κυβέρνησης για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ποια θα είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου.
Η Αθήνα x 4 στα «Στιγμιότυπα»08.02.2011
Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Αθήνα x 4 , που διοργανώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Εθνική Τράπεζα και την εταιρία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις ΑΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο των «Στιγμιότυπων» της Τρίτης, που εξέπεμψαν από το κέντρο της Αθήνας.
Γιώργος Καμίνης
Επί τάπητος οι τουριστικές δυνατότητες της Αθήνας 02.02.2011
Οι σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της Αθήνας μέσω της ενίσχυσης του τουρισμού, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες που προσφέρει το πιλοτικό πρόγραμμα Αthens Every Week.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ