ΦΑΚΕΛΟΙ

Αθήνα: Πόλη για να ζεις;

26.01.2010 | 04:23 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:23 μμ 26.01.2010

Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι στην υποβαθμισμένη ζώνη της Αθήνας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, και πρώην γενικός γραμματέας ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, στην εισήγησή του στη Βουλή, παρουσιάζει με 15 σημεία την κατάσταση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πυρά Πάγκαλου κατά Τσίπρα για τα ξενοδοχεία που κλείνουν στο κέντρο23.09.2011
Για 11 ξενοδοχεία που κλείνουν στην Αθήνα γιατί «οι εκλεκτοί του κ. Τσίπρα τα κατέστρεψαν», κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Τον τελευταίο χρόνο έχουν κλείσει 10 ξενοδοχεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.
«Βάνδαλοι» κατέστρεψαν το έργο της Τζένη Μαρκέτου στην πλατεία Κοτζιά23.09.2011
Στήθηκε χθες Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κοτζιά μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο η μεγάλη εγκατάσταση Red Eyed Sky Walkers της Τζένης Μαρκέτου. Σήμερα (Παρασκευή) το πρωί το έργο δεν υπάρχει μετά από νυχτερινό βανδαλισμό. Απέμειναν μόνο οι σάκοι με την άμμο που το κρατούσαν στο έδαφος.

Γερουλάνος στο ΣΚΑΪ: Το κέντρο της Αθήνας απαιτεί συνεργασία και όχι ανταγωνισμό 01.09.2011
«Για να αλλάξει η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να γίνει ότι και στον τουρισμό, δηλαδή μία συντονισμένη προσπάθεια από φορείς της πολιτείας και ιδιώτες, χωρίς ανταγωνισμούς για το ποιος θα προβληθεί», είπε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.
Γ. Σγουρός: Η Αθήνα θα αλλάξει με τον Ελαιώνα31.08.2011
«Όταν φτιαχτεί ο Ελαιώνας, η εικόνα της Αθήνας θα αλλάξει», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης για την περιοχή που πραγματοποιεί ο ΣΚΑΪ. Ο Ιερός χώρος σήμερα είναι παραμελημένος, γεμάτος σκουπίδια και συνεχώς υποβαθμίζεται.

Αγωνία για την κατάσταση του μουσείου
Επιστολή διαμαρτυρίας πανεπιστημιακών για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 30.08.2011
Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνέταξαν 27 πανεπιστημιακοί προς το ΥΠΠΟΤ.
Χωρίς συμβασιούχους ο τομέας καθαριότητας της Αθήνας 09.08.2011
Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα αναμένεται να παρουσιαστούν στις αρχές του Οκτωβρίου, όταν προβλέπεται να φύγουν από τον τομέα καθαριότητας του δήμου συνολικά 455 εργαζόμενοι.
Αθήνα: Το μεγάλο «θύμα» του τουρισμού09.08.2011
Κατά 10% αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου. Ωστόσο φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι η πρόσφατη κινητοποίηση των ταξί είχε ως συνέπεια να ακυρωθούν περίπου 300.000 κρατήσεις, πλήττοντας κυρίως την Αθήνα.
Ζωή στον ιστορικό ναό του Αγ. Κωνσταντίνου Ομόνοιας 09.08.2011
«Χτυπημένος» από τον ισχυρό σεισμό του 1999 και τυλιγμένος με λινάτσες για παραπάνω από δέκα χρόνια, ο νεοκλασικός ναός, έργο του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου, θα επανέλθει στην αρχική του μορφή και θα συμβάλει με την επαναλειτουργία του στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας.
Ο σημερινός Ελαιώνας καλύπτεται κυρίως από σκυρόδεμα
Ιερή «ύλη» ασεβούς πρωτεύουσας08.08.2011
Ο ελαιώνας της Αθήνας, το ιερό δάσος της αρχαίας πόλης-κράτους που σφράγισε με πνευματικά, πολιτικά και στρατιωτικά επιτεύγματα την παγκόσμια ιστορία, κατέχει μια νευραλγική θέση στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Τρία χιλιόμετρα από την Ομόνοια και δύο από την Ακρόπολη και τον Κεραμεικό, αποτελεί γρίφο μαζί και μήλον της έριδος για τις αρχές της πόλης, το κράτος, τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους πολίτες μιας βεβαρυμμένης μεγαλούπολης.
Η εικόνα που παρουσίαζε η πλατεία πριν την επιχείρηση καθαρισμού
Απομακρύνθηκαν οι σκηνές από το Σύνταγμα 30.07.2011
Επιχείρηση απομάκρυνσης των καταληψιών της πλατείας Συντάγματος, με τις σκηνές, από δυνάμεις των ΜΑΤ τα έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δεν υπήρξε ένταση κατά την απομάκρυνσή τους, ωστόσο συνελήφθησαν 8 άτομα.
Γ. Καμίνης: Η πλατεία Συντάγματος θα αποδοθεί στους κατοίκους29.07.2011
Ως κατάσταση εκφυλισμού, χαρακτήρισε την εικόνα με τις σκηνές στην πλατεία Συντάγματος ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο δήμαρχος διεμήνυσε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους και τόνισε ότι αν χρειαστεί θα ζητηθεί κάθε νόμιμη βοήθεια.
ΥΠΕΚΑ: Το νέο ρυθμιστικό για την Αθήνα20.07.2011
Ο σταδιακός περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης, η αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων και η ανάπτυξη των μέσων σταθερής τροχιάς προβλέπονται μεταξύ άλλων στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα για τα επόμενα 10 χρόνια που παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Εργασίες αποκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος11.07.2011
Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Συντάγματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά τη συνάντησή του με οικονομικούς φορείς της πρωτεύουσας σχετικά με την εικόνα της πόλης.
Γ. Καμίνης: Η αστυνομία θα συνδράμει στην απομάκρυνση των σκηνών από το Σύνταγμα 11.07.2011
Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Συντάγματος. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι θα ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας προκείμενου να απομακρυνθούν από την πλατεία Συντάγματος όσοι έχουν κατασκηνώσει στο σημείο.
Πληθαίνουν οι φωνές για απομάκρυνση των σκηνών από το Σύνταγμα
Πρωτοβουλία Καμίνη για την πλατεία Συντάγματος09.07.2011
Μιλώντας στην Καθημερινή, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί στην πλατεία προκειμένου να πείσει τους διαδηλωτές να αποσύρουν τις σκηνές από το Σύνταγμα.
Δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς στο Δήμο Αθηναίων 05.07.2011
Σε εφαρμογή τέθηκε, ο θεσμός του δημοτικού αστυνομικού της γειτονιάς με αποστολή τη διαρκή, άμεση επικοινωνία με τους δημότες, τη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης και τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ο Γ. Καμίνης μιλάει για το κέντρο της Αθήνας09.06.2011
Για το κέντρο της Αθήνας και τα αναρίθμητα προβλήματά του, μίλησε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Η τροπολογία αρχικά όριζε ότι για να ξεκινήσουν τα έργα στον Βοτανικό, πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η ανάπλαση της περιοχής των Αμπελοκήπων
Βοτανικός: «Πράσινο φως» για τη διπλή ανάπλαση08.06.2011
Προχωρά το πρόγραμμα διπλής ανάπλασης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, καθώς με τροποποίηση, που κατατέθηκε στη Βουλή, διασφαλίζεται η παράλληλη ανάπλαση Βοτανικού και Αμπελοκήπων.
Αθήνα είσαι καμίνι29.05.2011
Υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται σχέδιο και πρόγραμμα για την πρωτεύουσα και άλλα που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ο ρόλος του δήμου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής είναι καθοριστικός.
Θα κατασκευαστεί γραμμή τραμ που θα συνδέει το κέντρο της πόλης με τα Κάτω Πατήσια
Σειρά παρεμβάσεων για την Αθήνα από το ΥΠΕΚΑ 28.05.2011
Η γγ. του ΥΠΕΚΑ Μαρία Καλτά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το υπουργείο προχωρά σε παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο. Μεταξύ άλλων, προωθείται και η ανάπλαση των πλατειών του Αγίου Παντελεήμονα και της Αττικής και της οδού Αγορακρίτου.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ