ΦΑΚΕΛΟΙ

Αθήνα: Πόλη για να ζεις;

26.01.2010 | 04:23 μμΤελευταία Ενημέρωση 04:23 μμ 26.01.2010

Ζητείται σχέδιο για την Αθήνα. Τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας της Αθήνας που αλλάζουν την καθημερινότητα δεκάδων πολιτών, επανέρχονται στο προσκήνιο, μέσα από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πως η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι στην υποβαθμισμένη ζώνη της Αθήνας, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, και πρώην γενικός γραμματέας ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, στην εισήγησή του στη Βουλή, παρουσιάζει με 15 σημεία την κατάσταση στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνδρομή της ΕΛΑΣ για οργανωμένο έγκλημα και παράνομη στάθμευση ζητεί ο Καμίνης19.12.2013
Αναφερόμενος στην εκδήλωση «Λευκές Νύκτες», που οργανώνεται για το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, μίλησε «υπέρ ενός ανοικτού κέντρου που θα δώσει ζωή στην πόλη».
Εκστρατεία καθαρισμού από τα γκράφιτι στον Δήμο Αθηναίων 09.08.2013
Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με ομάδες πολιτών άρχισε τον καθαρισμό των κτιρίων που βρίσκονται κατά μήκος ιστορικών οδών της πόλης.
Mακέτα του τεμένους στο Βοτανικό
Δημοπρατείται σήμερα το τέμενος στο Βοτανικό09.07.2013
Το έργο, προϋπολογισμού 946 χιλιάδων ευρώ, έχει προθεσμία ολοκλήρωσης έξι μηνών από την στιγμή που θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού.
Γιώργος Καμίνης
Καμίνης: Μεγάλη επανάσταση κατά της γραφειοκρατίας τα ΣΕΔ20.06.2013
Ο Γ. Καμίνης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σημαντικά, σε πρώτη φάση στις συναλλαγές τους με το Δήμο και να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται, ενώ σύντομα πρόκειται να προστεθούν 150 υπηρεσίες.
Επιχείρηση απομάκρυνσης τοξικών αποβλήτων από το Βοτανικό29.04.2013
Κατά την επιχείρηση πρόκειται να απομακρυνθούν 25 τόνοι τοξικών αποβλήτων που βρίσκονται σε πλαστικές δεξαμενές και βαρέλια εντός εγκαταλειμμένου εργοστασίου εταιρείας κατασκευής απορρυπαντικών.
ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την διπλή ανάπλαση Λεωφόρου - Βοτανικού11.04.2013
Οι σύμβουλοι της επικράτειας ανέλυσαν τα πολλαπλά οφέλη που επιφέρει η διπλή ανάπλαση όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα κοκ.
Ο Γιώργος Καμίνης
Καμίνης: «Ναι» στο τέμενος στον Ελαιώνα και σε δυο μικρότερα 08.04.2013
«Είμαστε σοβαροί; Έχουμε ανθρώπους που διαμένουν χρόνια με τα παιδιά τους στην Ελλάδα και εκτελούν τα θρησκευτικά καθήκοντα σε γκαράζ και υπόγεια σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης.
Αργοπεθαίνουν τα ξενοδοχεία της Αθήνας 09.02.2013
Τα 41 ξενοδοχεία που έκλεισαν την τελευταία τριετία στην Αθήνα δεν είναι μόνο αριθμοί, αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερες ιστορίες προσωπικής αγωνίας και ματαίωσης. Ιστορίες των ξενοδόχων και των υπαλλήλων τους.
Νέφος μικροσωματιδίων τη νύχτα πάνω από την Αθήνα11.01.2013
Συγκεντρώσεις αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα έως και 300 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, κατέγραψαν έλληνες επιστήμονες στην ατμόσφαιρα πάνω από την Αθήνα.

Σγουρός: Έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα για το Πεδίον του Άρεως11.01.2013
Ουσιαστικά βήματα έχουν γίνει στην αξιοποίηση της έκτασης στο Πεδίον του Άρεως, προκείμενου να δοθεί στους πολίτες είπε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα προβλήματα με το παραεμπόριο
«Μετωπική» εμπόρων – μικροπωλητών για την Ερμού 24.12.2012
Δυσαρέσκεια εμπόρων κατά του δήμου Αθηναίων για την «κατάληψη» της Ερμού από μικροπωλητές. Τι απάντησε στον ΣΚΑΪ η αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου. 
Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ
«Σκουπιδοστολισμένη» λόγω κινητοποιήσεων η Αθήνα 18.12.2012
Ξεχειλίζουν από σκουπίδια οι κάδοι στις γειτονιές της Αθήνας, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στους δήμους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Κάθε Τρίτη «Ξανα-Βγαίνουμε Αθήνα»!02.10.2012
Από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, και κάθε Τρίτη έως τις 18 Δεκεμβρίου 2012, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες της Αθήνας γίνονται και πάλι οι επίσημοι προσκεκλημένοι της πόλης, για φαγητό, καφέ και ποτό σε εξαιρετικές τιμές.
Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Αυτοψία Σαμαρά στο κέντρο της Αθήνας01.09.2012
Με τη φράση «η Αθήνα πρέπει να παραδοθεί ασφαλής στους κατοίκους», ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των παρεμβάσεων στην πρωτεύουσα. Δένδιας στην «ΚτΚ»: Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει παραχωρηθεί και το πρώτο ανενεργό στρατόπεδο.
Αν. Σαμαράς: «Να παραδώσουμε την Αθήνα τόπο ασφαλή»01.09.2012
Ικανοποιημένος από την εικόνα που κέντρου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το πρωί την Ομόνοια, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Το προχωράμε αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά», πρόσθεσε.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται
Ξένιος Ζευς: Προσαγωγές 15.500 αλλοδαπών - σύλληψη 2.00001.09.2012
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έναρξη της επιχείρησης Ξένιος Ζευς έχουν προσαχθεί πάνω από 15.500 αλλοδαποί και έχουν συλληφθεί άνω των 2.000. Οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.
Tο παραλιακό μέτωπο είναι γεμάτο κάθε σωρούς σκουπιδιών
Απέραντη χωματερή το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας...23.08.2012
Γεμάτο σωρούς σκουπιδιών κάθε είδους και τόνους μπάζων είναι το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας σύμφωνα με όσα κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ. Νησίδες κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γλυφάδας είναι γεμάτες ξερόχορτα αποτελώντας διαρκή απειλή για φωτιά.
Ανάγκη για αναμόρφωση του Ελαιώνα μετά τον καθαρισμό της περιοχής21.08.2012
Την ανάγκη για άμεση αναμόρφωση του Ελαιώνα και του Βοτανικού μετά τον καθαρισμό της περιοχής, επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την απομάκρυνση των πρακτορείων μεταφορών ώστε να υπάρξει – όπως είπε – «ζωή στην περιοχή όλο των 24ωρο και να γίνει ο Ελαιώνας η ανάσα των κατοίκων της Αθήνας και όλης της Αττικής».
Την Κυριακή η ΕΛΑΣ προσήγαγε 587 αλλοδαπούς
«Ξένιος Ζευς»: Προσαγωγή σχεδόν 9.500 αλλοδαπών από την ΕΛΑΣ 20.08.2012
Πενήντα συλλήψεις παράνομων μεταναστών έγιναν την Κυριακή στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", που συνεχίζεται στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά, η ΕΛΑΣ προσήγαγε 587 αλλοδαπούς. Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της επιχείρησης.
Με ταχείς ρυθμούς ο καθαρισμός του Βοτανικού
Με ταχείς ρυθμούς ο καθαρισμός του Βοτανικού20.08.2012
Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα ο καθαρισμός του Βοτανικού από σκουπίδια και καμένα παραπήγματα αθίγγανων. Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ότι μέχρι αύριο θα έχει καθαριστεί η περιοχή, ενώ στη συνέχεια έπεται η απομάκρυνση σκουπιδιών από το ρέμα.
Προηγούμενη      

Επόμενη

   
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ