ΦΑΚΕΛΟΙ

Η μάχη για την ηγεσία

09.10.2009 | 11:48 πμΤελευταία Ενημέρωση 12:10 μμ 30.11.2009

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο νικητής από τον α΄ γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρώτος πρόεδρος που εκλέγεται κατευθείαν από τη βάση του κόμματος. 

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, επεσήμανε ότι ξεκινά μία νέα εποχή για τη δημοκρατία και τη ΝΔ και ανήγγειλε συνέδριο θέσεων και αρχών, για "τομές που θα οδηγήσουν την παράταξη σε αναγέννηση".

Πρωτόγνωρη ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου, ενώ δεν έλειψαν τα εμπόδια, όταν κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής ψήφων, με αποτέλεσμα η εκλογική διαδικασία να παραταθεί για 2,5 ώρες.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του κόμματος, εκτιμάται ότι περίπου 600.000 Νεοδημοκράτες – και όχι μόνο – ψήφισαν στα συνολικά 1.584 εκλογικά τμήματα της χώρας.

Το βιογραφικό του νέου προέδρου της ΝΔ:

 Αντώνης Σαμαράς


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε η διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου να πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου
Στις 7 Νοεμβρίου το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ07.10.2009
Με την ίδια σύνθεση με εκείνο του 2007 το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη προτείνει για πρόεδρο της επιτροπής ο Γ. Καλατζής. Πρόεδρος της επιτροπής συνεδρίου ο Δ. Σιούφας.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
«Κάλπες σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη προέδρου»07.10.2009
Στις 7 Νοεμβρίου το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ.  Να στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου προέδρου ζήτησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αποφεύγοντας να απαντήσει εάν θα θέσει υποψηφιότητα. Δήλωση Α. Σαμαρά.

Συνεχείς συσκέψεις στη Ρηγίλλης
Ζυμώσεις για την «επόμενη μέρα» στη ΝΔ07.10.2009
Άρχισε στη Ρηγίλλης η αντίστροφη μέτρηση για το έκτακτο συνέδριο που θα επιλέξει το διάδοχο του Κώστα Καραμανλή. Την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του.
Ο Δ. Αβραμόπουλος
Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Αβραμόπουλος 07.10.2009
Υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΝΔ θα θέσει ο Δ. Αβραμόπουλος σύμφωνα με το περιβάλλον του. Ο κ. Αβραμόπουλος ζητήσει η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει από τη βάση.
Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να αποστείλει επιστολή στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος
Αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο της ΝΔ 06.10.2009
Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
"H διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα"
"Θέλω να αναπνεύσω εκτός πολιτικής"05.10.2009
Την αποχώρησή του απο την πολιτική ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας της ΝΔ Γ. Σουφλιάς, μετά τις αντιδράσεις βουλευτών οι οποίοι τον θεωρούν εμπνευστή των πρόωρων εκλογών. Το έργο του λαρισαίου πολιτικού εξήρε ο Κ. Καραμανλής.
Σε ένα μήνα θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο για να εκλέξει νέο αρχηγό
Δραματικές εξελίξεις στη ΝΔ05.10.2009
Σε περίοδο έντονης πολιτικής εσωστρέφειας εισέρχεται το κόμμα της ΝΔ μετά την οδυνηρή ήττα στις εκλογές και την απόφαση του Κ. Καραμανλή να προκηρύξει έκτακτο συνέδριο, στο οποίο γνωστοποίησε ότι δε θα είναι υποψήφιος. Σκληρή δήλωση Λιάπη.
Μεγάλες απώλειες της ΝΔ στην επικράτεια05.10.2009
Σημαντικά τα κέρδη που αποκόμισε το ΠΑΣΟΚ στην επικράτεια. Σε 37 εκλογικές περιφέρειες η ΝΔ έχασε την πρωτιά που κατείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2007, από το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Σουφλιάς σκεφτόταν να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας
Παραίτηση Σουφλιά;05.10.2009
Έτοιμος να παραιτηθεί από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας φέρεται ο Γ. Σουφλιάς μετά τη βαριά ήττα της ΝΔ στις εκλογές, γνωρίζοντας ότι μεγάλο μέρος του κόμματος θεωρεί ότι επηρέασε καθοριστικά τον κ. Καραμανλή για να προσφύγει η ΝΔ πρόωρα στις κάλπες.
Παραιτήθηκε ο Κ. Καραμανλής04.10.2009
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής μετά τη συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής σε ένα μήνα θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο δε θα είναι υποψήφιος.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ