ΦΑΚΕΛΟΙ

Αθήνα: Πόλη για να ζεις;

26.01.2010 | 04:23 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:23 μμ 26.01.2010

Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι στην υποβαθμισμένη ζώνη της Αθήνας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, και πρώην γενικός γραμματέας ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, στην εισήγησή του στη Βουλή, παρουσιάζει με 15 σημεία την κατάσταση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

(φωτό αρχείου)
Εν ψυχρώ δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα 02.03.2010
Εν ψυχρώ δολοφονία την Τρίτη το μεσημέρι στον Άγιο Παντελεήμονα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στη συμβολή των οδών Αγαθουπόλεως και Αριστομένους, Ιρακινός πυροβόλησε 4 φορές και σκότωσε 52χρονο Αλβανό
Φωτογραφία αρχείου από απολύμανση κτηρίου όπου διέμεναν λαθρομετανάστες, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης
"Όχι" Μπιρμπίλη στη διπλή ανάπλαση του Ελαιώνα25.02.2010
Την αντίθεσή της στη διπλή ανάπλαση του Ελαιώνα, εξέφρασε η Τίνα Μπιρμπίλη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ο Σπύρος Βούγιας είπε ότι θα δημιουργηθούν περισσότερα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών στην περιφέρεια.
Ο Κ. Καρτάλης ζητεί την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας
Επίσκεψη Κ. Καρτάλη στον Ι. Τέντε για την Αθήνα17.02.2010
Επίσκεψη την Τετάρτη του προέδρου Επιτροπής Περιβάλλοντος Βουλής Κώστα Καρτάλη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Του παρέδωσε φάκελο για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.
Ο υπουργός Πολιτισμού και η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς
Ενημέρωση για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας09.02.2010
Την επέκταση του ιστορικού κέντρου έως την Ακαδημία Πλάτωνος γνωστοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.
Η πρόεδρος της εταιρείας Eνοποίησης Aρχαιολογικών Xώρων Ντόρα Γαλάνη
"Να αντιμετωπιστεί η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων"09.02.2010
Η πρόεδρος της εταιρείας Eνοποίησης Aρχαιολογικών Xώρων Nτόρα Γαλάνη μίλησε στο ΣΚΑΪ για την Αθήνα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό κέντρο και τη φιλοσοφία της για την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη. Τις προτάσεις τους για την Αθήνα παρουσιάζουν την Τρίτη οι συναρμόδιοι υπουργοί.
Πολεοδομικές παρεμβάσεις ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης08.02.2010
Στην κατεδάφιση του κτηρίου του ΝΑΤ επί των οδών Βερανζέρου, Μενάνδρου και Ξούθου θα προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων. Στη θέση του θα δημιουργηθεί πλατεία. Στα 1.640 τα εγκαταλελειμμένα κτήρια, στους 1.700 οι άστεγοι.
Προτάσεις για ριζική ανάπλαση στο κέντρο της Αθήνας06.02.2010
Τη δημιουργία πάρκου πεντακοσίων στρεμμάτων, με πεζοδρομήσεις κεντρικών οδών και ενοποίηση ιστορικών και φυσικών ενοτήτων του κέντρου της Αθήνας γύρω από τον Ιλισό ποταμό, μελετούν η Εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και ο Οργανισμός της Αθήνας, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Επανεξέταση της ανέγερσης κτιρίου δίπλα στην Ακαδημία Πλάτωνος29.01.2010
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει την ανέγερση ή μη πολυώροφου κτιρίου στα όρια του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή.
Διακίνηση ναρκωτικών δίπλα στα ΜΑΤ 27.01.2010
Σύμφωνα με καταγγελία της Ηλέκτρας Τρουλινού, μέλους της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων των Εξαρχείων, διακινούνται ναρκωτικά δίπλα στις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Γιάννης Σγουρός
Σγουρός: "Πρέπει πολλά να γίνουν ακόμα στο κέντρο της Αθήνας"20.01.2010
Για όλα μίλησε στο ΣΚΑΪ, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κλείσιμο των δρόμων, στην κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και στα οικονομικά της νομαρχίας. Ζήτησε από το υπουργείο Τουρισμού επιθετική πολιτική διαφήμισης της πρωτεύουσας.
"Στο σημείο μηδέν" η Αθήνα 26.01.2010
"Κώδωνας κινδύνου" για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. "Είμαστε στο σημείο μηδέν" δήλωσε ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.
Ιστορικό κέντρο της Αθήνας: Ποσοτική τεκμηρίωση μιας διαρκούς υποβάθμισης26.01.2010
Η εικόνα της Αθήνας αποτυπώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά μεγάλα αστικά κέντρα.
Αθήνα: Πόλη για να ζεις;26.01.2010
Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ.
Παύλος Γερουλάνος (φωτό αρχείου)
"Οι ενοποιήσεις αναβαθμίζουν τη ζωή του Έλληνα πολίτη" 26.01.2010
Η κυβέρνηση δρομολογεί σχέδια για ενοποιήσεις στην Αθήνα, ενοποιήσεις που έχουν σταματήσει μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ