ΦΑΚΕΛΟΙ

Οι δράσεις του ΣΚΑΪ

20.07.2009 | 12:13 μμΤελευταία Ενημέρωση 05:49 μμ 15.12.2009

Ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τοπικές αρχές, φορείς και πολίτες, συνεχίζει να πρωτοστατεί σε δενδροφυτεύσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές, ενώ παράλληλα φροντίζει για το πότισμα των δενδρυλλίων. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι καθαρισμοί περιοχών.

Επίσης ο ΣΚΑΪ πρωτοστατεί στην ενημέρωση σε θέματα εξοικονόμησης νερού, επιμένει στον Ασωπό ποταμό, τα Οινόφυτα, τα Λατομεία Μαρκοπούλου, τον Κηφισό, και όπου αλλού παρατηρείται κατάφορη παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα θέματα του περιβάλλοντος και να διοργανώνει νέες δράσεις για την προστασία του.

Για το επόμενο διάστημα, ο σταθμός μας έχει προγραμματίσει νέες ενέργειες. Παρακολουθήστε τις Δράσεις του ΣΚΑΪ από αυτόν τον Φάκελο και συμμετέχετε και εσείς.

Δείτε επίσης και τον Φάκελο για την Ανακύκλωση.
.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ντιμπέιτ του ΣΚΑΪ για τη διαχείριση των αποβλήτων 08.10.2010
Υπέρ του περιφερειακού σχεδιασμού τάχθηκε στο ντιμπέιτ του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Σγουρός ενώ την αλλαγή του ζήτησαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την περιφέρεια Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Παφίλης, Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέκος Αλαβάνος.
Συζήτηση για τη διαχείριση των αποβλήτων 08.10.2010
Το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ προχωρά σε διάλογο με αντικείμενο τη διαχείριση στέρεων απόβλητων στην Αττική. Συντονιστής είναι ο Άρης Πορτοσάλτε, και καλεσμένοι οι Γιάννης Σγουρός, Βασίλης Κικκίλιας, Θανάσης Παφίλης, Άδωνης Γεωργιάδης, Κώστας Διάκος και Αλέκος Αλαβάνος.

"Όχι" στις μπουλντόζες από τους πολίτες
«Μόνο δάσος στην Πάρνηθα» 03.10.2010
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Πάρνηθα από πολίτες που αντιτίθενται στα σχέδια για επέκταση των εγκαταστάσεων του καζίνο.
Νέα δράση για να ξαναπρασινίσει η Πάρνηθα30.09.2010
Οργανωμένες δράσεις για να ξαναπρασινίσει η Πάρνηθα ετοιμάζουν ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης, το Δασαρχείο και την οργάνωση WWF Ελλάς.
Ακυρώνεται το πότισμα στο όρος Αιγάλεω25.09.2010
Ακυρώνεται λόγω της βροχόπτωσης στην Αττική το προγραμματισμένο για την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου πότισμα στο όρος Αιγάλεω.
Ραντεβού για πότισμα στο όρος Αιγάλεω22.09.2010
Τα δένδρα που φυτεύσαμε στο όρος Αιγάλεω πάνω από το Κοιμητήριο Σχιστού έχουν ανάγκη από πότισμα και συντήρηση. Δίνουμε ξανά ραντεβού την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί στο Όρος Αιγάλεω. Σημείο συνάντησης: Είσοδος Κοιμητηρίου Σχιστού στη λεωφόρο Σχιστού.
"Όλοι μαζί η Ελλάδα μπορεί" και για το Κονώνειο
Γκρεμίσαμε τα τείχη της αδιαφορίας19.09.2010
Πλήθος από εθελοντές όλων των ηλικιών συμμετείχαν την Κυριακή στην εκστρατεία του ΣΚΑΪ για τον καθαρισμό της περιοχής του Κονώνειου Τείχους στην Πειραϊκή και την ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου.
Πλήθος κόσμου για τον καθαρισμό του Κονώνειου τείχους
Κορυφώνεται η εκστρατεία για την ανάδειξη του Κονώνειου τείχους 02.09.2010
Σε εξέλιξη η εκστρατεία του ΣΚΑΪ με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής άξιας του Κονώνειου τείχους και την ανάγκη να διατηρείται ο χώρος της Φρεαττύδας και της Πειραϊκής καθαρός. Πλήθος κόσμου αγκαλιάζει την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ.
Αναβολή του ποτίσματος στο όρος Αιγάλεω09.09.2010
Αναβάλλεται για την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου το προγραμματισμένο για την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου πότισμα των δενδρυλλίων στο όρος Αιγάλεω.
Θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ 22.08.2010
Δεκάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν την Κυριακή στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ για πότισμα των δενδρυλλίων στον Κοκκιναρά Πεντέλης και πάνω από το Κοιμητήριο Σχιστού.
Όλοι μαζί ποτίζουμε την Κυριακή30.07.2010
Σε εξέλιξη η περιβαλλοντική πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ για πότισμα σε Κοκκιναρά και όρος Αιγάλεω. Την Κυριακή ο ΣΚΑΪ καλεί τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και πάλι.
Πότισμα στο όρος Αιγάλεω το Σάββατο 28.07.2010
Δράση για το πότισμα των δέντρων που φυτεύτηκαν πάνω από το νεκροταφείο του Σχιστού στο όρος Αιγάλεω διοργανώνει το Σάββατο ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Αθήνας - Πειραιά.
Ανταποκρίθηκαν οι εθελοντές 18.07.2010
Περισσότερα από 70.000 δέντρα που καλύπτουν τμήμα 1.200 στρεμμάτων στον Κοκκιναρά, πότισαν την Κυριακή, εθελοντές, οικογένειες, κάτοικοι και μέλη φορέων και συλλόγων, συνεπικουρούμενοι από πυροσβεστικά οχήματα και 20 υδροφόρες δήμων και ιδιωτών.
Την Κυριακή ποτίζουμε στον Κοκκιναρά12.07.2010
Τη νέα ζωή που ξεφύτρωσε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Πεντελικό Όρος, φροντίζει ο ΣΚΑΪ προχωρώντας στο πότισμα των δενδρυλλίων στον Κοκκιναρά σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού.
Ημέρα δράσης για το πότισμα11.07.2010
Πολίτες – εθελοντές, φορείς και οργανώσεις από το Δήμο Περάματος αλλά και από Δήμους της Δυτικής Αττικής πήραν μέρος στο πότισμα των 9.000 δέντρων που είχαν φυτευτεί τον περασμένο Φεβρουάριο στη θέση Χωράφα του δήμου Περάματος. Ποτίστηκαν επίσης και τα 3.000 δέντρα πάνω από το νεκροταφείο Σχιστού.
Ποτίζουμε σε Πέραμα και Σχιστό02.07.2010
Την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 9 το πρωί, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Περάματος και τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθηνών Πειραιώς, διοργανώνει πότισμα στη θέση Χωράφα του δήμου Περάματος και πάνω από το νεκροταφείο Σχιστού στο όρος Αιγάλεω.
Νέα δράση του ΣΚΑΪ στην Βαρυμπόμπη07.07.2010
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση του ΣΚΑΪ, για την απομάκρυνση των ξερών κλαδιών που υπάρχουν διάσπαρτα σε σωρούς, μέσα στον οικισμό της Βαρυμπόμπης. Η προσπάθεια γίνεται με την εθελοντική προσφορά της Ένωσης Χωματουργών Αττικής.
Εκστρατεία "καθαρές παραλίες"17.06.2010
Τουλάχιστον 100 τόνοι σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από την παραλία πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τη «Γαλάζια Ακτή» Καλυβίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ για καθαρές ακτές, με τη συνεργασία των δήμων Πειραιά και Καλυβίων και με την υποστήριξη των Planet.
Κοκκιναράς: Ξεδιψάσαμε τα δέντρα14.06.2010
Με την παρουσία μεγάλου αριθμού εθελοντών ολοκληρώθηκε στον Κοκκιναρά της Πεντέλης η πρώτη εθελοντική δράση για το πότισμα των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν στην αρχή του χρόνου. Τα δενδρύλλια ποτίστηκαν με δύο εκατομμύρα λίτρα νερό.
Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Δ. Στεργίου μίλησε στο ΣΚΑΪ για τη νέα περιβαλλοντική προσπάθεια
Την Κυριακή έχει πότισμα στον Κοκκιναρά 06.04.2010
Σε εξέλιξη η πρώτη δράση για το πότισμα και τη συντήρηση των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν στον Κοκκιναρά της Πεντέλης. Τη δράση διοργανώνει ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού όρους.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ