ΦΑΚΕΛΟΙ

Οι δράσεις του ΣΚΑΪ

20.07.2009 | 12:13 μμΤελευταία Ενημέρωση 05:49 μμ 15.12.2009

Ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τοπικές αρχές, φορείς και πολίτες, συνεχίζει να πρωτοστατεί σε δενδροφυτεύσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές, ενώ παράλληλα φροντίζει για το πότισμα των δενδρυλλίων. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι καθαρισμοί περιοχών.

Επίσης ο ΣΚΑΪ πρωτοστατεί στην ενημέρωση σε θέματα εξοικονόμησης νερού, επιμένει στον Ασωπό ποταμό, τα Οινόφυτα, τα Λατομεία Μαρκοπούλου, τον Κηφισό, και όπου αλλού παρατηρείται κατάφορη παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα θέματα του περιβάλλοντος και να διοργανώνει νέες δράσεις για την προστασία του.

Για το επόμενο διάστημα, ο σταθμός μας έχει προγραμματίσει νέες ενέργειες. Παρακολουθήστε τις Δράσεις του ΣΚΑΪ από αυτόν τον Φάκελο και συμμετέχετε και εσείς.

Δείτε επίσης και τον Φάκελο για την Ανακύκλωση.
.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Την Κυριακή η δεύτερη ξενάγηση στον Ελαιώνα16.09.2011
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει η δεύτερη ξενάγηση στον Ελαιώνα. Οι ακροατές μας θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί. Δυο πούλμαν της εταιρίας Στεφανάκη θα μεταφέρουν τους ακροατές. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 10.15 και θα κατευθυνθούν προς τον Ελαιώνα.
Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού του ΣΚΑΪ
Συνεχίζουμε να καθαρίζουμε την Ελλάδα 12.09.2011
Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Οι νέες δράσεις καθαρισμού γίνοται σε Αίγινα, Αιγάλεω, Κουβαρά και Κέρκυρα. Παράλληλα με τις δράσεις καθαρισμού, το Σάββατο και την Κυριακή 17 & 18/09 θα λάβει χώρα μια αξιόλογη πρωτοβουλία του δικτύου Εθελοντών Ζωγράφου.
Η δεύτερη ξενάγηση στον Ελαιώνα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
Ο Ελαιώνας περιμένει τη φροντίδα μας12.09.2011
Ο ΣΚΑΪ από τις 28 Αυγούστου ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την περιοχή του Ελαιώνα. Ο ΣΚΑΪ, παράλληλα με την ανάδειξη της ιστορικής αξίας της περιοχής του Ελαιώνα, διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το «δένδρο της ελιάς».
Εκστρατεία του ΣΚΑΪ για την περιοχή του Ελαιώνα01.09.2011
Ο ΣΚΑΪ από τις 28 Αυγούστου ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την περιοχή του «Ελαιώνα». Ο ιερός χώρος των αρχαίων Ελλήνων, εκεί όπου φύτρωσαν τα δένδρα της ελιάς με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς, σήμερα είναι παραμελημένος, γεμάτος σκουπίδια με συνεχή υποβάθμιση και βιομηχανική εκμετάλλευση.
Επιτυχής η ξενάγηση στον Ελαιώνα την Κυριακή09.09.2011
Η πρώτη ξενάγηση στον Ελαιώνα έγινε την Κυριακή. Οι ακροατές μας συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα (οδός Φιλελλήνων στο υπαίθριο πάρκινγκ) στις 10 το πρωί. Δυο πούλμαν της εταιρίας Στεφανάκη μετέφεραν τους ακροατές.
Καθαρίσαμε και συνεχίζουμε10.09.2011
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καθαρισμοί ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΚΑΪ "Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα". Καθαρίσαμε τις Φλέβες, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, εθελοντές σε συνεργασία με το δήμο Αγκιστρίου, καθάρισαν τις παραλίες Σκάλας, Μεγαλοχωρίου, Δραγονέρας, Απονήσου και Χαλκιάδας, καθώς και το δάσος του νησιού.
Το Σάββατο καθαρίζουμε04.09.2011
Στις 10 το πρωί καθαρίζουμε τις Φλέβες, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, εθελοντές σε συνεργασία με το δήμο Αγκιστρίου, θα καθαρίσουν τις παραλίες Σκάλας, Μεγαλοχωρίου, Δραγονέρας, Απονήσου και Χαλκιάδας, καθώς και το δάσος του νησιού. Το πρόγραμμα καθαρισμών αναλυτικά.
Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα29.08.2011
Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Εκστρατεία του ΣΚΑΪ για την περιοχή του Ελαιώνα23.08.2011
Ο ΣΚΑΪ άρχισε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την περιοχή του Ελαιώνα. Ο ιερός χώρος των αρχαίων Ελλήνων, εκεί όπου φύτρωσαν τα δένδρα της ελιάς με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς, σήμερα είναι παραμελημένος, γεμάτος σκουπίδια με συνεχή υποβάθμιση και βιομηχανική εκμετάλλευση.
Πεντελικό Όρος: Εξακόσιες χιλιάδες λίτρα δροσιάς στα δεντράκια 28.08.2011
Εξακόσιες χιλιάδες λίτρα με νερό ποτίστηκαν την Κυριακή στα δενδράκια στο Πεντελικό Όρος. Οι συμμετέχοντες στη δράση του ΣΚΑΪ.
Νέα επιχείρηση «καθαρή έξοδος» από τον ΣΚΑΪ 27.08.2011
Χιλιάδες σακούλες απορριμμάτων διανεμήθηκαν την Κυριακή στα διόδια Θήβας, Τραγάνας, Αγίας Τριάδας και Ισθμού, στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΚΑΪ.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η έβδομη εκστρατεία καθαρισμού 20.08.2011
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έβδομη εκστρατεία καθαρισμού του ΣΚΑΪ στα Κονώνεια Τείχη, σε συνεργασία με την Alpha Bank. Καθαρισμοί και σε άλλες περιοχές της χώρας σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
«Καθαρίσαμε» με επιτυχία και αυτό το Σάββατο20.08.2011
Έξι τόνοι απορρίμματα απομακρύνθηκαν κατά τον σημερινό καθαρισμό από τον Υμηττό που διοργάνωσε για ακόμη μια φορά ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Alpha Bank και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Μεγάλος αριθμός σπουπιδιών συγκεντρώθηκε επίσης κατά τον καθαρισμό στο δάσος και την παραλία Πευκιά, στο Ξυλόκαστρο, στο Πάρκο εκτάκτων αναγκών στην Πτολεμαϊδα και στην παραλία Φανών, στη Ρόδο.
Η μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού το Σάββατο 16.08.2011
Τις δράσεις καθαρισμού σε όλη τη χώρα συνεχίζει και το ερχόμενο Σάββατο ο ΣΚΑΪ. Στην Αττική καθαρισμός θα γίνει στις 10 το πρωί στον Υμηττό, με σημείο συνάντησης το στρατόπεδο Σακέτα, στην Κατεχάκη. Η δράση γίνεται σε συνεργασία του ΣΚΑΪ με τον ΣΠΑΥ και το Δήμο Βύρωνα.
Η σακούλα που μοίρασε ο ΣΚΑΪ
ΣΚΑΪ: Επιχείρηση «καθαρή έξοδος»06.08.2011
Χιλιάδες σακούλες απορριμμάτων διανεμήθηκαν την Παρασκευή στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΚΑΪ. Μαζί με την απόδειξη των διοδίων, οι οδηγοί παραλάμβαναν και μία σακούλα για τα σκουπίδια της διαδρομής τους.
«Καθαρίσαμε» και αυτό το Σάββατο06.08.2011
Διακόσιοι τόνοι μπάζα και σκουπίδια συγκεντρώθηκαν από τη δράση καθαρισμού που πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Αυγούστου ο ΣΚΑΪ στη λεωφόρο Σχιστού, συνεργασία με εθελοντές και εργαζόμενους από τους δήμους Κορυδαλλού, Περάματος, Κερατσινίου και Χαϊδαρίου.
Εκστρατεία καθαρισμού και τον Αύγουστο31.07.2011
Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Alpha Bank και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ο πέμπτος καθαρισμός της Αττικής γίνεται το Σάββατο 06 Αυγούστου στη Λεωφόρο Σχιστού. Την ίδια μέρα και ώρα θα γίνουν καθαρισμοί σε Γρεβενά, Ρέθυμνο και Αλεξανδρούπολη.
Ποτίσαμε την Πεντέλη31.07.2011
Δεκατρείς υδροφόρες των δήμων πήραν μέρος στο πότισμα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπλασης του Πεντελικού και ο ΣΚΑΪ στην Πεντέλη. Ποτίστηκαν με 600.000 λίτρα νερού τα 43.000 δέντρα που φυτεύτηκαν το χειμώνα.
Έφυγαν 200 τόνοι μπάζα από το δάσος της Βαρυμπόμπης 30.07.2011
Περισσότεροι από 200 τόνοι με μπάζα και σκουπίδια μαζεύτηκαν στο δάσος της Βαρυμπόμπης, στον δήμο Αχαρνών, στο πλαίσιο των δράσεων καθαρισμού που διοργανώνει ανά την επικράτεια ο ΣΚΑΪ. Οι δράσεις καθαρισμού συνεχίζονται και το επόμενο Σάββατο, 6 Αυγούστου.
Δράσεις καθαρισμού ανά την Επικράτεια διοργανώνει και το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουλίου ο ΣΚΑΪ26.07.2011
Στην Αττική καθαρισμός θα γίνει στο δάσος της Βαρυμπόμπης. Το ραντεβού είναι στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής επί της λεωφόρου Βαρυμπόμπης. Δράσεις διοργανώνονται επίσης στο δασάκι των 500ων της Καβάλας, στην παραλία Λεπτοκαρύας στην Κατερίνη και στη Χρυσή Ακτή των Χανίων.

 
 

ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ