ΦΑΚΕΛΟΙ

Οι δράσεις του ΣΚΑΪ

20.07.2009 | 12:13 μμΤελευταία Ενημέρωση 05:49 μμ 15.12.2009

Ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τοπικές αρχές, φορείς και πολίτες, συνεχίζει να πρωτοστατεί σε δενδροφυτεύσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές, ενώ παράλληλα φροντίζει για το πότισμα των δενδρυλλίων. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι καθαρισμοί περιοχών.

Επίσης ο ΣΚΑΪ πρωτοστατεί στην ενημέρωση σε θέματα εξοικονόμησης νερού, επιμένει στον Ασωπό ποταμό, τα Οινόφυτα, τα Λατομεία Μαρκοπούλου, τον Κηφισό, και όπου αλλού παρατηρείται κατάφορη παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα θέματα του περιβάλλοντος και να διοργανώνει νέες δράσεις για την προστασία του.

Για το επόμενο διάστημα, ο σταθμός μας έχει προγραμματίσει νέες ενέργειες. Παρακολουθήστε τις Δράσεις του ΣΚΑΪ από αυτόν τον Φάκελο και συμμετέχετε και εσείς.

Δείτε επίσης και τον Φάκελο για την Ανακύκλωση.
.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Στον Κηφισό επιστρέφει ο ΣΚΑΪ
Ο ΣΚΑΪ επιστρέφει στον Κηφισό19.05.2011
Εικόνες ντροπής στον Κηφισό παρά τις συνεχείς εκστρατείες και καθαρισμούς του ΣΚΑΪ. Το σκηνικό στον Κηφισό συνθέτουν μπάζα, πόρτες, αλουμίνια, δοχεία και ο ΣΚΑΪ επιστρέφει μετά τους καθαρισμούς του 2007 και του 2010.
Θα καθαρίσουμε παραλίες, ρέματα, ποτάμια, εκβολές, παραλίμνιες περιοχές, δάση
Από Ιούνιο καθαρίζουμε την Ελλάδα 29.04.2011
Ο ΣΚΑΪ μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα αλλά και ανεξάρτητους φορείς, ξεκινά τον Ιούνιο τη δράση «Καθαρίζουμε την Ελλάδα».
Η κα. Καραβασίλη σημείωσε ότι η τραγωδία του Ασωπού εξακολουθεί και υπάρχει και ότι πρόκειται για ζήτημα με άμεσες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία
Ξανά στον Ασωπό ο ΣΚΑΪ19.04.2011
Στον Ασωπό επέστρεψε δύο χρόνια μετά τη μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού ο ΣΚΑΪ, καθώς το ποτάμι εξακολουθεί να είναι αποδέκτης λυμάτων από τη ΒΙΟΠΕ Οινοφύτων. Δηλώσεις της Μ. Καραβασίλη στο ΣΚΑΪ.
Ανακύκλωσαμε κινητά με τον ΣΚΑΪ και τη Vodafone18.03.2011
Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν το Σάββατο στη δράση της ανακύκλωσης συσκευών κινητών τηλεφώνων και των εξαρτημάτων τους που συνδιοργάνωσε σε Γλυφάδα και Χαλάνδρι, ο ΣΚΑΪ και η Vodafone.
Αναδασώσαμε σε Πεντέλη, Πέλλα, Χίο και Ναύπακτο13.03.2011
Τον εθελοντισμό και την επιθυμία χιλιάδων πολιτών για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ανέδειξε μεγάλη δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με δεκάδες φορείς, σε Πεντέλη, Πέλλα, Χίο και Ναύπακτο.
Ώρα για αναδάσωση σε Αθήνα, Πέλλα, Χίο και Ναύπακτο 25.02.2011
Σήμερα δενδροφυτεύουμε σε Αθήνα (Πεντέλη), Πέλλα, Χίο και Ναύπακτο, σε συνεργασία με δεκάδες φορείς και χιλιάδες εθελοντές. Αυτή είναι η τελευταία δενδροφύτευση της εποχής.
Αναδασώσεις για οξυγόνο 21.02.2011
Πάνω από 107.000 μικρά δενδρύλλια πεύκης έχουν φυτευτεί με τη βοήθεια των εθελοντών. Τι θα συμβεί όταν δημιουργηθούν τα δέντρα στις περιοχές που έγιναν τεχνητές αναδασώσεις.
ις δενδροφυτεύσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 150 φορείς και εκατοντάδες πολίτες
Δενδροφυτεύσεις: 50.000 νέες ανάσες 20.02.2011
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τετραπλή δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ στο λόφο των Ιταλικών Οχυρών, στην Πεντέλη, στη Ρόδο, την Καλαμάτα και τη Ζάκυνθο. Φυτεύτηκαν περίπου 50.000 δέντρα.
Συνεχίζουμε τις αναδασώσεις 04.02.2011
Σήμερα δενδροφυτεύουμε σε Αθήνα (Πεντέλη), Καλαμάτα, Ρόδο και Ζάκυνθο. Οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν ως και τον Μάρτιο.
Ανάσες ζωής σε Πεντέλη, Ηλεία και Καρδίτσα11.01.2011
Τον πρώτο κύκλο μιας μεγάλης σειράς αναδασώσεων για το 2011 σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή πλειάδας φορέων και εθελοντών, πραγματοποίησε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου ο ΣΚΑΪ. Επόμενη δράση στις 20 Φεβρουαρίου.
Αναδασώσεις... ένα μάθημα για όλους μας24.01.2011
Απαντήσεις σε ενδεχόμενα ερωτήματα των πολιτών για τις αναδασώσεις του ΣΚΑΪ. Γιατί οι αναδασώσεις είναι ένα μάθημα για όλους μας.
Τι πρέπει να γνωρίζεις για να φυτεύεις σωστά19.01.2011
Η εποχή φύτευσης εξαρτάται από το είδος του φυτού και το κλίμα της περιοχής. Ακουλουθεί ένας πλήρης οδηγός (και σε pdf) για να μάθετε τα πάντα γύρω από τα «πως» και τα «πότε» της τέχνης του φυτέματος.
Προς νέες δενδροφυτεύσεις 05.01.2011
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου ξεκινούμε τις περιβαλλοντικές μας δράσεις για το νέο έτος με τριπλή δενδροφύτευση στην περιοχή Νταού Πεντέλης, στην Ηλεία και την Καρδίτσα.
Οι εθελοντές σε δράση
Αποστολή Κοκκιναράς – Ηράκλειο εξετελέσθη! 19.12.2010
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή αναδάσωση στην Πεντέλη, στον Κοκκιναρά, που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τον  ΣΠΑΠ. Οι εθελοντές αιμοδότες του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι βράβευσαν τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου για την προσφορά του στον εθελοντισμό.  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δενδροφύτευση στο Ηράκλειο Κρήτης, στο δήμο Τυλίσσου, στην περιοχή Κέρι.
Δεν σταματάμε τις αναδασώσεις16.12.2010
Κι αυτή την Κυριακή συνεχίζονται οι αναδασώσεις σε Πεντέλη και Ηράκλειο Κρήτης. Αναβάλλεται λόγω των χιονοπτώσεων και των άσχημων καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη αναδάσωση γι΄ αυτό το Σαββατοκύριακο, στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.
«Βάζουμε πλάτη» για τα δάση μας 13.12.2010
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ πραγματοποιούν αναδάσωση την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. Με σύνθημα: «Bάλε Πλάτη» αναδασώνουμε στην Πεντέλη.
Δύο χιλιάδες ανάσες στην Κεφαλονιά 12.12.2010
Αναδασώσαμε με 2.000 δενδρύλλια μια έκταση 150 στρεμμάτων στον Άγιο Κωνσταντίνο Κεφαλονιάς, με πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κεφαλονιάς και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8.
Οι αναδασώσεις συνεχίζονται10.12.2010
Αναβάλλεται για την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη αναδάσωση στον Κοκκιναρά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπονται αυτό το Σαββατοκύριακο. Κανονικά αναμένεται οι αναδασώσεις την Κυριακή σε Ηράκλειο και Κεφαλονιά.
Φωτό αρχείου
Δενδροφυτεύσεις σε Πεντέλη, Κεφαλονιά και Ηράκλειο 03.12.2010
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς πραγματοποιεί δενδροφυτεύσεις σε Κοκκιναρά Πεντέλης, Άγιο Κωνσταντίνο Κεφαλονιάς και Κέρι Τυλισσού Ηρακλείου Κρήτης. Παράλληλα συνεχίζονται οι δενδροφυτεύσεις στην Πάρνηθα.
Νέες δράσεις του ΣΚΑΪ για να ξαναπρασινίσει η Πάρνηθα25.10.2010
Ο Φορέας Διαχείρισης και το Δασαρχείο Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, η Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής και το Παρατηρητήριο Πάρνηθα, αποτελούμενο από τον ΣΚΑΙ, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το WWF Ελλάς, διοργανώνουν ένα πρότυπο πρόγραμμα εθελοντικών αναδασωτικών εργασιών στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ