ΦΑΚΕΛΟΙ

Αθήνα: Πόλη για να ζεις;

26.01.2010 | 04:23 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:23 μμ 26.01.2010

Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι στην υποβαθμισμένη ζώνη της Αθήνας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, και πρώην γενικός γραμματέας ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, στην εισήγησή του στη Βουλή, παρουσιάζει με 15 σημεία την κατάσταση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ο ΣΚΑΪ στο εγκαταλελειμμένο Πεδίον του Άρεως 09.01.2012
Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Πεδίον του Άρεως 13 μήνες μετά την επίσημη παράδοσή του στο κοινό από την Υπερνομαρχία Αθηνών -Πειραιώς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το πάρκο έχει ελλειπές προσωπικό, φωτισμό και φύλαξη, ενώ τα παγκάκια και η παιδική χαρά παρουσιάζουν φθορές.
Ο Βασίλης Κουφόπουλος
Τέσσερις ημέρες για την Αθήνα05.01.2012
Ο ΣΚΑΪ 100,3 συνεχίζει το διάλογο για την κρίση στην πρωτεύουσα της χώρας και αναζητεί τη φωνή της Αθήνας. Η εκπομπή "Στιγμιότυπα" δίνει το λόγο στους ανθρώπους που ζουν ήδη στις υποβαθμισμένες περιοχές ή σε εκείνες που κινδυνεύουν να βρεθούν στην ίδια κατάσταση.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
Γ. Καμίνης: Δράσεις για τους αστέγους από το Δήμο Αθηνών29.12.2011
«Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας και να μεταβούμε από την φιλανθρωπία στην κοινωνική αλληλεγγύη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Ερημώνει από εμπορικές χρήσεις το ιστορικό κέντρο
ΞΕΕ: Κλειστά 18 ξενοδοχεία στο κέντρο ενώ η Πολιτεία αδιαφορεί20.12.2011
Δέκα οχτώ ξενοδοχεία στο κέντρο έκλεισαν το 2011 σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Για αδιαφορία κατηγορούν οι ξενοδόχοι την Πολιτεία.
Δέσμευση πρωθυπουργού για το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων της Αθήνας16.12.2011
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδημος, στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, δεσμεύθηκε για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής του δήμου Αθηναίων, που περιθάλπει αναξιοπαθούντες και σιτίζει απόρους και άστεγους.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
Γ. Καμίνης: Ερήμωση και γκετοποίηση απειλούν το κέντρο της Αθήνας 16.12.2011
Το κίνδυνο «ερήμωσης και γκετοποίησης» του κέντρου της Αθήνας υπογράμμισε μιλώντας στο 22ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Σημείωσε ότι η κρίση έχει κάνει την Αθήνα φθηνότερη, αλλά «η απωθητική εικόνα έχει αντίθετο αποτέλεσμα».
Ο Γιώργος Καμίνης
Γ. Καμίνης: 200.000 ευρώ για τις εορταστικές εκδηλώσεις09.12.2011
Το συνολικό ποσό για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις «Η Αθήνα Γιορτά-ζει» δεν θα ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Προσήχθησαν 18.408 άτομα στις αρμόδιες υπηρεσίες
Αστυνομικές εξορμήσεις κατά της εγκληματικότητας στο κέντρο 08.12.2011
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη διαχείριση της εγκληματικότητας, στο ευρύτερο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας,  κατά τον μήνα Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της αστυνομίας όλων των υπηρεσιών.
Στις 6 Δεκεμβρίου ο στολισμός
Η Αθήνα φέτος γιορτά- ΖΕΙ25.11.2011
H πόλη θα στολιστεί αμέσως μετά τις 6 Δεκεμβρίου, ενώ πέραν του παραδοσιακού στολισμού στις πλατείες Κοτζιά, Κλαυθμώνος και Συντάγματος, ειδικά φέτος θα φωτιστούν άδειες βιτρίνες καταστημάτων σε συνεργασία με φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών.
"Θα επιστρέψουν οι κάτοικοι στο κέντρο"
Θ. Πάγκαλος: Οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας24.11.2011
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ψηφίστηκαν από τη Βουλή μέτρα που θα οδηγήσουν στην επιστροφή των κατοίκων στο κέντρο και την ανάπλαση της περιοχής.
Η πολιτική και οικονομική αστάθεια απομακρύνει τους διοργανωτές συνεδρίων
Γ. Καμίνης: Πλήγμα στην Αθήνα η ματαίωση συνεδρίων23.11.2011
Με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς, ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι η ματαίωση των συνεδρίων της ευρωπαϊκής εταιρείας καρδιολογίας θα στερήσει από την Αθήνα παραπάνω από 10 χιλιάδες συνέδρους την επόμενη τριετία.
Οι πολιτικές αυτές, θα συνδυαστούν με επιπλέον παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας και πολιτικές πρόνοιας
Οικονομικά κίνητρα για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου10.11.2011
Φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για την αποκατάσταση κτιρίων στις περιοχές Γεράνι και Κεραμεικός - Μεταξουργείο ψήφισε η Βουλή προκειμένου να αναβαθμιστεί το ιστορικό κέντρο και να επιστρέψει η κατοικία και η επιχειρηματικότητα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής
Παπουτσής: Πολλαπλασιασμός των περιπολιών στο κέντρο 14.10.2011
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε το δήμαρχο Αθηναίων ότι η συνδρομή της ΕΛΑΣ. στη δημοτική αστυνομία θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.
Αθήνα όχι και τόσο... καθαρή
ΠΟΕ - ΟΤΑ: Στα... σκουπίδια η δημόσια υγεία 11.10.2011
Με τα σκουπίδια να σχηματίζουν ήδη βουνά στις γειτονιές της Αθήνας οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισαν να παρατείνουν για ακόμη μια εβδομάδα την απεργία τους...
Ποδηλατόδρομος θα συνδέει την Ακαδημία Πλάτωνος με τον Κεραμεικό 07.10.2011
Την κατασκευή ποδηλατόδρομου που θα συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακαδημίας Πλάτωνος και του Κεραμεικού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ στα σχέδια του δήμου είναι η εγκατάσταση πιλοτικού συστήματος ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων.
Η εξαθλίωση διώχνει τους κατοίκους του κέντρου 06.10.2011
Πολλοί κάτοικοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια υπεράσπισης του κέντρου. Και δεν είναι οι μόνοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, στο Δήμο Αθηναίων κατοικούν μονίμως το 2011 133.386 λιγότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι το 2001. Καταγράφεται δηλαδή μείωση του πληθυσμού της τάξης του 20%.
Κίνητρα για επιστροφή στο ιστορικό κέντρο 03.10.2011
Μείωση φόρου εισοδήματος, ανάλογα με το κόστος αποκατάστασης σε κτίρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στο Γεράνι-Κεραμεικό και το Μεταξουργείο, αλλά και μειωμένο συντελεστή φόρου μεταβίβασης για τις αγοραπωλησίες των ακινήτων αυτών είναι τα κίνητρα που δίνει ο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ένας «στρατός» αστυνομικών διατέθηκε για την αστυνόμευση του κέντρου
«Ήρεμη» η Ομόνοια, ανήσυχη η Κυψέλη02.10.2011
Στην Κυψέλη οι αρπαγές τσαντών αυξήθηκαν κατά 760% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στα Εξάρχεια οι ληστείες κατά 290%. Για σοβαρή έλλειψη προσωπικού μιλούν στην Καθημερινή της Κυριακής οι αστυνομικοί.

Στιγμιότυπα στον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο 30.09.2011
Ο ΣΚΑΪ και η εκπομπή Στιγμιότυπα συνεχίζοντας τον κύκλο των εκπομπών για την Αθήνα, παρουσίασε τα προβλήματα σε Μεταξουργείο και Κεραμεικό, εκπέμποντας από τον 4ο όροφο της οδού Λεωνίδου 11.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
Καμίνης: Ο πληθυσμός της Αθήνας μειώνεται 30.09.2011
Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας μειώνεται δήλωσε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης. «Οι άνθρωποι φεύγουν στα προάστια και στα χώρια τους» τόνισε, κάνοντας λόγο για γενικευμένη ανασφάλεια.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ