ΦΑΚΕΛΟΙ

Η μάχη για την ηγεσία

09.10.2009 | 11:48 πμΤελευταία Ενημέρωση 12:10 μμ 30.11.2009

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο νικητής από τον α΄ γύρο των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρώτος πρόεδρος που εκλέγεται κατευθείαν από τη βάση του κόμματος. 

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, επεσήμανε ότι ξεκινά μία νέα εποχή για τη δημοκρατία και τη ΝΔ και ανήγγειλε συνέδριο θέσεων και αρχών, για "τομές που θα οδηγήσουν την παράταξη σε αναγέννηση".

Πρωτόγνωρη ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου, ενώ δεν έλειψαν τα εμπόδια, όταν κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής ψήφων, με αποτέλεσμα η εκλογική διαδικασία να παραταθεί για 2,5 ώρες.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του κόμματος, εκτιμάται ότι περίπου 600.000 Νεοδημοκράτες – και όχι μόνο – ψήφισαν στα συνολικά 1.584 εκλογικά τμήματα της χώρας.

Το βιογραφικό του νέου προέδρου της ΝΔ:

 Αντώνης Σαμαράς


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ανατροπή στα δεδομένα της διαδοχής14.11.2009
Κατά 8 μονάδες προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής". Πρόθεση ανεξαρτητοποίησης από το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Σταμάτη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Περιστέρι
Στην αντεπίθεση η Ντόρα Μπακογιάννη11.11.2009
Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, χωρίς να τους κατονομάζει, εξαπέλυσε σε συγκέντρωση στο Περιστέρι η Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο Κ. Χατζηδάκης μίλησε στο ΣΚΑΪ για τους λόγους που υποστηρίζει τη Ν. Μπακογιάννη
Οι Κ. Χατζηδάκης και Κ. Μαρκόπουλος στο ΣΚΑΪ11.11.2009
Οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Μαρκόπουλος αναφέρθηκαν στους λόγους που υποστηρίζουν τις υποψηφιότητες της Μπακογιάννη και Σαμαρά αντίστοιχα, ενώ απάντησαν και σε ερωτήσεις ακροατών του ΣΚΑΪ.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε στο ΣΚΑΪ
"Η ΝΔ πρέπει να βρει τον δρόμο της προς την Κοινωνία"11.11.2009
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ότι την επόμενη ημέρα εκλογής προέδρου την παράταξη περιμένει βαθιά κρίση και κραδασμοί. Αναφερόμενος στην στήριξη Αβραμόπουλου προς τον Αντώνη Σαμαρά έκανε λόγο για λάθος κίνηση.
Νέο σκηνικό στην κούρσα διαδοχής10.11.2009
Ανοιχτή στήριξη Αβραμόπουλου σε Σαμαρά. Μπακογιάννη: "Κάθε απόφαση δεκτή" . Ειδική εκπομπή την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο ΣΚΑΪ 100,3 από τις 10.00 - 12.00. Καταθέστε τις ερωτήσεις σας.
"Αρνούμαι την ασφάλεια της ουδετερότητας", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος
Στηρίζει Σαμαρά ο Αβραμόπουλος10.11.2009
Τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά ανακοίνωσε την Τρίτη το μεσημέρι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η παράταξη είναι μία και πρέπει να μείνει ενιαία και αδιαίρετη. "Στο συνέδριο αποδείξαμε ότι η ενότητα δεν κινδυνεύει" είπε ο κ. Σαμαράς.
Ποιος πρέπει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ;10.11.2009
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου συνομιλούν με τους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά. Υποβάλλετε και εσείς τα ερωτήματά σας μέσω του ΣΚΑΪ.
Το μεσημέρι της Τρίτης η δήλωση στήριξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αβραμόπουλος 10.11.2009
Διεργασίες και ζυμώσεις στη ΝΔ ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος. Με ενδιαφέρον αναμένεται το μεσημέρι της Τρίτης, η δήλωση στήριξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο Π. Παναγιωτόπουλος μίλησε στο ΣΚΑΪ
Έκκληση για ενότητα από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο 10.11.2009
'Έκκληση για ενότητα στη ΝΔ και για μια αναμέτρηση με πολιτικούς όρους για την ανασυγκρότηση του κόμματος απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Στο έκτακτο συνέδριο κυριάρχησε η ανοικτή σύγκρουση Μπακογιάννη - Σαμαρά
Στην τελική ευθεία για εκλογή νέου προέδρου 09.11.2009
Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη προέδρου από τη βάση στις 29 Νοεμβρίου, μπαίνει η ΝΔ, με αντιπαράθεση σε ιδεολογικό επίπεδο κυρίως από τους δύο ισχυρούς υποψήφιους. Προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων.
Παρέμβαση της Ν. Μπακογιάννη τη δεύτερη ημέρα του έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ
Αντιπαράθεση Μπακογιάννη - Σαμαρά08.11.2009
Παρέμβαση στο Συνέδριο της ΝΔ έκανε την Κυριακή η υποψήφια για την ηγεσία Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας ως "πλασματικό" το δίλημμα, που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς για το ποια πρέπει να είναι η εκλογική βάση της ΝΔ.
Παρέμβαση Μπακογιάννη τη δεύτερη ημέρα του έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ
Παρέμβαση Μπακογιάννη στο συνέδριο της ΝΔ 08.11.2009
Παρέμβαση στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ έκανε την Κυριακή η υποψήφια αρχηγός του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη. Χαρακτήρισε «πλασματικό» το δίλημμα, που παρουσίασε το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η εκλογική βάση της ΝΔ.
Έκκληση για την ενότητα του κόμματος απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής
Ενωτικός ο Κώστας Καραμανλής 07.11.2009
Έκκληση για την ενότητα του κόμματος απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ. Αναθεωρήθηκε το καταστατικό της ΝΔ. Τι είπαν στις ομιλίες τους οι τρεις υποψήφιοι αρχηγοί Ντ. Μπακογιάνη, Αντ. Σαμαράς και Παν. Ψωμιάδης.
Έκκληση για την ενότητα του κόμματος απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής
Έκτακτο συνέδριο στη ΝΔ 07.11.2009
Έκκληση για την ενότητα του κόμματος απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ. Τι είπαν στις ομιλίες τους οι τρεις υποψήφιοι αρχηγοί Ντ. Μπακογιάννη, Αν. Σαμαράς και Παν. Ψωμιάδης.
Το Σάββατο η ομιλία του απερχόμενου πρόεδρου Κώστα Καραμανλής όπως και των τριών υποψηφίων.
Διεργασίες εν όψει του έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ06.11.2009
Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ. Το Σάββατο η ομιλία του απερχόμενου πρόεδρου Κώστα Καραμανλής όπως και των τριών υποψηφίων.
Για την υπόθεση Siemens δήλωσε ότι δεν νιώθει καθόλου εκτεθειμένη
"Ώρα να μπούμε στη συζήτηση του αύριο"04.11.2009
"Η ΝΔ πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη της και να προετοιμαστεί όχι με λόγια αλλά με πράξεις", δήλωσε στο ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη. Ανέφερε ότι είναι πλέον "ώρα να μπούμε στη συζήτηση του αύριο".
Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Δ. Αβραμόπουλος02.11.2009
"Θεωρώ ότι με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, πρέπει να πάρω αποφάσεις που υπαγορεύει η συνείδησή μου...Αρνούμαι να γίνω μέρος μίας εσωτερικής σύγκρουσης", αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υποψήφιος.
Αναλυτικά η δήλωση αποχώρησης του Δ. Αβραμόπουλου02.11.2009
"Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του", τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.
Πυρετώδεις ρυθμοί ενόψει συνεδρίου01.11.2009
Μετά από διαβουλεύσεις που οδήγησαν στον τελικό συμβιβασμό για τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ, οι υποψήφιοι αρχηγοί ρίχνονται και πάλι στην προεκλογική μάχη και ετοιμάζουν τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν στην επόμενη αναμέτρησή τους το Σάββατο στο έκτακτο συνέδριο.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου δε σημαίνει και παραίτηση από τους αγώνες
Ανάγκη για ενότητα 31.10.2009
Σε ομόφωνη απόφαση κατέληξε η κεντρική επιτροπή της ΝΔ για εκλογή νέου προέδρου από τα μέλη και όσους εγγραφούν στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος έως και την ημέρα της ψηφοφορίας.  "Δε χωρούν προσωπικές αντιπαραθέσεις" τόνισε στην ομιλία του ο Κ. Καραμανλής.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ