ΦΑΚΕΛΟΙ

Διάδοχοι και διαδοχή στα κοινοβουλευτικά κόμματα

Γράφει  Λαμπρινή Χ. Θωμά16.10.2009 | 09:38 πμΤελευταία Ενημέρωση 11:12 πμ 16.10.2009

Με τη μοναδική εξαίρεση των γραμματέων του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο σπανίως “ζητάει ρέστα” από την ηγεσία του για τα καλά ή τα κακά εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και αυτή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο δεν τόλμησε να αμφισβητήσει, νικητή ή ηττημένο, κανείς, οι μεταπολιτευτικές εκλογικές ήττες - μικρές ή μεγάλες- πληρώθηκαν πάντα με το ακριβότερο τίμημα για όποιον οδήγησε εκεί το κόμμα του. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: οι υπουργοί των Εξωτερικών έχουν μεγάλη έφεση στις ηγεσίες κομμάτων.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διάδοχοι και διαδοχή στα κοινοβουλευτικά κόμματα16.10.2009
Με τη μοναδική εξαίρεση των γραμματέων του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο σπανίως “ζητάει ρέστα” από την ηγεσία του για τα καλά ή τα κακά εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και αυτή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.
Οι κ. Αλαβάνος και Τσίπρας
Και συ, τέκνον, Τσίπρα; 16.10.2009
Το δακτυλίδι του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να προσφέρει ο Αλέκος Αλαβάνος στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι βέβαιο ότι περίμενε ευγνωμοσύνη. Την γεύτηκε, άλλωστε, για λίγο. Εκείνο που, προφανώς, δεν περίμενε να δεί, λίγα χρόνια αργότερα, ήταν τον εαυτό του σε ρόλο Ιούλιου Καίσαρα ―να δέχεται τις μαχαιριές από το «θετό του υιό».
Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη 1974
Από τον Παπανδρέου στον Παπανδρέου 16.10.2009
Ακόμη και το “βρώμικο 89”, το σκάνδαλο Κοσκωτά και οι ερωτικές περιπέτειες, ακόμη και η σοβαρή ασθένεια και η επί μήνες νοσηλεία, δεν κατάφεραν να ταρακουνήσουν τον θρόνο του Ανδρέα Παπανδρέου ως μοναδικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.
Οι κ. Καραμανλής και Έβερτ
ΝΔ: Μαθήματα που ποτέ δεν εμπεδώθηκαν 16.10.2009
Η έλευση του Κώστα Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ ακολούθησε μια μεγάλη περίοδο αστάθειας και αμφισβητήσεων. Το 1993 η ΝΔ έχασε τις εκλογές και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρέδωσε την ηγεσία του κόμματος.
KKE σταθερό σε βουλή και λαό 16.10.2009
Από την ίδρυση του ΚΚΕ, μέχρι την προσπάθεια ενότητας της αριστεράς, που αποτέλεσε ο ΣΥΝ, το “ορθόδοξο” κόμμα των ελλήνων κομμουνιστών δεν έζησε καμμία κρίση ηγεσίας.
Προηγούμενη   
  •  1 
   Επόμενη
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ