ΦΑΚΕΛΟΙ

Οι δράσεις του ΣΚΑΪ

20.07.2009 | 12:13 μμΤελευταία Ενημέρωση 05:49 μμ 15.12.2009

Ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τοπικές αρχές, φορείς και πολίτες, συνεχίζει να πρωτοστατεί σε δενδροφυτεύσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές, ενώ παράλληλα φροντίζει για το πότισμα των δενδρυλλίων. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι καθαρισμοί περιοχών.

Επίσης ο ΣΚΑΪ πρωτοστατεί στην ενημέρωση σε θέματα εξοικονόμησης νερού, επιμένει στον Ασωπό ποταμό, τα Οινόφυτα, τα Λατομεία Μαρκοπούλου, τον Κηφισό, και όπου αλλού παρατηρείται κατάφορη παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα θέματα του περιβάλλοντος και να διοργανώνει νέες δράσεις για την προστασία του.

Για το επόμενο διάστημα, ο σταθμός μας έχει προγραμματίσει νέες ενέργειες. Παρακολουθήστε τις Δράσεις του ΣΚΑΪ από αυτόν τον Φάκελο και συμμετέχετε και εσείς.

Δείτε επίσης και τον Φάκελο για την Ανακύκλωση.
.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Καλοκαιρινές κινηματογραφικές οάσεις στην Αθήνα από τον ΣΚΑΪ και την AMITA27.07.2011
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την ΑΜΙΤΑ δημιουργούν καλοκαιρινές κινηματογραφικές οάσεις σε γειτονιές της πόλης μας. Πηγαίνουμε εκεί, καλώντας μικρούς και μεγάλους να μοιραστούν μαζί μας στιγμές καλού ελληνικού κινηματογράφου, κάτω από τ’ αστέρια του αττικού ουρανού!
Την Κυριακή ποτίζουμε την Πεντέλη26.07.2011
Την Κυριακή 31 Ιουλίου ποτίζουμε στην Πεντέλη. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης. Θα ποτίσουμε 43.000 δένδρα, αυτά που φυτέψαμε το χειμώνα.
Καλοκαιρινές οάσεις στην καρδιά της Αθήνας από τον ΣΚΑΪ και την ΑΜΙΤΑ20.07.2011
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την ΑΜΙΤΑ και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων δημιουργούν καλοκαιρινές οάσεις στην καρδιά της Αθήνας, σε γειτονιές που τις έχει «σφραγίσει» η εγκατάλειψη. Πηγαίνουμε εκεί όπου χρειάζεται να δώσουμε ζωή με την παρουσία μας, καλώντας μικρούς και μεγάλους να μοιραστούν μαζί μας στιγμές καλού ελληνικού κινηματογράφου, κάτω από τ’ αστέρια του αττικού ουρανού!
Κάθε Σάββατο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα» 18.07.2011
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Alpha Bank και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Από τις 4 Ιουλίου και μέχρι το τέλος Αυγούστου, κάθε Σάββατο, επί 2 μήνες, στην Αθήνα και ακόμα σε 28 πόλεις «Καθαρίζουμε την Ελλάδα».
Ο ΣΚΑΪ και η ΑΜΙΤΑ με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων δημιουργούν καλοκαιρινές οάσεις στην καρδιά της Αθήνας17.07.2011
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την ΑΜΙΤΑ και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων δημιουργούν καλοκαιρινές οάσεις στην καρδιά της Αθήνας, σε γειτονιές που τις έχει «σφραγίσει» η εγκατάλειψη. Πηγαίνουμε εκεί όπου χρειάζεται να δώσουμε ζωή με την παρουσία μας, καλώντας μικρούς και μεγάλους να μοιραστούν μαζί μας στιγμές καλού ελληνικού κινηματογράφου, κάτω από τ’ αστέρια του αττικού ουρανού!
Την Πέμπτη 21 Ιουλίου ο ΣΚΑΪ και οι Δήμοι Μοσχάτου-Καλλιθέας καθαρίζουν την Παραλιακή17.07.2011
Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου ο Σκάι σε συνεργασία με τους δήμους Μοσχάτου και Καλλιθέας και την εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ΤΡΑΜ, οργανώνουν καθαρισμό από μπάζα και σκουπίδια στους χώρους ανάμεσα στην Παλαιά και τη Νέα Παραλιακή λεωφόρο.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του ΣΚΑΪ στη Δροσιά, Θεσ/νίκη, Κεφαλονιά και Χίο16.07.2011
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις καθαρισμού του ΣΚΑΪ στο δάσος Δροσιάς, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στη Λάσση της Κεφαλονιάς και στη Χίο. Το επόμενο Σάββατο 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός στα Μελίσσια στην περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πεντέλης, στο οικολογικό πάρκο Πέλλας, στη Ζάκυνθο και στην παράλια της Κουρούτας στην Ηλεία.

Καθαρίζουμε σε Δροσιά, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά και Χίο 15.07.2011
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Alpha Bank και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Το Σάββατο 16 Ιουλίου οι δράσεις συνεχίζονται στο δάσος Δροσιάς, με σημείο συνάντησης τη διασταύρωση των οδών Θησέως και Ακακίας, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Λάσση της Κεφαλονιάς και στη Χίο.
Κάθε Σάββατο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα»!05.07.2011
Το ερχόμενο Σάββατο συνεχίζουμε να "Καθαρίζουμε την Ελλάδα" στο δάσος Δροσιάς και με σημείο συνάντησης τη διασταύρωση των οδών Θησέως και Ακακίας, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στη περιοχή Λάσση της Κεφαλονιάς και στη Χίο. Το πρόγραμμα αναλυτικά.
Ζωή στα δενδρύλλια της Πεντέλης10.07.2011
Ολοκληρώθηκε στη Πεντέλη από τον ΣΚΑΪ και το Σύνδεσμο Ανάπλασης και Προστασίας του Πεντελικού, το πότισμα των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν το χειμώνα πίσω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και στο σημείο των ιταλικών οχυρών.
Την Κυριακή ποτίζουμε στην Πεντέλη05.07.2011
Την Κυριακή ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης, ποτίζει τα 43.000 δέντρα που φυτέψαμε το χειμώνα, στη περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Το σημείο συνάντησης είναι μπροστά από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
Εθνικό πάρκινγκ αντί για εθνικό πάρκο ο Σχοινιάς 09.07.2011
Σε έναν ανεξέλεγκτο χώρο στάθμευσης αυτοκίνητων έχει μετατραπεί το εθνικό πάρκο του Σχοινιά, στον οποίο δεν λειτουργεί το σύστημα πυρόσβεσης. Την εγκατάλειψη κατέδειξε σε όλο της το μεγαλείο η αυτοψία του ΣΚΑΪ στην περιοχή επ’ ευκαιρία της δράσης καθαρισμού.
Αποστολή καθαρισμού σε Πειραιά και Πολύγωνο εξετελέσθη 03.07.2011
Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της ακτογραμμής κάτω από την πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά, στο Άλσος Πολυγώνου και περιοχών σε πολλές άλλες γειτονιές. Οι δράσεις καθαρισμού του ΣΚΑΪ, σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται από αυτό το Σάββατο 9 Ιουλίου και κάθε Σάββατο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
«Επιχείρηση Καθαρή Γειτονιά» στην πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι και στο Άλσος Πολυγώνου26.06.2011
H καμπάνια του ΣΚΑΪ και της Natura Verde «Επιχείρηση Καθαρή Γειτονιά» μπήκε στην τελική της φάση και την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, θα γίνει διπλή δράση καθαρισμού. Καθαρίζουμε τις δύο περιοχές που είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
«Επιχείρηση καθαρή γειτονιά»: Ψήφισαν πάνω από 6.600 άνθρωποι 25.06.2011
Λήγει τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τη δράση του ΣΚΑΪ «Επιχείρηση Καθαρή Γειτονιά». Στη γειτονιά η οποία θα ψηφιστεί ως η πιο βρώμικη, θα γίνει καθαρισμός από τον ΣΚΑΪ και από φορείς την Κυριακή 3 Ιουλίου.
Στόχος είναι τα σκουπίδια στο Μορτερό να αποτελούν παρελθόν
Καθαρίσαμε το δάσος του Μορτερό!18.06.2011
Εκατοντάδες εθελοντές καθάρισαν μεγάλο μέρος του δάσους Μορτερό στη Νέα Ερυθραία, με πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και σε συνεργασία με τον δήμο Κηφισιάς. Ο δήμος Κηφισιάς δεσμεύτηκε για συνέχιση του καθαρισμού και τις επόμενες ημέρες.
Μπάζα σε πολλά σημεία συναντά κανείς στο δάσος του Μορτερό
Καθαρίζουμε το δάσος του Μορτερό στη Νέα Ερυθραία 11.06.2011
Το δάσος του Μορτερό βρίσκεται στα όρια της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης και είναι ένας αξιόλογος χώρος πρασίνου. O ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς οργανώνει δράση καθαρισμού στο δάσος, το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί.
Καμπάνια «Επιχείρηση καθαρή γειτονιά»16.06.2011
Από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ξεκίνησε η καμπάνια του ΣΚΑΪ και της Natura Verde: «Επιχείρηση Καθαρή Γειτονιά», η οποία ολοκληρώνεται στις 3 Ιουλίου. Όλοι εμείς που θέλουμε τη γειτονιά μας καθαρή, μπορέσαμε μέσω της καμπάνιας του ΣΚΑΪ και της Natura Verde να προβάλλουμε τα παραμελημένα σημεία της, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους στο http://katharigeitonia.skai.gr/.
(φωτό από halkidona.gr)
Καθαρίσαμε στο Άλσος Αγίου Φιλίππου στη Νίκαια 03.06.2011
O ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το δήμο Νίκαιας - Ρέντη διοργάνωσε με επιτυχία μία ακόμη δράση, αυτή τη φορά για τον καθαρισμό του Άλσους Αγίου Φιλίππου. Το Άλσος αποτελεί τον μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο στον Πειραιά, με συνολική έκταση 110 στρεμμάτων.
O ΣΚΑΪ και τα Natura Verde καθαρίζουν τη γειτονιά σας - δηλώστε συμμετοχή!03.06.2011
Από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου άρχισε η καμπάνια του ΣΚΑΪ και της Natura Verde: «Επιχείρηση Καθαρή Γειτονιά», η οποία ολοκληρώνεται στις 3 Ιουλίου. Tι πρέπει να κάνουμε για να ανατραπεί η κατάσταση της βρώμικης Αθήνας.
 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ