ΦΑΚΕΛΟΙ

Αθήνα: Πόλη για να ζεις;

26.01.2010 | 04:23 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:23 μμ 26.01.2010

Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι στην υποβαθμισμένη ζώνη της Αθήνας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, και πρώην γενικός γραμματέας ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, στην εισήγησή του στη Βουλή, παρουσιάζει με 15 σημεία την κατάσταση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Την Παρασκευή ο ΣΚΑΪ πάει Κεραμεικό και Μεταξουργείο24.05.2012
Τη φωνή των ανθρώπων που ζούνε στην ιστορική γειτονιά του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου μεταφέρει την Παρασκευή ο ΣΚΑΪ συμμετέχοντας στη γιορτή που στήνουν οι κάτοικοι του.
Τη Δευτέρα η προκήρυξη του διαγωνισμού για το κέντρο της Αθήνας16.05.2012
Τη Δευτέρα 21 Μαΐου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, με άξονα την οδό Πανεπιστήμιου. Το έργο αυτό, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της πολεοδομικής ανασυγκρότησης της Αθήνας.
"Βγαίνουμε Αθήνα", νέα πρωτοβουλια για τόνωση του ιστορικού κέντρου
«Βγαίνουμε Αθήνα», νέα πρωτοβουλία κάθε Τρίτη για το ιστορικό κέντρο 15.05.2012
«Βγαίνουμε Αθήνα» ονομάζεται η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό την τόνωση του ιστορικού κέντρου. Κάθε Τρίτη, εστιατόρια θα προσφέρουν μενού αξίας 10 ευρώ, οι καφετέριες καφέ με 2 και τα μπαρ ποτό με 5.
Μηνύσεις για την υποβάθμιση του κέντρου09.05.2012
Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της οδού Σολωμού, στο κέντρο της ΑΘήνας, ζητώντας αποζημιώσεις για την υποβάθμιση της περιουσίας και της ζωής τους.
Ο ΣΚΑΪ στο κέντρο της  Αθήνας
ΣΚΑΪ - Παρασκευή σημαίνει κέντρο! 27.04.2012
Ο ΣΚΑΪ στηρίζει το κέντρο της Αθήνας. Η καρδιά του χτυπά εκεί, ώστε να γίνει και πάλι προορισμός για όλους μας. Από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ εκπέμπει από το κέντρο. Παράλληλα θα γίνονται συζητήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις και συναυλίες.
Ο ΣΚΑΪ στην Αθήνα - "Παρασκευή σημαίνει κέντρο" 20.04.2012
Από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ο ΣΚΑΪ εκπέμπει από τον Άγιο Παντελεήμονα και το Πεδίον του Άρεως, όπου κάτοικοι και επαγγελματίες των περιοχών αυτών ανοίγουν διάλογο για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
Αθήνα: Τραπεζοκαθίσματα και μίνι ανάπλαση στην Ομόνοια13.04.2012
Ο Δήμος Αθηναίων προγραμματίζει την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Κοτζιά, με παρεμβάσεις που θα έχουν ενιαία ταυτότητα και αισθητική.
Η Άννα Διαμαντοπούλου
Α. Διαμαντοπούλου: 149 έργα για την Αθήνα ώς το 201511.04.2012
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Άννα Διαμαντόπουλου είπε πως θα διατεθούν συνολικά 120 εκατ. ευρώ σε έργα που είναι άμεσα υλοποιήσιμα και έχουν ως στόχο να ζωντανέψει ξανά το κέντρο της πρωτεύουσας.
Γιώργος Καμίνης
Γ. Καμίνης: Τα καταστήματα να μένουν κάποιες Κυριακές ανοιχτά11.04.2012
«Έχει ωριμάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι τα καταστήματα πρέπει να μένουν κάποιες Κυριακές το χρόνο ανοιχτά» είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Για τις διαδηλώσεις ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν 300 άτομα να κλείνουν το κέντρο της πρωτεύουσας και να μην μπορεί να μετακινηθεί ο κόσμος.
Θα διατεθούν 120 εκατ. με στόχο την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.
Σύμφωνο συνεργασίας για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας09.04.2012
Σύμφωνο συνεργασίας για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί ανάπτυξης, εργασίας και ο δήμαρχος Αθηναίων.
Για τις διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο 08.04.2012
Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας προτιμούν να ρυθμίζεται μία κορυφαία μορφή συλλογικής κοινωνικής και πολιτικής δράσης, οι «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», από χουντικό διάταγμα του 1971. Αναδημοσίευση από την Καθημερινή της Κυριακής.
Πέντε πλατείες της Αθήνας μετατρέπονται σε γκέτο06.04.2012
Τα πορίσματα έρευνας είναι αποκαλυπτικά: ενώ οι πλατείες Θεάτρου, Κοτζιά, Βάθη, Αγίου Κωνσταντίνου και Βικτωρίας το δεν μπορούν ακόμη να χαρακτηριστούν ως γκέτο, πολλά είναι τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι θα μετατραπούν εάν δεν υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση της πολιτείας και της κοινωνίας.
Την Παρασκευή 30 Μαρτίου ο ΣΚΑΪ θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας
Ο ΣΚΑΪ στηρίζει το κέντρο της Αθήνας30.03.2012
Ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τον Εμπ. Σύλ. Αθηνών, την Περ. Αττικής, το Δ. Αθηναίων, τους επιχειρηματικούς φορείς, την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας και Αναπλάσεις ΑΕ και με σύνθημα «Παρασκευή σημαίνει κέντρο», προσκαλεί όλους μας κάθε Παρασκευή μέχρι και τις 6 Απριλίου, να κατεβούμε στο κέντρο της Αθήνας. Την Παρασκευή 30 Μαρτίου ο ΣΚΑΪ θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.
Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας30.03.2012
Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε εξέλιξη στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μ. Χρυσοχοΐδης: Ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών29.03.2012
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύθηκε για τη δημιουργία κλειστών χώρων φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών με σύγχρονες εγκαταστάσεις, διπλή περίφραξη και συγκεκριμένο διάστημα παραμονής τους.
Μεγάλη επιχείρηση για το παρεμπόριο σε εξέλιξη στην Αθήνα29.03.2012
Μεγάλη επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Oι δυνάμεις της αστυνομίας προχωρούν σε συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών.
Μεταναστευτικό: Ώρα Μηδέν για τη λύση ενός διαχρονικού προβλήματος29.03.2012
Κύκλο συζήτησης και ενημέρωσης για το μεταναστευτικό ανοίγει η Τηλεόραση, το ραδιόφωνο και η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, με αφορμή την αναζήτηση χώρων προσωρινής υποδοχής λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα που εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις.
Την Παρασκευή 30 Μαρτίου ο ΣΚΑΪ θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας
Ο ΣΚΑΪ στηρίζει το κέντρο της Αθήνας28.03.2012
Ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τον Εμπ. Σύλ. Αθηνών, την Περ. Αττικής, το Δ. Αθηναίων, τους επιχειρηματικούς φορείς, την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας και Αναπλάσεις ΑΕ και με σύνθημα «Παρασκευή σημαίνει κέντρο», προσκαλεί όλους μας κάθε Παρασκευή μέχρι και τις 6 Απριλίου, να κατεβούμε στο κέντρο της Αθήνας. Την Παρασκευή 30 Μαρτίου ο ΣΚΑΪ θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.
4.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από την παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας 22.03.2012
Τρία εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που θα προκηρύξει για το κέντρο της Αθήνας το Ίδρυμα Ωνάση. Το συνολικό κόστος της παρέμβασης στο κέντρο της Αθήνας, με άξονα την Πανεπιστήμιου, θα ανέλθει στα 220 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργηθούν πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας.
Ίδρυμα Ωνάση: Διαγωνισμός για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας (video)21.03.2012
Διεθνή Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προκηρύσσει το Ίδρυμα Ωνάση, χρηματοδοτώντας το σύνολο των μελετών που απαιτούνται, για εκτεταμένες αστικές αναπλάσεις στην Πανεπιστήμιου, στο κέντρο της Αθήνας.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ