ΦΑΚΕΛΟΙ

Αθήνα: Πόλη για να ζεις;

26.01.2010 | 04:23 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:23 μμ 26.01.2010

Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι στην υποβαθμισμένη ζώνη της Αθήνας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, και πρώην γενικός γραμματέας ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, στην εισήγησή του στη Βουλή, παρουσιάζει με 15 σημεία την κατάσταση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Aλλάζει η πανεπιστήμιου
Μπαϊπάς στην καρδιά της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου17.03.2012
Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την πολεοδομική ανασυγκρότηση του κέντρου, με άξονα την Πανεπιστημίου. Την προσεχή Τετάρτη το Ίδρυμα Ωνάση ανακοινώνει τη διοργάνωση διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Ο Εθνικός Κήπος σήμερα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο.
Ανασφάλεια από την υπαγωγή του Εθνικού Κήπου στον Δήμο 17.03.2012
Ο Εθνικός Κήπος σήμερα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων, στον οποίο έχει παραχωρηθεί από το 2004 η ευθύνη για τη διαχείριση του Κήπου, προχώρησε στην κατάργηση του ΝΠΔΔ «Δήμος Αθηναίων - Εθνικός Κήπος». Η δικαιοδοσία περνάει τώρα στη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου.
"Παρασκευή στην Αθήνα", πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, του Εμπορικού Συλλογου και του δήμου Αθηναίων
«Παρασκευή στην Αθήνα», φωτίζεται η πόλη16.03.2012
Πρωτοβουλια του ΣΚΑΪ, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του δήμου Αθηναίων για την αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης με  τίτλο "Παρασκευή στην Αθήνα". Κάθε Παρασκευή θα υπάρχουν ειδικές εκδηλώσεις στους δρόμους του κέντρου και ειδικές προσφορές για κάνουν το κέντρο πιο εκλυστικό.
Ο Γιώργος Καμίνης
Γ. Καμίνης: «Άνδρο παρανομίας» τα πανεπιστήμια 14.03.2012
«Άνδρο παρανομίας» χαρακτήρισε τα πανεπιστήμια ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Ανδρέας Ψυχάρης πρότεινε να μεταφερθούν στα Ολυμπιακά Ακίνητα του Φαληρικού Δέλτα η Βουλή, το ΥΠΟΙΚ και το πρωθυπουργικό γραφείο.
Το παραεμπόριο μια από τις πληγές του ιστορικού κέντρου
Συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Καμίνη για την Αθήνα 14.03.2012
Οι πληγές του κέντρου της Αθήνας είναι το παραεμπόριο, η λαθρομετανάστευση, τα όπλα και τα ναρκωτικά και σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν αποτελέσματα στην αντιμετώπισή τους.
Το Σχέδιο Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων θα περιλαμβάνει κίνητρα για την επιστροφή του εμπορίου στο κέντρο
Πρόταση ΥΠΕΚΑ για παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας 06.03.2012
Παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, που θα εκτείνεται από το Μεταξουργείο, την Πλατεία Ομονοίας και το Γεράνι, μέχρι τα Άνω Πατήσια και θα περιλαμβάνει και τις γειτονίες των Εξαρχείων και της Κυψέλης, προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ).
Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε απ’ όλες τις πλευρές ότι οι πράξεις οργανωμένης βίας στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας
Μέτρα για την αποκατάσταση των καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας16.02.2012
Σε προγράμματα στήριξης του υπουργείου Εργασίας εντάσσονται άμεσα όσοι εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω των καταστροφών στα επεισόδια της Κυριακής. Θα αξιοποιηθούν πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας 15.02.2012
Ευθύνες στην αστυνομία για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας επέρριψε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Πάνος Σκουρλέτης. Από την πλευρά του, ο Τίμος Τζάνες, Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, είπε ότι επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά των κουκουλοφόρων.
Η Αθήνα παραδομένη στη φωτιά
Βαριά πληγωμένη η Αθήνα από την επέλαση των βανδάλων13.02.2012
Τουλάχιστον 30 φωτιές βρίσκονταν σε εξέλιξη έως αργά την Κυριακή το βράδυ από τις συνολικά 45. Τεράστιες καταστροφές υπέστησαν ιστορικά κτίρια από το καταστροφικό αμόκ των βάνδαλων. Δεκάδες οι τραυματίες.
Γ. Καμίνης: Να μην γίνει η Αθήνα μοχλός αποσταθεροποίησης13.02.2012
Να μην μεταβληθεί η πρωτεύουσα σε μοχλό αποσταθεροποίησης της χώρας ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο.
Υπάρχει ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει αστέγους με 3 ευρώ τη νύχτα
Υπουργείο Υγείας: Επιχορήγηση μισού εκατ. ευρώ για τους αστέγους07.02.2012
Μισό εκατ. ευρώ θα επιχορηγήσει εκτάκτως το υπουργείο Υγείας τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης ώστε να προχωρήσουν σε συμβάσεις με ξενοδοχεία που θα μπορούν να διαμένουν άστεγοι.
Οι αιτήσεις για στέγαση στους ξενώνες του Δήμου έχουν αυξηθεί κατά 26%
Αυξάνονται οι άστεγοι και οι άποροι στο δήμο Αθηναίων25.01.2012
Ηλικιωμένοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι αλλά και αιρετοί σε δήμους, είναι οι νέοι τρόφιμοι των συσσιτίων του δήμου ΑΘηναίων. Οι αιτήσεις για στέγαση στους ξενώνες του Δήμου έχουν αυξηθεί κατά 26%, ενώ 200 επιπλέον άτομα έκαναν αίτηση για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το οποίο σιτίζονται περίπου 250 οικογένειες.
Eκρηκτικό το πρόβλημα των αστέγων στην Αθήνα
Οι νέοι «Άθλιοι των Αθηνών»...21.01.2012
Τις νύχτες με το δριμύ ψύχος η ζωή πολλών κρέμεται από μία κλωστή. Όπως λένε στην Καθημερινή της Κυριακής γιατροί και εθελοντές, η προσφορά μιας κουβέρτας μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.
Την προώθηση ενός σχεδίου που θα αναθερμάνει την οικονομία του κέντρου προανήγγελλε ο δήμαρχος Αθηναίων
Η Αθήνα χρειάζεται καλύτερο συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και δήμου 21.01.2012
Την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ της κυβέρνησης και του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Κέντρο της Αθήνας, επισήμαναν οι προσκεκλημένοι υπουργοί την Παρασκευή, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 από το Κέντρο της Αθήνας.
Ανάγκη η άμεση ανάπλαση του ιστορικού κέντρου 20.01.2012
Tην ανάγκη άμεσης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας επισήμαναν μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 υπουργοί της κυβέρνησης ο δήμαρχος Αθηναίων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε μία ακόμη τετράωρη εκπομπή από το Βυζαντινό Μουσείο, που διοργάνωσε ο σταθμός μας για τα προβλήματα του ιστορικού κέντρου.
Που πάει η Αθήνα: Εκείνοι που αποφασίζουν, απαντούν στο ΣΚΑΪ 100,320.01.2012
Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ξανά ο ΣΚΑΪ, έως τις 9 το βράδυ με ένα τετράωρο αφιέρωμα, που αναζητά απαντήσεις στα ερωτήματα: που πάει η Αθήνα και ποιοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν. Προσκεκλημένοι είναι οι Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Σγουρός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Παύλος Γερουλάνος.
«Αν δεν θέλεις να λύσεις ένα θέμα, στείλτο σε μία επιτροπή»
Ντ. Μπακογιάννη: Σταματήστε τις διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο13.01.2012
Κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΔΗΣΥ για το κέντρο της Αθήνας η Ντ. Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι το Σύνταγμα προβλέπει την απαγόρευση διαδηλώσεων στο ιστορικό κέντρο και το κόμμα της τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης.
Μέριμνα για τους άστεγους από το Δήμο Αθηναίων 13.01.2012
Στην διάθεση των αστέγων έχει θέσει ο δήμος Αθηναίων το γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ από την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με τσουχτερό κρύο όλη σχεδόν την επόμενη εβδομάδα.
«Αν δεν επιστρέψουν οι Αθηναίοι στο κέντρο η πόλη θα χαθεί»
Κ. Καρτάλης: Να γίνει μητροπολιτικός ο Δήμος Αθηναίων12.01.2012
Ο ΣΚΑΪ 100,3 συνεχίζει το διάλογο για την κρίση στην πρωτεύουσα της χώρας και αναζητεί τη φωνή της Αθήνας. Δηλώσεις Κ. Καρτάλη, Φ. Πιπιλή, Α. Βαρελά και Γ. Αμυρά στην εκπομπή Στιγμιότυπα.
Φόβος, παρανομία και «μαύρο» χρήμα στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα 10.01.2012
Το «μαύρο» χρήμα που διακινείται μέσω παράνομων καταστημάτων στο 6ο διαμέρισμα της Αθήνας αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ΣΚΑΪ "Στιγμιότυπα" για τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ