ΦΑΚΕΛΟΙ

Εκλογές 2009

03.09.2009 | 09:42 πμΤελευταία Ενημέρωση 02:42 μμ 05.10.2009

Αλλαγή πολιτική σελίδας σηματοδοτεί η θριαμβευτική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, νίκη που κατά πολλούς ήταν μη αναμενόμενη, θυμίζοντας ημέρες του ΄81.

Ο Γ. Παπανδρέου καλείται να αναλάβει τα ηνία της χώρας σε μία εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία, και παράλληλα να διαχειριστεί με εξαιρετική λεπτότητα στο εσωτερικό του κόμματός του τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην απογοητεύσει τα εκατομμύρια ψηφοφόρων που αποφάσισαν να τον εμπιστευτούν, ελπίζοντας σε περισσότερη διαφάνεια, άμεση αναθέρμανση της οικονομίας, δίκαιο φορολογικό σύστημα, επανεκκίνηση της ανάπτυξης με έμφαση στην "πράσινη".

Στον αντίποδα, η βαριά ήττα της ΝΔ δρομολογεί δραματικές εξελίξεις. Ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και ανακοίνωσε τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, στο οποίο ο ίδιος δε θα είναι υποψήφιος.

Την ίδια ώρα, πολλά κορυφαία στελέχη, όπως η υπουργός Εργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο γραμματέας του Κόμματος, μένουν εκτός της Βουλής. Οι κκ Λιάπης και Τσιτουρίδης προέβησαν σε σκληρές ανακοινώσεις, ενώ ο πρώην "τσάρος" της οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης γνωστοποίησε ότι επιστρέφει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

"Προσφυγή στις κάλπες με αίσθημα ευθύνης"03.09.2009
Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, ενώ νωρίτερα συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο.Αναμένονται νέες δηλώσεις από τον κ. Καραμανλή. Δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Μιχάλης Λιάπης.
ΚΚΕ: "Πανστρατιά δράσης"03.09.2009
"Σε αυτή την αναμέτρηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγουν αποδυναμωμένοι και δυνατότερο το ΚΚΕ για να γίνει δυνατότερο το κίνημα αντίστασης και αποτελεσματικής αντεπίθεσης", αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
 Στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός ζήτησε νωπή λαϊκή εντολή καθώς –όπως είπε- τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα και καθοριστικά για την πορεία της οικονομίας
Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Καραμανλής 03.09.2009
Εικόνα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Καραμανλής θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια
Δηλώσεις για εκλογές στο ΣΚΑΪ 03.09.2009
Στο θέμα των πρόωρων εκλογών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους στο ΣΚΑΪ, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και βουλευτές.
Τέλος στην εκλογολογία, πάμε σε εκλογές02.09.2009
Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η χώρα πηγαίνει σε εκλογές, ώστε να μην μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο, όταν και εκλέγεται ΠτΔ, η οποία θα τη φθείρει.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ