ΦΑΚΕΛΟΙ

Αθήνα: Πόλη για να ζεις;

26.01.2010 | 04:23 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:23 μμ 26.01.2010

Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι στην υποβαθμισμένη ζώνη της Αθήνας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, και πρώην γενικός γραμματέας ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, στην εισήγησή του στη Βουλή, παρουσιάζει με 15 σημεία την κατάσταση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

"Ανυπόφορη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας"07.07.2010
Διαβεβαιώσεις ότι θα τεθεί σύντομα σε ισχύ σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δήλωσε ότι έλαβε απο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης.
Φωτογραφία αρχείου
Επιχείρηση «σκούπα» στην Αθήνα03.07.2010
Επιχείρηση-«σκούπα» πραγματοποίησε την Παρασκευή η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες.
"Στόχος να επιστρέψει η ζωή στο κέντρο"23.06.2010
Επιστροφή στο κέντρο της πόλης είναι το μήνυμα του προγράμματος «Αθήνα 2014» που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη. Επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός για την πόλη πρέπει να έχει αρχιτεκτονική και πολεοδομική προσέγγιση.
Οι μετανάστες ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες
Απολυμάνθηκαν δύο ακόμα κτίρια22.06.2010
Νέα επιχείρηση καθαρισμού από συνεργεία του δήμου Αθηναίων σε δύο κτίρια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διαβιούσαν δεκάδες μετανάστες, σε ακατάλληλες συνθήκες. Το ένα κτίριο, μάλιστα, βρισκόταν δίπλα σε παιδικό σταθμό.  
Περίπου 300 αστυνομικοί θα εμπλέκονται σε συμπληρωτικές δράσεις αστυνόμευσης
Σε εφαρμογή το σχέδιο «Ασφαλές Κέντρο» 21.06.2010
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του ιστορικού κέντρου από κλιμάκια του ΣΔΟΕ, του Δήμου Αθηναίων και της αστυνομίας.
Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη
«Το πράσινο της Αθήνας είναι η θάλασσά της» 19.06.2010
Αυτονόητη και ρεαλιστική χαρακτήρισε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη τη σχεδιαζόμενη πεζοδρόμηση της Πανεπιστήμιου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ποια τα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για το προσεχές διάστημα.

Τα "Στιγμιότυπα" στην ελεύθερη παραλία του Ελληνικού 16.06.2010
Στην ελεύθερη παραλία του Ελληνικού βρέθηκαν τα "Στιγμιότυπα" του ΣΚΑΪ 100,3 με το Βασίλη Κουφόπουλο. Ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης τόνισε ότι η κίνηση του Δήμου και των κατοίκων να ανοίξουν μέρος της παραλίας, ώστε να μπορούν να την απολαμβάνουν ελεύθερα οι πολίτες είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.
Η πλατεία των Εξαρχείων απέκτησε ξανά ζωή15.06.2010
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εξαρχείων, πραγνατοποίησαν κάτοικοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για το εμπόριο ναρκωτικών, την εγκληματικότητα και την εγκατάλειψη από τον Δήμο.
Εκτός ιστορικού κέντρου οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ 15.06.2010
Ταχεία μετεγκατάσταση των υπολοίπων δύο Μονάδων Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ εκτός του αστικού - Ιστορικού Κέντρου, σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Aιχμές του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για τη Φώφη Γεννηματά.
Σχέδιο για μια πιο ανθρώπινη Αθήνα14.06.2010
Με στόχο την ολική αλλαγή του τρόπου ζωής μας στην πόλη, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εξήγγειλε το σχέδιο Αθήνα-Αττική 2014 με το οποίο αναθεωρείται το ρυθμιστικό σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης και συντάσεται το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής 2020.
Καταυλισμός τσιγγάνων στο κέντρο της Αθήνας11.06.2010
Κατάληψη σε έναν ιδιωτικό χώρο 29 στρεμμάτων στην περιοχή του Βοτανικού, έχουν κάνει από το 2004 περίπου, αρκετές οικογένειες Ρομά. Ένας εκ των ιδιοκτητών, τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες καθημερινά χρεώνονται με πρόστιμα από το Δήμο Αθηναίων, με την κατηγορία ότι ρυπαίνουν την περιοχή.
"Ο πρωθυπουργός θα αναλάβει το ιστορικό κέντρο"04.06.2010
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ώστε να αναλάβει το θέμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης θα αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως ανέφερε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Σπ. Βούγιας. Επεσήμανε ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που καταγράφεται στα νησιά είναι 40% μειωμένος.
Μουσική εναντίον ναρκωτικών στα Εξάρχεια 18.05.2010
Με τηλεβόα και μουσική προσπαθούν οι κάτοικοι να αντιμετωπίσουν τη διακίνηση των ναρκωτικών στο κέντρο των Εξαρχείων. Δηλώσεις του Γ. Αποστολόπουλου στο ΣΚΑΪ.
Η υπουργός Περιβάλλοντος, η Ντόρα Γαλάνη (Α) , πρόεδρος ΕΑΧΑ, και η Μαρία Κάλτσα (Δ) , γγ Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης
Αναπλάσεις στην Αθήνα προωθεί το ΥΠΕΚΑ 12.05.2010
Σε πεζοδρόμηση της οδού και της πλατείας Θεάτρου και στην ενοποίηση του Ζαππείου με τον Εθνικό Κήπο και το Ολυμπείο προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη.
Επίθεση Κακλαμάνη στο Κώστα Καρτάλη30.03.2010
Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη στον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κ. Καρτάλη. «Αντί να προτείνει μέτρα ή να κάνει διαπιστώσεις (...) καλό θα ήταν να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κυβέρνησή του» αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης
Ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την Αθήνα29.03.2010
Η αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας δεν επιλύεται με επιχειρήσεις «σκούπα» αλλά μέσα από μια οργανωμένη και σε βάθος χρόνου παρέμβαση που θα αντιμετωπίζει πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα επισημαίνει η επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.
Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες στην Ακαδημία Πλάτωνος23.03.2010
Την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για ένα χρόνο στην περιοχή του αρχαιολογικού άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Αυτοψία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από το Συνήγορο του Πολίτη22.03.2010
Αυτοψία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς έχουν πληθύνει τα προβλήματα στην περιοχή και τα σοβαρά παράπονα των κατοίκων. Η αντιπροσωπεία της ανεξάρτητης αρχής συζήτησε με εκπροσώπους φορέων, και άκουσε τα παράπονα και τα αιτήματά τους.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Ολέθρια η πολιτική της ΝΔ» λεει ο Μ. Χρυσοχοΐδης21.03.2010
Η ολέθρια πολιτική που ακολούθησε το κόμμα της ΝΔ, όταν είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, εξακολουθεί να παράγει αποτελέσματα ακόμη και σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στον Ν. Δένδια.
"Άβουλος θεατής, της τεράστιας αύξησης της εγκληματικότητας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη"
«Αφύλαχτη πόλη η Αθήνα» λεει ο Ν. Δένδιας 21.03.2010
Σφοδρή επίθεση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ