ΦΑΚΕΛΟΙ

Η μάχη για την ηγεσία

09.10.2009 | 11:48 πμΤελευταία Ενημέρωση 12:10 μμ 30.11.2009

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο νικητής από τον α΄ γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρώτος πρόεδρος που εκλέγεται κατευθείαν από τη βάση του κόμματος. 

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, επεσήμανε ότι ξεκινά μία νέα εποχή για τη δημοκρατία και τη ΝΔ και ανήγγειλε συνέδριο θέσεων και αρχών, για "τομές που θα οδηγήσουν την παράταξη σε αναγέννηση".

Πρωτόγνωρη ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου, ενώ δεν έλειψαν τα εμπόδια, όταν κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής ψήφων, με αποτέλεσμα η εκλογική διαδικασία να παραταθεί για 2,5 ώρες.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του κόμματος, εκτιμάται ότι περίπου 600.000 Νεοδημοκράτες – και όχι μόνο – ψήφισαν στα συνολικά 1.584 εκλογικά τμήματα της χώρας.

Το βιογραφικό του νέου προέδρου της ΝΔ:

 Αντώνης Σαμαράς


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

"Γαλάζιες" κάλπες στις 6 Δεκεμβρίου 17.10.2009
Ανοιχτή ψηφοφορία απ' όλα τα μέλη, αλλά και όσους επιθυμούν να ψηφίσουν την τελευταία στιγμή. Μέχρι 22 Οκτωβρίου παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων.
Δημήτρης Σιούφας
Συναντήσεις Σιούφα με τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ16.10.2009
Νέο κύκλο συναντήσεων με τους υποψήφιους για την ηγεσία της ΝΔ έχει την Παρασκευή ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δημήτρης Σιούφας, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για την εκλογή του προέδρου της ΝΔ από τα μέλη του κόμματος.
Ο Α. Σαμαράς ανακοινώνει την υποψηφιότητά του
Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς15.10.2009
Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε επισήμως ο Α. Σαμαράς. Την Πέμπτη το βράδυ ανακοινώθηκαν και δύο νέες υποψηφιότητες έκπληξη.
«Η υποψηφιότητά μου υπηρετεί την ενότητα»15.10.2009
Δήλωση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της ΝΔ.
Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της ΝΔ
Την Πέμπτη η ανακοίνωση υποψηφιότητας Σαμαρά15.10.2009
Την υποψηφιότητά του αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς. Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της ΝΔ.
Διεργασίες στη ΝΔ για την εκλογή προέδρου του κόμματος
Κοντά σε συμφωνία οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ 14.10.2009
Οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ φέρονται να είναι κοντά σε συμφωνία. Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Δηλώσεις Γ. Σούρλα στο ΣΚΑΪ.
Και επισήμως υποψήφιος ο Δ. Αβραμόπουλος13.10.2009
"Ιστορική υποχρέωση να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη", σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του. Ανοιχτά τα ζητήματα για την ουσία και τη διαδικασία εκλογής προέδρου.
Ο Δημήτρης Σιούφας
Δηλώσεις Σιούφα για το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου13.10.2009
Η Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ εξετάζει τις δυνατότητες μέσω του καταστατικού για τη συμμετοχή της βάσης στην εκλογή νέου προέδρου.
Την υποψηφιότητα της ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη
Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις υποψηφιότητες13.10.2009
Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ. Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η Ν. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η ενότητα της ΝΔ αποτελεί προτεραιότητά της
Επισήμως υποψήφια η Ν. Μπακογιάννη12.10.2009
Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε επισήμως τη Δευτέρα την υποψηφιότητά της για την προεδρία της ΝΔ. Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με το Δημήτρη Σιούφα.
Ο Δ. Σιούφας συναντάται τη Δευτέρα με τους Δ. Αβραμόπουλο και Α. Σαμαρά
Διαβουλεύσεων συνέχεια στη ΝΔ12.10.2009
Η Επιτροπή Συνεδρίου εξουσιοδότησε τον πρόεδρό της Δ. Σιούφα να συναντηθεί με τους 4 υποψήφιους για την θέση του προέδρου της ΝΔ. Σε εξέλιξη συνάντηση με τους κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλο.
"Τώρα είναι η ώρα να δεσμευτούμε ότι η περίοδος, που έχουμε μπροστά μας, δεν θα είναι περίοδος πολέμου μεταξύ των στελεχών"
Εκλογή από τη βάση θέλει ο Α. Σπηλιωτόπουλος12.10.2009
Σε στελέχη και φίλους της ΝΔ μίλησε τη Δευτέρα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. "Τώρα είναι η ώρα να δεσμευτούμε ότι η περίοδος, που έχουμε μπροστά μας, δεν θα είναι περίοδος πολέμου μεταξύ των στελεχών" δήλωσε.
Στη Ρηγίλλης τα βλέμματα ενόψει συνεδρίου και εκλογής προέδρου
Διεργασίες και συσκέψεις στη ΝΔ12.10.2009
Νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα της οργανωτικής επιτροπής της ΝΔ, ενόψει του έκτακτου συνεδρίου και της εκλογής προέδρου. Τι υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Όλα τα βλέμματα στη Ρηγίλλης...
Μέχρι 15 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες11.10.2009
Ανακοινώσεις Κουμουτσάκου μετά το πέρας της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα. Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ μεταξύ υποψηφίων.
Σαμαράς: Άμεση επανίδρυση – Επιστροφή στην ιδεολογία11.10.2009
"Οι ψηφοφόροι μας εγκατέλειψαν γιατί υποστείλαμε τις σημαίες μας", τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και προτείνει καθολική ψηφοφορία με ανοικτούς καταλόγους.
Αντώνης Σαμαράς
"Η βάση του κόμματος απαιτεί ενότητα"10.10.2009
Το συνέδριο της ΝΔ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Καραμανλή με τον Α. Σαμαρά και στη συνέχεια με τη Ντόρα Μπακογιάννη το Σάββατο στη Ρηγίλλης. Τί πρότειναν Σαμαράς - Μπακογιάννη.
Ανοικτά ζητήματα09.10.2009
Σιούφας: Η επιτροπή εξετάζει όλα τα θέματα. Νέα συνεδρίαση το απόγευμα του Σαββάτου. Αποφασίστηκε να κληθούν και οι ενδιαφερθέντες να διεκδικήσουν το αξίωμα του προέδρου.
Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε την Παρασκευή με την Ντόρα Μπακογιάννη
Συναντήσεις κορυφαίων για το συνέδριο09.10.2009
Συναντήσεις κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ενόψει του συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.
Παναγιώτης Ψωμιάδης
Π. Ψωμιάδης: Ο Καραμανλής δε δικαιούται να παραιτηθεί09.10.2009
Ανοιχτή πρόσκληση στον Κώστα Καραμανλή να μην παραιτηθεί, απηύθυνε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μίλησε για το επικείμενο συνέδριο και απάντησε σε όσους τον κατηγορούν για γραφικότητα.
Ο Δ. Σιούφας πρόεδρος της επιτροπής συνεδρίου07.10.2009
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής του έκτακτου συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου. Ζαγορίτης, Μπακογιάννη, Παυλόπουλος, Πολύδωρας, μερικά από τα μέλη. Σαμαράς: "Φαίνεται ότι συνεχίζουμε να μη λαμβάνουμε υπόψη τα μηνύματα".
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ